Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici přetlačili Masaryčku po nájezdech!

Západočeši prolomili nepříznivou zápasovou šňůru a po pěti utkáních se jim podařilo zvítězit. Napínavý duel s Masarykovo Univerzitou rozhodl v samostatných nájezdech Martin Fořt.

Domácí se hned na začátku utkání chytili iniciativy. Po třiceti devíti vteřinách propálil Štekra ranou přes obránce Tadeáš Jakubec. V patnácté minutě opět zahrozili studenti brněnské univerzity. Jejich šanci zastavila tyčka. Z následujícího protiútoku Plzeň odpověděla. Štěpán Říha to vzal na sebe. Dostal kotouč v obranném pásmu, zavezl ho do útočné třetiny a střelou z levého kruhu prostřelil domácího Holuba. Po první třetině platit smírný stav 1:1.

Na začátku druhé třetiny pozlobil obranu Masaryčky David Markov, jeho pokus nakonec zblokoval domácí Kučera. Ve dvacáté sedmé minutě o sobě dal vědět opět Štěpán Říha. Holuba tentokrát zachránila tyč. V polovině utkání se chopili Akademici vedení. Daniel Malý si z pozice obránce sjel do rohu hřiště, kde si vyměnil kotouč s Říhou, a poté si to naštrádoval přímo před domácího brankáře, kterého překonal. Ve třicáté druhé minutě zahrozil trošku nečekaně od modré čáry Štěpán Hanzlík. Branku ovšem minul. Šest minut před koncem druhé třetiny Brno vyrovnalo. Pavel Tomaník prošel obranou Akademiků a svou krásnou individuální akci zakončil blafákem mezi nohy Jonáše Štekra. I po druhé třetině byl stav zápasu vyrovnaný.

V úvodu třetí periody se dostal do úniku Švarcbergr. Jeho pokus vychytal maskovaný muž v brance Plzně. Čtyřicátá osmá minuta přinesla nepěkný hokejový moment. Tadeáš Jakubec poslal hlavou na mantinel Martina Fořta, který skončil s krvavým šrámem v péči zdravotníků. Jakubec vyfasoval trest do konce utkání. Akademici potrestali zákrok na svého spoluhráče. Ránu Davida Prachaře vyrazil Holub jen na Štěpána Hanzlíka, který přesvědčil všechny hráče soupeře, že bude dorážet. Místo toho ale vymyslel geniální přihrávku na Štěpána Říhu. Ten prázdnou branku neodmítl a uklidil do ní kotouč. Masarykova Univerzita se hnala za vyrovnáním. Minutu a půl před koncem dostala moc pěkný dáreček. Hlavní rozhodčí totiž poslal najednou na trestnou lavici hned dva hráče hostí. Masaryčce se díky tomu podařil husarský kousek. V čase 59:59 vyrovnala na 3:3. Autorem branky byl Peter Ivičič.

Prodloužení jasně patřilo golmanům. Štekrovi na začátku pomohla tyčka. Na druhé straně zase zachránili situaci před Holubem domácí obránci. Pak už zářili jen brankáři. Nejdříve vychytal Holub fenomenálně David Markova. Poté Štekr vyčapal velkou šanci Aulehly. Šest vteřin před koncem prodloužení ještě zlikvidoval Štekr únik Bazaly. Šlo se tedy do samostatných nájezdů.

V těch se opět činili brankáři. V sedmé sérii si však došel Martin Fořt pro svou pomstu a rozhodl, že tento strhující zápas vyhrají Západočeši.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři