Přesunout nahoru

Inženýři se přepočítali! Pěti body je zničil Princl

Středeční večer nám nabídl strhující podívanou. Akademici třikrát prohrávali, ale utkání nakonec překlopili na svou stranu a na domácím ledě zaznamenali první vítězství roku 2022. Engineers porazili 5:3. Pěti body (3+2) se blýskla domácí hvězda Marek Princl.

První třetina byla ovlivněna častým vylučováním na obou stranách, hlavní rozhodčí rozdal dvaadvacet trestných minut. První větší šanci úvodní periody si vypracovali domácí v páté minutě. Někteří hráči už se radovali z branky, ale brankář Maštalířský udržel kotouč před brankovou čárou. A tak skóre zápasu otevřeli hosté. Daniho nahození od modré čáry tečoval mimo dosah Štekr Petr Janásek. 0:1. I přes množství přesilových her nám zahajovací třetina nabídla jedinou branku. Po dvaceti minutách vedli hosté 1:0.

V úvodu druhé třetiny odmítl vyrovnat Jakub Švec, který netrefil po krásné přihrávce Hanzlíka úplně odkrytou branku. Co se nepovedlo Švecovi, to zařídil Marek Princl, který v přesilové hře zachytil vyhození soupeře a z mezikruží nedal Maštalířskému šanci. 1:1. Z vyrovnaného stavu se Akademici neradovali příliš dlouho. Vedením hostům vrátil po necelých třech minutách David Blažek. Štekr sice zastavil skvělým zákrokem jeho první pokus, ale po dorážce kapituloval. 1:2. Po řadě neúspěšných přesilových her se ujala až ta v úplném závěru prostřední části. Dvanáct vteřin před koncem se na brankovišti nejlépe zorientoval Marek Princl a kotouč uklidil do branky. 2:2.

Vstup do třetí třetiny vyšel Engineers na výbornou. Matějka nahodil z rohu kotouč před branku, kam přiletěl David Blažek a svým druhým gólem v utkání poslal Pražany potřetí do vedení. V polovině třetí třetiny opět hrozil Matějka, který dvakrát rozezvonil Štekrovy tyčky. Odpovědí na inženýrskou zvonkohru bylo vyrovnání. Po krásné kombinaci se mezi kruhy uvolnil Vít Reitspiez, který i s kapkou štěstí dostal kotouč za brankáře hostí. 3:3. První branka Reitspieze nabudila a po pěti minutách k ní přidal i druhou, kdy využil přesilovou hru a poslal Akademiky poprvé v zápase do vedení. Engineers nezbývalo nic jiného než zkusit hru bez brankáře. Ta hostům nevyšla a kotouč do odkryté klece uklidil Marek Princl, který tak dokonal svůj první hattrick v Univerzitní lize ledního hokeje. Akademici tak v roli outsidera uhájili doma všechny tři body.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři