Přesunout nahoru

Zápas pod širým nebem, v Rýmařově se střetne Olomouc s Calaviers

Dva roky uběhly od prvního Winter Classic v Univerzitní lize, které se odehrálo na Zimním stadionu v Rýmařově. Během netradičního zápasu se tehdy střetl tým HC Univerzita Palackého s plzeňskými Akademiky. Letos se zápas pod širým nebem stane dějištěm klání mezi Olomoucí a VUT Calaviers Brno. Netradiční zápas se odehraje v neděli 30.1.2022 od 18:00.

Winter Classic již podruhé v Rýmařově

V únoru 2020 uspořádal klub HC Univerzita Palackého historicky první Winter Classic v Univerzitní lize. V tehdejším souboji s olomouckým celkem střetla Plzeň. Utkání bylo vyrovnané, obě mužstva nezaskočil ani fakt, že se díky deštivému počasí z ledové plochy stalo jezero. Vyrovnaný stav 1:1 nakonec rozhodli skoro minutu do konce zápasu hosté, kteří si na západ Čech odvezli vítězství. I přesto domácí hokejisté na zápas vzpomínají: „Byl to super zážitek, i přesto, že asi od půlky zápasu pršelo a to, co se na mokrém ledě odehrávalo, nemělo s hokejem moc společného. Bohužel pro nás Winter Classic nemělo vítězný konec, tak doufám, že to letos napravíme," nechal se slyšet forvard Mikuláš Rimmel. 

Co nás čeká letos? V tomto roce se pod širým nebem utká tým HC Univerzita Palackého v Olomouci s brněnskými VUT Cavaliers. Opět půjde o stejné místo dění, venkovní kluziště v Rýmařově nabídne zážitek z univerzitního hokeje v neděli 30. ledna od 18:00

HC Univerzita Palackého v Olomouci 

Olomouc odehrála v novém kalendářním roce zatím pouze jedno utkání, a to proti ostravskému týmu BO. V severomoravské metropoli zvítězila 8:2. Olomoučané doufají, že na tento úspěch navážou i dalšími dvěma zápasy, co mají v lednu v plánu a odlepí se od konce tabulky, na kterém se nyní nacházejí. 

HC Univerzita Palackého doposud odehrála doposud deset utkání. Vyhrála třikrát, jednou prohrála v prodloužení a v šesti případech si připsala prohru. Olomouc je nyní na devátém místě tabulky s 10 body. Na osmé Riders ztrácí jeden bod a navíc mají k dobru tři zápasy. Na desáté Cavaliers mají náskok pěti bodů. 

Kanadské bodování Olomouce vede útočník Mikuláš Rimmel 13 (6+7). Druhým neproduktivnějším forvardem Olomouckých je Pavel Skopal 12 (8+4). Trojici doplňuje David Rosecký 11 (7+4)

Mezi zadáky Olomouce bodově vyčnívá Libor Janků 7 (1+6)

Mezi třemi tyčemi se utkání skoro rovnoměrně rozdělili Lukáš Novotný a Michal Šoustal. Novotný odchytal pět utkání, vítězné bylo jedno z nich. Jeho procentuální úspěšnost je 84,66 % a jeho gólový průměr je 5,98 branky na zápas. Šoustal nastoupil do šesti zápasů, vítězné byly dva. Jeho procentuální úspěšnost čitá 80,37 % a jeho brankový průměr je 5,89 gólů na zápas.


VUT Cavalier Brno  

Kavalírům se zatím letos příliš nedařilo. Nejde jen o letošní, nový kalendářní rok 2022, ve kterém prohráli s týmem Univerzity Karlovy 2:7, ale i o letošní sezónu. Z deseti zápasů vyhráli Cavaliers pouze jedinkrát, jednou prohráli po prodloužení a z osmi zbylých zápasů vyšli úplně naprázdno. Právem tedy Brňanům s pěti body náleží poslední, desátá příčka v tabulce. Na svého soupeře z netradičního zápasu, Olomouc, ztrácí pět bodů. 

Nejproduktivnějším hráčem útočných řád Cavaliers je Lukáš Kaukič 11 (3+8), toho následuje devítibodový Ondra Dlouhý 9 (7+2). Trojici uzavírá Jan Hasoň 7 (4+3).

V zadních řadách Vysokého učení technického v Brně zatím nejvíce bodoval David Sedláček 6 (1+5)

V brance dostal větší prostor Vojtěch Burian. Ze sedmi zápasů, do kterých nastoupil vychytal jednu výhru. Jeho procentuální úspěšnost je 88,86 % a jeho brankový průměr činí 4,36 gólů na zápas. Menší porci zápasů, avšak lepší statistiku má na svém kontě Marek Huzlík. Huzlík si ze tří zápasů připsal jednu výhru, jeho gólový průměr je 3,02 branky na zápas a pyšní se procentuální úspěšností 92,50 %

Winter Classic 2022

HC Univerzita Palackého v Olomouci vs VUT Cavaliers Brno 

Datum: neděle 30.ledna 2022

Čas: 18:00 

Místo: Zimní stadion Rýmařov, Úvoz 11, 795 01 Rýmařov

Nenechte si ujít unikátní venkovní hokejovou akci v rámci univerzitního hokeje a přijďte se podívat na souboj do Rýmařova. 

Autor: Alena Ryšavá

Foto: Daniel Klement 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři