Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

V divokém zápase s bizarní koncovkou domácí HC UP podlehli ústeckým North Wings

Domácí mohli v zápase proti HC North Wings Ústí nad Labem odčinit výprask od Black Dogs Budweis a pokusit se odlepit od posledního místa v tabulce, což se však nepodařilo. Naproti tomu hosté využili příležitosti navázat na vítězný zápas v Pardubicích proti tamním Riders.

První třetina působila zpočátku opatrným dojmem. Přibližně v polovině první periody se však hráči dostali do tempa a byly k vidění i zajímavé útočné akce na obou stranách. Mírně navrch měli olomoučtí, kterým pomáhala místy nedůsledná obrana hostů. Hráči se na ledě vůbec nešetřili a nenechali si ani trochu volného prostoru. První dvacetiminutovka by jistě potěšila fanoušky defenzivního hokeje. Oba týmy víceméně plnily své defenzivní povinnosti, brankáři předváděli velmi jisté zákroky, a tak hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá perioda začala o něco aktivněji. Oba týmy si dokázaly vytvořit gólové šance, k vidění bylo i několik samostatných úniků a přečíslení. Oba maskovaní muži však drželi nadále bezbrankové skóre. Nicméně zhruba v polovině přišla první branka z ústeckých hokejek. Skóre otevřel ve vlastním oslabení Pavel Gottfried, kdy dokázal dobrým postavením vystihnout rozehrávku domácích. Následně se ocitl sám před domácím brankářem, předvedl parádní bekhendový blafák a pohodlně zakončil do odkryté klece. Domácí následně mohli využít šanci na vyrovnání v podobě prodloužené čtyřminutové přesilovky, kterou však nevyužili. Místo vyrovnávacího gólu přišla další branka hostů v oslabení. Po vyhraném buly v útočném pásmu dokázali ústečtí vybojovat puk v rohu a poslat přesnou přihrávku před branku. Odtud pak nikým nehlídán zakončoval Miroslav Straka a posunul hosty do dvoubrankového vedení. Hosté se i ve čtyřech proti pěti dokázali dobře pohybovat, z čehož plynul i třetí gól ve vlastním oslabení. Pavel Jarý dostal přesnou přihrávku do mezikruží, odkud dokázal pohotově zakončit do levého horního rohu domácí branky. Ústečtí pokračovali v dobrém napadání, což se jim vrátilo v podobě čtvrtého gólu. Útočníci North Wings předvedli pohlednou souhru v útočném pásmu, na jejímž konci byl Pavel Gottfried, který zakončoval do odkryté klece a připsal si tak druhý gól v zápase. Na konci druhé dvacetiminutovky byla patrná frustrace domácích, což vyústilo v hromadnou potyčku.

Hosté započali třetí třetinu v početní výhodě, kterou dokázali díky dobrému tlaku využít. Z rohu dostal přesnou přihrávku na hůl Pavel Jarý, který vypálil tvrdou ránu od modré čáry, prostřelil vše, co mu stálo v cestě a zvýšil vedení domácích na 5:0. Hosté následně dominovali a nedávali domácím moc šancí ke zvratu ve skóre. Jednu z mála šancí však dokázal využít David Rosecký, který se v samostatném úniku nemýlil. Krásným bekhendovým blafákem snížil na 5:1. Domácí po gólu zlepšili hru a dokázali přidat další branku. Po skrumáži před ústeckou brankou se k odraženému puku dostal Lukáš Zmeškal a přesně zakončil do pravého horního rohu. V posledních čtyřech minutách zápasu přišla bizarní situace. Po několika vyloučeních na straně domácích byl vyloučen do konce zápasu i brankář Michal Šoustal a domácí tak dohrávali s odkrytou brankou. Hosté přidali ještě dalších šest gólů do prázdné branky. Trefili se postupně Tomáš Jarý, Lukáš Sajdl, dvě branky zaznamenal Jan Jindra, Hanuš Petržílka a Jakub Jaroš. Domácí ještě kosmeticky upravili stav utkání. Trefil se podruhé Lukáš Zmeškal a skóre se tak zastavilo na konečných 3:11 pro hosty.

HC UP se tak nadále v sezoně trápí a setrvávají na posledním místě tabulky se čtyřmi body. HC North Wings naproti tomu obsazují slušnou třetí příčku s šestnácti body, hned za pražskými týmy.

Autor: Martin Čeřovský

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři