Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Křídla Severu ovládla divokou bitvu v Uničově a odvezla si domů tři body

Uničov - Hodně netradiční utkání přinesl souboj 9. kola mezi UP Olomouc a HC North Wings. Hostující hokejisté UJEP vyhecované utkání plné šarvátek a bizarních situací však ovládli a vezou domů důležité tři body. K výhře je nasměrovaly hned tři branky v oslabení a v závěru celkem šest branek do opuštěné domácí branky, když byl vyloučen domácí brankář do konce utkání.

9. kolo ULLH, po 22. 11. 2021, 17:00
UP Olomouc - HC North Wings Ústí nad Labem 3:11 (0:0, 0:4, 3:7)
Branky a nahrávky:
50. Rosecký (Skopal, Žižlavský), 53. Zmeškal (Cach), 59. Zmeškal (Cach) – 31. Gottfried, 33. Straka (Bartoš, Brandner), 35. Jarý (Straka, Kuchař), 36. Gottfried (Brandner), 43. Jarý (Bartoš, Brandner), 57. Jarý (Jaroš), 57. Sajdl, 58. Jindra (Petržilka), 59. Petržílka, 59. Jaroš (Jarý), 60. Jindra (Petržílka).

Sestavy:
UP Olomouc:
Šoustal (Kašpárek) – Fojtášek, D. Kuchař – Pěcha, Janků, Cach, Skopal, Kerda, Rosecký, Sup, Žižlavský, Veselský, Zmeškal.
HC North Wings Ústí nad Labem: Skokan (Gerstner) – P. Jarý, Stuchlý, Štěpánek, Miškovič, Petržílka, Straka – Jaroš, T. Jarý, M. Kuchař, Amirov, Jindra, Bartoš, Sajdl, Brandner, Gottfried.

Rozhodčí: Novotná – Axman, Přecechtěl. Vyloučení: 10:7, navíc Michal Souštal (UP) - TH. Využití: 0:7. V oslabení: 1:3. Střely na branku: 26:34. Diváků: 47.

Report:
První šanci měli v utkání domácí hokejisté, ale Davida Roseckého vychytal brankář Ondřej Skokan. Křídla Severu dokázala zahrozit až v závěru první periody, a to ve vlastním oslabení, ale Lukáš Sajdl nedokázal z dobré pozice ohrozit brankář Šoustala. V posledních vteřinách první třetiny měl velkou šanci ještě Pavel Jarý, ale kotouč do sítě neprocpal. První perioda, která nepřinesla příliš šancí, skončila bez branek.

Druhá třetina už branky přinesla. Důležitý krok k vítězství učinili hostující HC North Wings ve vlastních oslabeních těsně po polovině hrací doby. Pavel Gottfried vymíchal brankáře Šoustala a poslal hosty do vedení - 0:1! V dalším oslabení našel Dan Bartoš Miroslava Straku, a ten zvýšil vedení hostů - 0:2! Další oslabení hostů a další jejich branka. Pavel Jarý krásnou ranou zvýšil vedení Křídel Severu - 0:3! Černou šestiminutovku pro hosty poté zakončila dvojice Roman Brandner a opět zakončující Pavel Gottfried - 0:4! Druhou třetinu zlomili hosté v oslabení a šli do kabin s čtyřbrankovým vedením.

Hosté započali třetí třetinu v početní výhodě, kterou dokázali díky dobrému tlaku využít. Z rohu dostal přesnou přihrávku na hůl Pavel Jarý, který vypálil tvrdou ránu od modré čáry, prostřelil vše, co mu stálo v cestě a zvýšil vedení hostů - 0:5! Hosté následně dominovali a nedávali domácím moc šancí ke zvratu ve skóre. Jednu z mála šancí však dokázal využít David Rosecký, který se v samostatném úniku nemýlil. Krásným bekhendovým blafákem snížil - 1:5! Domácí po gólu zlepšili hru a dokázali přidat další branku. Po skrumáži před ústeckou brankou se k odraženému puku dostal Lukáš Zmeškal a přesně zakončil do pravého horního rohu - 2:5! V posledních čtyřech minutách zápasu přišla bizarní situace. Po několika vyloučeních na straně domácích byl vyloučen do konce zápasu i brankář Michal Šoustal a domácí tak dohrávali s odkrytou brankou. Hosté přidali ještě dalších šest gólů do prázdné branky. Trefili se postupně Tomáš Jarý, Lukáš Sajdl, dvě branky zaznamenal Jan Jindra, Hanuš Petržílka a Jakub Jaroš. Domácí ještě kosmeticky upravili stav utkání. Trefil se podruhé Lukáš Zmeškal a skóre se tak zastavilo na konečných - 3:11 pro hosty.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři