Přesunout nahoru

UK poráží North Wings rozdílem devíti branek a dál drží první příčku!

V sobotní poledne nastoupil tým Univerzity Karlovy proti jednomu ze svých dvou přemožitelů, HC North Wings Ústí nad Labem. Tři předchozí vzájemné duely napovídaly, že i v tomto střetnutí padne velké množství branek. A to se také vyplnilo. Narozdíl od předchozích soubojů se z výrazně většího počtu branek radoval domácí tým UK Hockey Prague, který utkání zlomil na svou stranu ve druhé třetině pěti góly do sítě UJEPu.

Utkání začalo opatrně a dlouho se čekalo na první střelu. S pukem hráli více domácí hráči, ústečtí ale vyráželi do nebezpečných protiútoků, ze kterých vstřelili i první branku v utkání. Matěj Harkabus v pádu propasíroval puk mezi Maškovi betony a dostal hosty do vedení. Za dvě minuty se podařilo UK vyrovnat. Volfovu střelu dorazil za Gerstnerova záda kapitán domácích Filip Čmejla. Do vedení dostal North Wings zpět pohotovou dorážkou Jan Jindra, když dokázal využít druhou větší příležitost. Vyrovnání přišlo z hole domácích opět za necelé dvě minuty. David Volf získal puk v obranném pásmu a přes Čmejlu se kotouč dostal k Oliverovi Glittovi a ten dostál pověsti střelce a propálil Gerstnera. Oba týmy dokázali využít své velké brankové příležitosti a šli do šaten za stavu 2:2.

První velkou příležitost měli ve druhé třetině opět z rychlého protiútoku, ale Sajdl nepropálil Maška na bližší tyč. Na druhé straně Milan Bořík věděl, jak naložit s nabídkou od Matěje Síly a poprvé v utkání dostal domácí do vedení. Ústí se podařilo dostat kotouč do branky UK v polovině druhé třetiny, ale z vyrovnání se neradovali dlouho, jelikož jej bylo dosaženo rukou. Další tři branky přidalo UK v rozmezí tří minut. Nejprve Marek Novák obkroužil branku a střílel těsně vedle. Odražený puk od zadního mantinelu dopravil do branky Milan Bořík a zaznamenal druhou branku v utkání. Pátou branku UK vstřelil obránce Martin Dlabola střelou z levého kruhu a hned v dalším střídaní Dlabola nabil Davidu Volfovi, jenž z voleje propálil bezmocného Gerstnera a vyhnal jej z brány North Wings. Minutu a půl před koncem druhé třetiny završil svůj hat-trick Milan Bořík z přesilové hry. Domácí pěti brankami rozhodli o osudu tohoto utkání.

V úvodu závěrečné části dokázali hráči North Wings zásluhou Bartoše snížit, ale po zbytek třetiny se museli bránit tlaku týmu UK. Favorit utkání dokázal ve třetí třetině vstřelit dalších pět branek zásluhou Rudolpha, Volfa, Glitty a dvěma zásahy Viktora Martínka. Hráči UK Hockey Prague se zřejmě dokázali ponaučit z posledního střetnutí s North Wings a nedovolili hostům další obrat, který by znamenal ztrátu téměř jistých bodů do tabulky. Zisk tří bodů po dvanáctibrankovém vítězství zajistil Univerzitě Karlově setrvání na první příčce Univerzitní ligy ledního hokeje.

UK Hockey Prague - HC North Wings Ústí nad Labem 12:3 (2:2, 5:0, 5:1).

Branky a nahrávky: 13. Čmejla (Piskač, Volf), 19. Glitta (Čmejla, Volf), 22. Bořík (Síla, Novák), 30. Bořík (Bečka, Novák), 32. Dlabola (Čmejla), 35. Volf (Čmejla, Rudolph), 39. Bořík (Síla, Halberštát), 47. Rudolph (Dlabola), 47. Glitta (Velas, Martínek), 52. Martínek (Bečka, Bořík), 53. Volf (Čmejla, Piskač), 60. Martínek (Glitta) – 10. Harkabus (Bartoš, Jindra), 17. Petržílka (Jindra, Bartoš), 41. Bartoš (P. Jarý, Harkabus).

UK Hockey Prague: Mašek – Málek, Dlabola, Novák, Vávra, Chládek, Kopenec, Piskač – Rudolph, Halberštát, Velas, Martínek, Volf, Bořík, Čmejla(C), Síla, Glitta, Bečka.

HC North Wings Ústí nad Labem: Gerstner (35. Skokan) – Miškovič, Straka, Štěpánek, Petržílka, Šíma, P. Jarý – T. Jarý, Bartoš, Janoušek, Polák (C), Jindra, Šebesta, Sajdl, Pšenička, Harkabus.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři