Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Gaudeamus Brno: HC Univerzita Palackého získala před dvěma lety na veletrhu svého brankáře, olomoučtí hokejisté lanařili uchazeče i letos

Výběr vysoké školy je pro spoustu lidí jedním z nejdůležitějších a nejtěžších rozhodnutí v životě. Pomoci s tímto rozhodnutím může i veletrh vysokých škol Gaudeamus, který je pořádán ve čtyřech městech na území České republiky a na Slovensku. Vysoké školy na akci prezentují své fakulty, obory a celkové možnosti studia. Univerzita Palackého, a i hráči HC Univerzita Palackého v Olomouci se zúčastnili veletrhu v Brně, který se letos konal od úterý 23. listopadu do pátku 26. listopadu.

Gaudeamus je určen zejména studentům posledních ročníků střední školy, kteří právě většinou stojí před důležitou volbou, kam se po maturitě vydat. Na veletrhu se každá univerzita snaží zaujmout všemi možnými způsoby co největší počet studentů. Vysoké školy kladou důraz na nejen vizuální stránku svého stánku, ale i na informativní a propagační materiály. Kreativitě se meze nekladou, takže ten, kdo vymyslí zajímavý způsob upoutání pozornosti, má šanci získat si mezi návštěvníky budoucí studenty.

Na veletrhu jsou tradičně přítomny všech osm fakult Univerzity Palackého. Každá z nich je reprezentována vybranými studenty, kteří komunikují se zájemci o studium. Tohoto úkolu se zhostili i hráči HC Univerzita Palackého, konkrétně: Jan Matuška, Lukáš Novotný, Dominik Hajšman a David Rosecký, spolu s marketingovou manažerkou Nikou Tótovou reprezentovali nejen fakulty olomoucké univerzity, zejména Fakultu tělesné kultury, ale i hokejový tým. Právě fakt, že na své budoucí alma mater můžete hrát v univerzitním hokejovém celku, může být pro některé ze zájemců zajímavým faktorem při rozhodování.


Hokejisté byli na veletrhu přítomni všechny čtyři dny. HC Univerzita Palackého v Olomouci nabízela zájemcům o studiu u svého stánku nadstandardní zázemí. Návštěvníci veletrhu si mohli užít chill out zóny, měli možnost zahrát si NHL na playstationu, vyzkoušet si tipy a triky z Pevnosti poznání. Také měli možnost zastřílet si na bránu a popovídat si s hráči. Kromě aktivit na stanovišti se hráči pohybovali napříč celým stánkem Univerzity Palackého, aby se mohli střetnout se všemi potenciálními, budoucími studenty a podali jim informace o studiu a univerzitním hokeji. Jelikož jsou většinou hráči olomouckého univerzitního celku studenty Fakulty tělesné kultury, tak do jisté míry hodně pomáhali u stánku právě této fakulty, který se těšil velkému zájmu ze strany uchazečů. Hráči měli také za úkol šířit mezi zájemce o studium informační letáky, omalovánky a lákat návštěvníky k samotnému stánku.

Veletrhu se zúčastnili, jak již bylo řečeno, nejen hokejisté, ale i marketingová manažerka Nika Tótová. „Na Gaudemu jsem byla podruhé jako člen organizátorů. Proč je dobré účastnit se veletrhu? Je to skvělá zkušenost, máte možnost ovlivnit a zlanařit uchazeče, aby šli studovat právě k vám,“ hodnotila přidanou hodnotu veletrhu Tótová. „Já na Gaudeamus jezdím reprezentovat svou fakultu. Studuji na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého. A protože jsem i markeťákem hokejistů, zkouším vždy pobíhat mezi stánkem CMTF a tím hokejovým,“ popsala marketingová manažerka HC Univerzita Palackého svou roli na veletrhu.

Zajímavé je, že právě Gaudeamus má na svědomí zisk brankáře Novotného do olomouckého týmu. „Před dvěma lety, jsem díky Gaudeamu zlanařila našeho současného golmana Lukáše Novotného, který letos byl na Gaudemu z druhé strany, reprezentoval univerzitní hokej a svou fakultu zároveň. To mi přijde na veletrhu skvělé, jeden rok jsi uchazeč a další rok stojíš z druhé strany stánku,“ popsala Tótová zisk hráče pro olomoucké univerzitní mužstvo právě díky veletrhu Gaudeamus. 


O zkušenosti s veletrhem vysokých škol se podělil právě i brankář Lukáš Novotný. „Před dvěma lety jsem byl na Gaudeamu jako student čtvrtého ročníku gymnázia a vybíral jsem si vysokou školu. Univerzita Palackého od začátku patřila mezi mé favority. Tomu, že jsem se pro studium v Olomouci nakonec rozhodl, pomohl i stánek hokejového týmu, kde jsem se dozvěděl, jak to v univerzitním hokeji chodí, a to mi pomohlo při výběru univerzity,“ hodnotil svou zkušenost s veletrhem a konfrontací s Univerzitou Palackého ze strany zájemce o studium Novotný.

„Letos už jsem byl na Gaudeamu jako hráč olomouckého univerzitního týmu. Účastnil jsem se této akce pouze ve čtvrtek, byla to super zkušenost a snad jsme nějaké kluky zlanařili k nám do týmu stejně jako zlanařili před dvěma lety mě,“ komentoval letošní opačnou roli na veletrhu olomoucký gólman. „Celá akce byla skvěle zorganizovaná od dopravy, přes stravování se švédskými stoly, až po vizuální vzhled a zázemí celého stanoviště naší univerzity. Dlouhé chvíle jsme si s kluky krátili hraním na playstationu a střelbou na bránu s kolemjdoucími studenty. Což bylo jistým zpestřením,“ uzavřel nově získaný pozitivní zážitek Novotný. 

Gaudeamu se zúčastnil i nováček v olomouckém univerzitním celku David Rosecký. „Na veletrhu jsme reprezentovali náš tým, měli jsme za úkol mužstvo představit, informovat veřejnost a zájemce o studiu, že vůbec nějaký univerzitní hokej a univerzitní celek na Univerzitě Palackého existuje. Přece jen je univerzitní hokej v České republice stále docela novinkou. Lidé se nás proto často ptali na otázky, jelikož je projekt zajímá a my jsme měli za úkol opovědět, a co nejlépe je informovat“ popsal olomoucký forvard roli hráčů na Gaudeamu.

Zkušenost s veletrhem vysokých škol hodnotil kladně i Rosecký. „Určitě jsem rád, že jsem mohl reprezentovat univerzitu a náš tým. Rád se účastním akcí podobného ražení. Celkově jsem byl na veltru přítomen tři ze čtyř dní.“ Útočník olomouckého univerzitního mužstva rovněž vidí velký přínos v akci jako takové. „Myslím si, že přidaná hodnota veletrhu je vysoká. Když k nám do týmu i díky Gaudeamu příští rok přijde nový hráč či hráči, tak se zvýší konkurence v týmu a celkově dojde ke zklalitnění ligy,“ hodnotil Rosecký.


Gaudeamus lze klasifikovat, minimálně ze strany celku HC Univerzita Palackého, jako úspěšnou akci za účelem propagace univerzitního sportu, hokeje, a i olomoucké univerzity. Snad se povedlo některému hráči společně s Nikou Tótovou získat do týmu další hráče, stejně tak, jak se to povedlo už před dvěma lety. Anebo fakt, že se na olomoucké univerzitě hraje univerzitní hokej, nalákal do univerzitního moravského města studenty úplně jiných oborů, se kterými si v budoucnu budeme potkávat na chodbách našich fakult.

Autor: Alena Ryšavá

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři