Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

UK vítězí popáté za sebou, Akademici skousli pátou porážku v řadě

Souboj týmů, které se nacházejí ve zcela rozdílných rozpoloženích. UK Hockey Prague jede na vítězné vlně, naopak plzeňští Akademici se trápí a proti Pardubicím si připsali již čtvrtou porážku v řade. Pro Plzeň bylo toto utkání právě tím, kterým chtěli sérii porážek ukončit, protože bilance vzájemných zápasů hovoří jasně ve prospěch týmu ze západu Čech. UK si vítězstvím jeden den před utkáním v Plzni poradili s BO Ostrava a zaznamenali své čtvrté vítězství v řadě. Plzeň měla šanci využít únavy po náročném utkání a dlouhé cestě Pražanů z Ostravy. To se jim ale nepodařilo a UK na jejich ledě prodloužilo sérii na pět vítězství, naopak plzeňští museli skousnout pátou porážku v řadě.

Už od prvních minut bylo vidět, že utkání bude vyrovnané a budou rozhodovat chyby. V deváté minutě měli hosté příležitost první přesilové hry, které nevyužili. To se týmu UK nepodařilo ani ve druhém případě. Naopak, tři vteřiny před koncem početní výhody z rychlého protiútoku zakončoval mezi Novákovi betony Akademik Daniel Malý a v oslabení dostal svůj tým do vedení. Do zajímavé pozice se o dvě minuty později dostal domácí Vít Reitspies, ale zakončoval těsně vedle. O minutu později dokázali Pražané vyrovnat. Viktor Martínek o puk domácího Šuchu a jel sám na brankáře Akademiků. Snažil se zakončit „kyselovkou“, ale Štekra nepřekvapil. Puk do branky nakonec dopravil dorážející Benjamin Velas a vyrovnal na 1:1. S tímto skóre šly oba týmy kabin.

Druhá třetina nabídla dramatické chvíle hlavně v obranném pásmu UK. Jelikož museli čelit dvěma přesilovkám soupeře. Jedna z nich byla dokonce dvojnásobná. Ale Kristián Novák působil jistým dojmem. Obrovskou šanci měl ve dvacáté páté minutě domácí Princl, ale brankáře UK nevymíchal. Marek Princl měl ve třicáté třetí minutě další velkou šanci. V samostatném úniku nedokázal zakončit bekhendem mezi Novákovi betony. Ve druhé třetině nepadla žádná branka. A tak se bude o utkání rozhodovat v závěrečné části.

Do třetiny třetiny vstoupili lépe hosté, ale nedokázali ve svých šancí v úvodu třetiny překonat dobře chytajícího Štekra. Poté měli výhodu přesilových her domácí, ale ani Martínkovo hrubost, ani Piskačovo naražení zezadu, za které šel předčasně do sprch a obdržel pět trestných minut, nebylo potrestáno. Trest za zahození zejména pětiminutové početní výhody přišel záhy. Martínek zastavil plzeňský útok ve středním pásmu a přistrčil puk Martinovi Dlabolovi. Ten prokličkoval středním pásmem a střelou přes obránce překonal Štekra. Pravidlo nedáš, dostaneš, platilo v tomto případě dvojnásob. Už za minutu zachytil Glitta rozehrávku domácího Hanzlíka a přihrál volnému Matěji Sílovi. Pražský křídelník věděl přesně jak s výhodnou situací naložit a střelou podél levé nohy nedal Štekrovi šanci. Během jedné minuty tak získali hráči Karlovky dvoubrankové vedení. Ale, plzeňští se nevzdávali a za další minutu dokázali snížit. Novák neudržel nahození Švece a do odkryté branky zakončil osamocený Vít Reitspies a vykřesal naději na bodový zisk pro svůj celek. Navíc za protesty hlavní rozhodčí potrestal kapitána hostí osobním dvouminutovým trestem a domácí mohli využít euforie ze snížení a vyrovnat v následující přesilové hře. Na branku UK lítalo hodně střela, ale žádná z nich nebyla přesná. Tím pádem nedokázali hráči Plzně využít ani šestou přesilovou hru v utkání. Při závěrečné hře bez brankáře dokázala ujet osamocená dvojice Škoda s Martínkem, který zakončoval do prázdné branky a pojistil třicet osm vteřin před koncem vítězství UK Hockey Prague nad trápícími se Akademiky z Plzně.

Akademici Plzeň : UK Hockey Prague 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 14. Malý (Šucha, Šperl), 55. Reitspies (Švec) – 18. Velas (Martínek), 53. Dlabola (Martínek), 54. Síla (Glitta), 60. Martínek (Škoda)

Akademici Plzeň: Štekr (Černý) – Marguš, Jankovský, Prachař (A), Šperl, Soukup, Beer (C) – Strmiska, Rejzek, Hanzlík (A), Šiška, Reitspies, Markov, Říha, Malý, Králíček, Princl, Šibra, Švec, Kalus, Šucha.

UK Hockey Prague: K. Novák (Baloun) – Chládek, Kopenec, Dlabola, Klinger (C), Piskač, M. Novák – Velas, Síla, Jindra, Martínek, Halberštát, Škoda, Bečka, Glitta, Rudolph, Čmejla.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři