Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC UP na České Budějovice nestačila. Rozhodl gólový uragán ve druhé třetině

České Budějovice/Olomouc – Hokejisté Univerzity Palackého na předchozí první výhru v sezóně nenavázali. Výjezd do Českých Budějovic jim vůbec nevyšel a od svého soupeře inkasovali deset branek. Jediným střelcem Hanáků byl Dominik Cach.

Black Dogs Budweis vs. HC UP 10:1

Branky a nahrávky: 10. Prášek, 12. Tejko (Vochozka), 26. Prášek (Vochozka), 27. Prášek (Kronus), 32. V. Šuhaj (J. Šuhaj), 34. J. Šuhaj (Vochozka), 36. Rolínek (Prášek), 49. Vochozka (Dančišin), 55. Šafář (Bouška), 59. Kronus (Prášek, Rolínek) – 56. Cach (Palička). Rozhodčí: Květoň – Zíka, Kubíček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 68. Střely na branku: 51:27. Průběh utkání: 9:0, 9:1, 10:1.

Úvodní fáze střetnutí byla z obou stran opatrnější, již v deváté minutě se však domácí dočkali první branky a o chvíli později přidali druhou trefu. Olomoučtí si taktéž vypracovali několik šancí, jenže na brankáře Svobodu si nepřišli a do kabiny si odnesli dvougólovou ztrátu.

Na její smazání tak stále zbývalo čtyřicet minut, Jihočeši ovšem v prostředním dějství spustili gólový uragán. Krátce poté, co se zápas přehoupl do druhé poloviny, se domácí radovali již z páté trefy a Novotného střídal v bráně Olomouce Šoustal. Ten však neudržel čisté konto dlouho a do druhé sirény dvakrát inkasoval.

Hráči UP se ani v závěrečném dějství nevzdali, nicméně hokejisté Black Dogs už si vítězství pohlídali a navíc přidali ještě další tři branky. Čestný zásah Olomouce poté necelých pět minut před koncem vsítil Dominik Cach. Olomoučtí padli na ledě Českých Budějovic 1:10.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři