Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs proti Univerzitě Palackého dominovali

Českobudějovičtí hráči z VŠTE si na domácím ledě poradili s hostujícími hokejisty z Olomouce. Po první periodě vedli o dvě branky, pak přišla prostřední třetina, v níž už jasně dominovali. Trefili se rovnou pětkrát a do poslední šli za stavu 7:0. Vedení pak navýšili a neměli problém jej udržet. Za domácí se hattrickem blýsknul Lukáš Prášek.


Utkání začalo poměrně opatrně z obou stran. Dlouho jsme čekali na nějakou výraznější šanci či střelu. Ta přišla v desáté minutě a byla z toho rovnou přesná trefa. Lukáš Prášek si sjel k brance a odtud zaznamenal první trefu. A netrvalo to vůbec dlouho a navázal na něj také Miroslav Tejko. Následně to byli Black Dogs, kdo měl stále více šancí, žádná z nich však už za záda brankáře Novotného nezapadla, domácí tedy po dvaceti minutách vedli o dvě branky. 

Následující dějství už bylo o něco jasnější. Právě v něm Českobudějovičtí vybudovali výrazný náskok a rozhodli o tom, jak zápas dopadne. První minuty patřily Lukáši Práškovi, který se trefil dvakrát za sebou a navázal na jednu trefu z předchozí periody. Tím zkompletoval hattrick. A dařilo se i jeho spoluhráčům. Z aktivního výkonu domácích se z branky radoval Vojtěch Šuhaj i Jakub Šuhaj. A mezi přesné střelce se zapsal také Radek Rolínek. A skóre hovořilo za vše, výkon skóre po druhé dvacetiminutovce, které bylo 7:0, odpovídal. 

V hokeji se může stát cokoliv, nicméně smazat sedmibrankový rozdíl za jednu třetinu, to byl velmi těžký úkol pro UPOL. Jako první přišel opět z útočného tlaku gól z hole Tomáš Vochozky, který proměnil brejk dva na jednoho. Navázal na něj Jakub Šafář. Následně se na opačné straně radovali z první trefy i hosté. Dominik Cach byl před brankou pohotový a z bekhedu doklepl kotouč za brankovou čáru. Nicméně tečku za tímto duele udělal domácí Jonáš Kronus, čímž zapsal desátou trefu a rozradostnil fanoušky svého týmu.


Branky a nahrávky: 10. Prášek, 12. Tejko (Vochozka), 26. Prášek (Vochozka), 27. Prášek (Kronus), 32. V. Šuhaj (J. Šuhaj), 34. J. Šuhaj (Vochozka), 36. Rolínek (Prášek), 49. Vochozka (Dančišin), 55. Šafář (Bouška), 59. Kronus (Prášek, Rolínek) – 56. Cach (Palička).

Black Dogs Budweis: Svoboda (Dvořák) – Grauer, Bouška, Hrůša, Krtek, D. Svoboda, Kubeš – Dančišin, Prokop, J. Šuhaj (C), Kaisler, Kronus, Bahula, Rolínek, Šafář, Tejko, Prášek, Vochozka, V. Šuhaj.

HC Univerzita Palackého v Olomouci: Novotný (32. Šoustal) – Fojtášek, Kuchař, Pírek, Holiš, Sup, Veselský – Ferda, Formánek, Pěcha, Žižlavský, Rosecký, Večeřa, Cach, Šíp, Palička, Dohnal, Skopal.

Rozhodčí: Květoň – Zíka, Kubíček.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři