Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Souboj o třetí místo zvládli lépe budějovičtí Black Dogs

Ústí nad Labem – V pondělí 29.11.2021 byla na programu dohrávka 2. kola ULLH mezi HC North Wings a českobudějovickými Black Dogs Budweis. Přímý souboj o třetí místo v tabulce zvládli lépe hostující Black Dogs a po vítězství 5:1 si odvezli po zásluze tři body na jih Čech. Další utkání čeká HC North Wings příští pondělí a půjde o odvetu, tentokrát na ledě Black Dogs.

2. kolo ULLH, po 29. 11. 2021, 18:15
HC North Wings Ústí nad Labem – Black Dogs Budweis 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky:
24. Kuchař (Amirov) – 12. Tejko (D. Svoboda), 13. Šuhaj (D. Svoboda), 26. Prášek, 37. Bahula (Tejko, Kubeš), 56. Prášek (Tejko, Kronus).

Sestavy:
HC North Wings Ústí nad Labem
: Skokan (Gerstner) – Balcar, Petržílka, Štěpánek, Miškovič, Straka, P. Jarý – Bartoš, Brandner, Amirov, Kuchař, Dytrych, Jindra, Jaroš, Sajdl, T. Jarý, Janoušek.

Black Dogs Budweis: I. Svoboda (Dvořák) – Grauer, Kubeš, Bouška, Tintěra, Krtek, D. Svoboda, Hubáček – Bahula, Šafář, Pinkas, Přívozník, Kronus, Prokop, Koupal, Tejko, Prášek, Vochozka, Šuhaj.

Rozhodčí: Hlinka – Kurtin, Povová. Vyloučení 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 123. 

Report:

Dohrávka 2. kola ULLH mezi HC North Wings začala na poměry ULLH velmi opatrně a dlouho jsme neviděli větší brankovou příležitost. Až těsně po polovině první periody dostali hosté možnost přesilové hry, kterou krásnou ranou do víka z pravého kruhu využil Miroslav Tejko– 0:1! Uběhlo něco málo přes minutu a hosté své vedení zvýšili. Pobídku Davida Svobody využil milimetrově přesnou tečí Jakub Šuhaj, jenž našel mezeru mezi betony domácího brankáře – 0:2! To byl také stav, který svítil po konci první periody.

Druhou třetinu začali lépe domácí a dostali se na kontakt. Ivo Svoboda nejprve vychytal Jana Jindru, nicméně o okamžik poté jej nachytal ranou z pravého kruhu, dnešní kapitán domácích, Martin Kuchař – 1:2! Black Dogs však reagovali po dvou minutách a chybu v domácí rozehrávce potrestal ranou z před brankového prostoru Lukáš Prášek – 1:3! Pět minut před koncem druhé třetiny měli možnost domácí, když bylo nařízené trestné střílení. To však nedokázal zužitkovat Lukáš Sajdl. Naopak hosté trestali. Do brejku se dostal Erik Bahula a bekhendovou kličkou zvýšil vedení Black Dogs, čímž stanovil stav po dvou třetinách – 1:4!

Ve třetí třetině se snažili domácí HC North Wings s utkáním ještě něco udělat, ale proti byl brankář Ivo Svoboda. Ten kryl nejprve dvojitou šanci Jakuba Jaroše, poté odolal i velké šanci Martina Kuchaře v přesilové hře. Nakonec to byli hosté, kdo měl poslední slovo v utkání a dali razítko na své vítězství. Čtyři minuty před koncem se trefil přesně na zadní tyč Lukáš Prášek – 1:5!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři