Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC North Wings ovládli souboj nováčků a vezou z Pardubic tři body

Pardubice - V rámci 8. kola ULLH čekal HC North Wings souboj s druhým nováčkem soutěže, týmem Riders Pardubice. Toto historicky první vzájemné střetnutí ovládli naši hokejisté UJEP a po vysoké výhře vezou z Pardubic důležité tři body do tabulky. Třemi kanadskými body se blýskl Jan Jindra. Už zítra 16.11.2021 čeká HC North Wings peprný souboj O krále Severu, když zavítají do Liberce, kde je čeká místní TUL.

8. kolo ULLH, po 15. 11. 2021, 19:15
Riders Univerzita Pardubice - HC North Wings Ústí nad Labem 2:7 (0:0, 0:5, 2:2)
Branky a nahrávky: 53. Hejný, 54. Šrámek (Faltys, Stolín) – 25. Petržílka (Kuchař, Jindra), 28. Jindra (Sajdl), 29. Bartoš (Jarý, Miškovič), 38. Miškovič (Sajdl), 40. Jindra (Kuchař, Petržílka), 52. Straka (Jarý, Janoušek), 57. Dytrych

Sestavy:
Riders Univerzita Pardubice: Vaněk (Novotný) – Vacek (C), Voltner, Bezděk, Pražák, Lenoch, Tomin, Faltys, Obr – Skála, Kmoníček, Hrdlička, Maťátko, Maršík, Ladman, Hejný, Bureš, Stolín, Želizňak, Jindra, Šrámek.

HC North Wings Ústí nad Labem: Skokan (Gerstner) – Balcar, Petržílka (A), Štěpánek, Miškovič, Straka, Jarý – Sajdl, Kuchař (A), Janoušek, Dytrych, Jindra, Amirov, Jaroš, Bartoš, Polák (C), Brandner, Jarý Gottfried.

Rozhodčí: Veinfurter – Všetečka, Šesták. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Diváci: 220.

Report:
V Pardubicích začalo utkání velmi svižně a hned ve čtvrté minutě měli domácí možnost trestného střílení. Nicméně brankář Ondřej Skokan vychytal svou vyrážečkou ránu Dominika Bureše a podržel Křídla Severu. V první třetině měli poté možnost Riders dvou přesilových her, ale ani v jednom případě se neprosadili, a tak se do kabiny šlo po první periodě za bezbrankového stavu. 

Druhou třetinu naopak načali brankou v přesilové hře HC North Wings. Tradičně se vyplatilo poslat před branku Hanuše Petržílku, který jemnou tečí rozvlnil síť - 0:1! O tři minuty později poté zužitkoval přesnou zadovku Lukáše Sajdla Jan Jindra a zvýšil vedení hostů - 0:2! Uběhla minuta a Dan Bartoš našel mezeru mezi betony Vaňka - 0:3! Snová druhá třetina Severočechů pokračovala. V další nabídnuté přesilové hře se trefil příklepem Radovan Miškovič - 0:4! To však nebylo v prostřední části od Křídel Severu vše. Pátou branku do šatny vstřelil nehlídaný Jan Jindra - 0:5! 

 V závěrečné periodě se na chvíli brankostroj zastavil, ale devět minut před koncem navýšil vedení HC North Wings Miroslav Straka, jenž od modré propálil, vše co mu stálo v cestě - 0:6! Až poté o sobě dali vědět domácí Riders. Ranou z kruhu pokazil Skokanovi čisté konto Josef Hejný - 1:6! O minutu později došlo k další korekci skóre. Ranou nad lapačku snižoval Jiří Šrámek - 2:6! Poslední slovo však měli ofensivně ladění hosté z UJEP. Tečku za vítězstvím zapsal z před brankového prostoru Vojtěch Dytrych - 2:7! 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři