Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Třinácté kolo ULLH ve znamení kanonád, čtyři střelci slavili hattrick

Do konce základní části Univerzitní ligy ledního hokeje zbývá už jen pár kol, ale střelci mají stále energie na rozdávání. V právě skončeném kole padlo padesát jedna gólů a hned čtyři hráči se blýskli hattrickem. V úvodu týdne slavili hráči BO Ostrava či Black Dogs. Marek Princl předvedl pětibodovou show a pomohl Akademikům zdolat Engineers. Obrovské nálože nadělili svým soupeřům týmy UK Hockey Prague a HC Univerzita Palackého v Olomouci.

Sysala sestřelil hattrickem Riders

BO Ostrava nepatří mezi oblíbené soupeře pardubických hokejistů, ještě nikdy na ně recept nenalezli. Jinak tomu nebylo ani v utkání třináctého kola ULLH. Ihned po úvodním vhazování byla a ledě vidět převaha domácích hokejistů, jako první ale udeřili hosté, Bezděk mířil přesně. Hráči v oranžovém však rychle zareagovali a díky třem gólům otočili skóre ještě v první třetině. Druhá perioda byla vyrovnaná, alespoň co se změny stavu týče. Oba celky přidaly po jedné brance. Nejdříve se před svatyní Vaňka výborně zorientoval Moravčík. Na snižujícím gólu Riders měl velkou zásluhu Bureš, který obral domácího útočníka, poté našel na útočné modré Hejného, a ten si poradil i s gólmanem v oranžovém. Třetí část byla jednoznačně v režii domácích, postupně se prosadili Szturc, Fejko a Revaj. Riders se zmohli na jednu přesnou trefu, kterou obstaral Dominik Bureš. V posledních vteřinách zápasu se v oslabení prosadil Sysala, který zkompletoval další hattrick v ULLH!

BO Ostrava Vítkovice Steel – Riders Univerzita Pardubice 8:3 (3:1, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 10. Sysala (Kovalski), 12. Moravčík (Gola), 13. Sysala (Gřesík, Béreš), 27. Moravčík (Gola, Gřesík), 45. Szturc (Kovalski), 49. Fejko (Baca), 57. Revaj (Fejko, Ševěček), 59. Sysala (Kovalski, Ševěček) – 9. Bezděk (Hebek), 31. Hejný (Bureš, Bezděk), 57. Bureš.

Pětibodový Princl řídil výhru Akademiků

Engineers přijížděli do Plzně jako velcí favorité, nasvědčovala tomu především bilance ze vzájemných zápasů, jelikož všechna čtyři vzájemná střetnutí opanovali Pražané, a to výrazným rozdílem. Pro Inženýry hrála i výrazně lepší pozice v tabulce. Hned v šesté minutě se dostali do veliké šance domácí, ale Maštalířský stihl puk zastavit na brankové čáře. Po několika přesilových hrách na obou stranách se nakonec v sedmnácté minutě prosadili hosté. Nahození od modré čáry tečoval Janásek. Domácí mohli srovnat hned v úvodu druhé dvacetiminutovky, ale Švec minul branku. To Akademikům nemuselo vadit, jelikož našli na Maštalřského recept v přesilové hře, kterou využil Princl. O pár minut později byla znovu využitá početní výhoda, tentokrát ve prospěch Pražanů, za ně skóroval Blažek. V závěru druhé části se o slovo přihlásil opět Marek Princl, který stihl srovnat stav zápasu. Do třetí periody vstoupili lépe Inženýři, gól si připsal Blažek. V padesáté minutě se hráči Plzně opět dotáhli, Vít Reitspies propálil z pravého kruhu gólmana hostů. Reitspies byl i u branky, která poslala Akademiky poprvé v zápase do vedení, domácí využili přesilovku. Pojistku do prázdné branky přidal Marek Princl, který dovršil hattrick, který vyšperkoval dvěma asistencemi.

Akademici Plzeň – Engineers Prague 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 25. Princl, 40. Princl (Prachař, Marguš), 50. Reitspies (Hanzlík, Princl), 55. Reitspies (Princl, Štochl), 60. Princl – 17. Janásek (Dani, Vaňous), 27. Blažek (Najman, Matějka), 42. Blažek (Matějka, Raiterman).

Black Dogs poráží MUNI po více než dvou letech

V úvodu utkání bylo hodně aktivní domácí mužstvo, ale tuto převahu v gól nepřetavilo a Budějovičtí se dostávali do tempa. Hosté si ke konci první části zahráli početní převahu, ta ale moc šancí nepřinesla, stejně jako celá první dvacetiminutovka. Nakonec se v devatenácté minutě prosadil budějovický útočník Tejko, který vyslal tvrdou ránu přesně k levé tyči. Masaryčka se postupně dostávala do tempa, ale jejich šance v brance Svobody nekončily. Naopak Black Dogs využili přečíslení, na konci kombinace byl obránce Krtek, který kotouč poslal mezi betony gólmana Holuba. Kontaktní branku vstřelil ve třetí dvacetiminutovce Jan Pavel, který skóroval bekhendem. Jihočeši se však dostali zpět do dvougólového vedení, když přesně zamířil Vochozka. Dvě minuty před koncem základní hrací doby udeřili Moravané, Mokrohajský předvedl povedenou ránu z první. Závěrečná powerplay domácím nevyšla podle představ a Tejko pečetil výhru hostů.

HC MUNI – Black Dogs Budweis 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 45. Pavel (Tomaník, Strakoš), 59. Mokrohajský (Račický, Štrauch) – 19. Tejko (Kronus), 36. Krtek (Vochozka), 57. Vochozka (Prokop, Koupal), 60. Tejko.

UK Hockey Prague nadělili tucet gólů a připisují si osmou výhru v řadě

Pražané pokračují ve skvělém tažení v ULLH a upevňují si první pozici v tabulce. První třetina zápasu byla vyrovnaná, padly dva góly na každé straně a hosté s Ústí zatím drželi tempo domácích hráčů. Ve druhé části však začal kulomet domácích, kteří předvedli pět úspěšných tref. Tři z nich si zapsal do statistik Milan Bořík, po jednom gólu vstřelili Dlabola a Volf. Hned v úvodní minutě poslední dvacetiminutovky se připomněli střelci hostujícího týmu, když skóroval Bartoš. Poté si však slovo zpět vzal celek z hlavního města, který vstřelil dalších pět gólů. Domácí hokejisté tak suverénně převálcovali hosty ze Severu Čech a pokračují ve skvělých výkonech z minulých utkání. UK Hockey Prague totiž poznali přemožitele naposledy v polovině října a od té doby válcují soupeře naprosto neskutečně.

UK Hockey Prague – HC NORTH WINGS Ústí nad Labem 12:3 (2:2, 5:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 13. Čmejla (Piskač, Volf), 19. Glitta (Čmejla, Volf), 22. Bořík (Síla, Novák), 30. Bořík (Bečka, Novák), 32. Dlabola (Čmejla), 35. Volf (Čmejla, Rudolph), 39. Bořík (Síla, Vávra), 47. Rudolph (Dlabola), 47. Glitta (Velas, Martínek), 52. Martínek (Bečka, Bořík), 53. Volf (Čmejla, Piskač), 60. Martínek (Glitta) – 10. Harkabus (Bartoš, Jindra), 17. Jindra (Petržílka, Bartoš), 41. Bartoš (Harkabus, P. Jarý).

Zápas pod širým nebem ovládla Olomouc

Tečku za třináctým kolem udělalo utkání mezi Olomoucí a Brněnskými Cavaliers. Domácí byli velice při chuti a svým soupeřům nadělili jedenáct gólů. Hned od začátku byla vidět převaha hráčů Univerzity Palackého, kteří skórovali hned v páté minutě zásluhou Zmeškala, tento šikovný útočník se postaral i o druhou trefu svého celku. Hosté měli pár šancí ke konci první periody, ale Šoustal zůstal nepřekonán. Hanáci pokračovali v suverénním výkonu i ve druhé části. Dá se říct, že jim vycházelo všechno, na co sáhli, trochu jim k tomu dopomohli také chyby Cavaliers. Domácí střelci posunuli stav zápasu o další čtyři branky a při odchodu do šaten svítilo na tabuli skóre 6:0, ale mohlo to být ještě horší, jelikož šancí měli domácí opravdu hodně, navíc bylo v jejich prospěch nařízeno trestné řízení, které Skopal v gól nepřetavil. Ve třetí části pokračovala kanonáda olomouckých hokejistů, kteří nakonec poslali do klece Brňanů úctyhodných jedenáct kousků. Hattrickem se na tomto vysokém vítězství podílel Filip Palička, čtyři body zapsal Lukáš Zmeškal a svou branku pečlivě strážil Michal Šoustal, který nebyl brněnskými střelci překonán.

HC Univerzita Palackého v Olomouci – VUT Cavaliers Brno 11:0 (2:0, 4:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 5. Zmeškal (Holiš), 13. Zmeškal (Holiš), 21. Palička, 27. Skopal (Zmeškal), 35. Rosecký (Cach), 39. Sup (Formánek), 41. Palička (Cach), 54. Kropáč, 54. Skopal (Zmeškal, Rimmel), 57. Palička (Veselský, Cach), 59. Rimmel (Zmeškal).

Univerzitní liga ledního hokeje pokračuje zběsilým tempem dál. Hokejisty čeká v týdnu od 31. ledna několik zápasů v rámci 14. kola, na programu jsou také některé dohrávky z předchozích kol.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři