Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs znovu řádili. S pardubickými Riders si poradili bez problémů

V Hokejovém centru Pouzar se po týdnu představili domácí Black Dogs. A stejně jako proti UPOLU, i tentokrát se jim střelecky dařilo. Vyhráli poměrem 13:2 a za poslední dvě utkání si připsali neskutečných 23 branek! Některé týmy takový počet nenasbíraly dokonce ani za sedm či osm zápasů.

Utkání začalo o něco lépe pro hosty. Nejprve mohl pálit Maťátko, pak se, o chvíli později, projel po pravém křídle Lukáš Hebek, který zakončil přesně k tyči. Nicméně vedení hostí netrvalo ani minutu. O rychlou odpověď se postaral Pavel Grauer. Pak ale Black Dogs zaváhali v rozehrávce, čehož využila Tereza Topolská. Výstavní střelu napasovala pod horní tyč. Ale obrázek byl stejný jako před pár minutami. David Svoboda se postaral o srovnání stavu. Pak Českobudějovičtí převzali otěže a tlačili na soupeře. Gólově pak snahu potvrdil Lukáš Prášek a poslal domácí poprvé v utkání do vedení.

A další perioda už začala lépe pro svěřence Davida Oulíka, tedy Jihočechy. Matěj Dvořák dostal přesnou přihrávku a zamířil přesně do horního růžku. O chvíli později u Black Dogs dominovali a pálili ostrými. Na Dvořáka navázal Jonáš Kronus a Erik Bahula - 6:2. A před odchodem do kabin Pardubičtí stále tahali za kratší konec. Nutno dodat, že přijeli v okleštěné sestavě, což utkání značně ovlivnilo. V zápise figurovali pouzí tři obránci. Do konce třetiny se ještě dvakrát trefil Jakub Šuhaj.

Nastavený trend pokračoval i z závěrečné dvacetiminutovce. Zkraje se trefil Martin Koupal i Jan Prokop. Hattrick pak zapsal Jakub Šuhaj, jemuž se pondělní duel velmi vydařil. Další body za přesné trefy zapsali také David Svoboda a Miroslav Tejko. Tím byl gólový výčet uzavřen. Jihočeští univerzitní hokejisté tak zapsali druhý zápas po sobě, kdy soupeři vstřelili více než deset branek. 


Branky a nahrávky: 7. Koupal (Grauer), 14. D. Svoboda (Bahula, Šuhaj), 19. Prášek (D. Svoboda, Šuhaj), 23. Dvořák (Hrůša), 28. Kronus (Bahula, Hrůša), 29. Bahula (Tejko, Kronus), 38. Šuhaj (Bahula), 40. Šuhaj (Prášek, Hrůša), 41. Koupal (Vochozka, Hrůša), 47. Prokop (Šuhaj), 54. Šuhaj (Koupal), 58. Svoboda (Prášek, Hrůša), 58. Tejko (Bahula, Kronus) – 6. Hebek, 13. Topolská.

Black Dogs Budweis: Dvořák (Svoboda) – Grauer, Bouška, Hrůša, Krtek, Svoboda, Kubeš – Dvořák, Bahula, Prášek, Prokop, Šafář, Kronus, Tejko, Koupal, Vochozka, Pinkas, Kaisler, Šuhaj

Riders Univerzita Pardubice: Vaněk (Sodomka) – Obr, Pražák, Vacek – Hejný, Hebek, Topolská, Maťátko, Kmoníček, Bureš, Voldán, Jindra, Králíček, Maršík, Pelcl

Rozhodčí: Jílek – Jindra, Tuháček

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři