Přesunout nahoru

Univerzitní hokej bude i letos O Kapku lepší! V rámci dobročinného projektu se Olomoučtí utkají s Akademiky

Hokejisté HC Univerzita Palackého v Olomouci se představí poprvé v novém roce na domácím ledě v Uničově. Po speciálním zápase pod širým nebem přijde o den později v pondělí 31. ledna opět neobvyklý zápas. Bude totiž součástí nadačního projektu O kapku lepší hokej.

Letos se odehraje již třetí ročník dobročinné spolupráce mezi Nadačním fondem Kapka naděje a agenturou BPA sport marketing s názvem O Kapku lepší hokej. Během prvního ročníku se podařilo vybrat více než 300 tisíc korun, o rok později vybraná částka přesáhla dokonce 870 tisíc korun. K letošnímu ročníku se tak logicky vztahuje otázka, zda se podaří překonat milník milionu korun. Univerzitní hokejisté tak v pondělí 31. ledna a ve středu 2. února nastoupí s oranžovými doplňky na výstroji, jelikož tato barva je symbolem celého projektu. Akce O Kapku lepší hokej má dva hlavní cíle, a sice zvýšit povědomí o poruše krvetvorby a co nejvíce finančně podpořit pacienty, kteří touto chorobou trpí. K upozornění na celou akci má pomoct právě výrazná oranžová barva. Nejdůležitější součástí celého projektu jsou však fanoušci, jejichž finanční příspěvky tvoří největší část vybraných peněz. O formách příspěvku se více dočtete zde.

Nyní už ale pojďme na formy jednotlivých týmů. Začneme s hosty z Plzně.

Akademici v posledním utkání navzdory všem očekáváním porazili favorizované Inženýry 5:3 a aktuálně se v tabulce nachází na sedmé pozici se 14 body. Vítězství Akademikům hattrickem vystřelil Marek Princl a dostal se tak do čela klubového kanadského bodování se 13 body (6+7). Nejvíce kanadskými body mezi obránci disponuje David Prachař (1+7), který je zároveň druhým nejproduktivnějším hráčem plzeňského celku. Klubovým statistikám maskovaných mužů vládne Jonáš Štekr, jenž se může pyšnit úspěšností zákroků 92,47 %. Zároveň odchytal naprostou většinu zápasů (10). Druhý brankář Jiří Černý zasáhl pouze do dvou.

Olomoucké čeká nabitý program, kdy ve čtyřech dnech odehrají tři utkání. Hanáci v posledních dvou utkáních zaznamenali dvě výhry. Konkrétně doma proti pardubickým Riders (6:5) a následně na ostravském ledě proti tamním BO Ostrava Vítkovice STEEL (2:8). Díky těmto výhrám se odlepili od posledního místa tabulky a aktuálně se nachází na deváté příčce s 10 body. Útočným statistikám těsně vévodí Mikuláš Rimmel se 13 body (6+7), kterému šlape na paty s 12 body (8+4) Pavel Skopal. Nejproduktivnějším obráncem je Libor Janků s 8 body (1+7). Olomoučtí se mohou pochlubit vyrovnanou brankářskou dvojicí. Mírně lepší úspěšností zákroků se může pochlubit Lukáš Novotný (84,66 %), zatímco jeho parťák Michal Šoustal disponuje úspěšností 80,37 %. Oba dva také odchytali téměř vyrovnanou porci zápasů. Michal Šoustal naskočil do šesti zápasů, Lukáš Novotný odchytal o jeden méně.

Oba soupeři se utkají v pondělí 31. ledna od 17 hodin na Zimním stadionu v Uničově. Zároveň si utkání hned ve středu 2. února zopakují. Tentokrát na plzeňském kluzišti.

Autor: Martin Čeřovský

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři