Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Kavalíři vyšli z derby s MUNI naprázdno, o vítězi rozhodla první třetina

První třetina jasně patřila hostujícímu týmu Masarykovy univerzity, z níž těžili až do konce zápasu. Ani nově nabytá energie a enormní snahy kavalírů v posledním dějství už na finálním výsledku nic změnit nedokázaly. Tři body si tak opět připsali brněnští medvědi.

Do derby s brněnským rivalem HC MUNI nevstoupili kavalíři šťastně. Bohužel si opět nepohlídali začátek utkání, a tudíž již po pouhých čtyřiceti vteřinách hry poprvé slavili hosté, když přesnou střelu pod víko vyslal z mezikruží Tomáš Račický. Rozladění z první inkasované branky bylo na domácím týmu znát i v následujících minutách, kdy se Cavaliers i přes veškeré snahy nedokázali prosadit, ani se udržet delší dobu na puku. Rozhozená hra domácího týmu se následně projevila i v 6. minutě, kdy si šel za sekání sednout Vojtěch Uhlíř. Oslabení si však i díky pohotové akci Marka Huzlíka v bráně uhlídali a nedopustili další změnu skóre. Bohužel pro kavalíry dotáhla Masárna své tažení do zdárného konce již pár minut po skončení přesilové hry. Na 0:2 navyšoval Peter Ivičič. Snížit dvougólové manko se následně snažil například Vojtěch Pernický od modré, nebo Jan Malý mířící mezi Holubovy betony, ani jednomu se však hostujícího brankáře překonat nepodařilo. Naopak snaha HC MUNI se v poslední minutě první periody opět setkala s úspěchem. Propašovat kotouč za Huzlíkova záda se již podruhé v utkání podařilo Tomáši Račickému – 0:3.

Také začátek druhé třetiny drželi v otěžích hosté. Komplikovanou situaci domácího týmu následně ještě zhoršil Daniel Plitko, kterého rozhodčí poslali odsedět si dvě minuty za vražení na mantinel. Tentokrát se brněnským medvědům přesilovou hru využít podařilo. Do brněnské svatyně zakončoval Jakub Voříšek. Za dvě minuty však přišel faul ze strany hostů a kavalírům se tak naskytla šance stáhnout nebezpečně se navyšující náskok soupeře. Pokusy z hokejek brněnského týmu však svůj cíl nenašly a skóre se tak neměnilo. Útočné snažení se domácím vyplatilo až v 32. minutě, kdy se k puku dostal Jan Hasoň. „Trenér nám řekl, že se nemáme bát to vzít na sebe, tak jsem to zkusil a vyšlo to na jedničku,“ okomentoval gól střelec. První branka vehnala kavalírům do žil novou energii. Například slibnou šanci Tomáše Zemánka však opět zablokoval hostující Holub a kavalíři tak znovu odcházeli do kabiny s třígólovým mankem na krku. Poslední perioda začala pro domácí tým o poznání lépe. V 41. minutě skórovali kavalíři podruhé, bod za vstřelenou branku si tentokrát připsal Tomáš Zemánek. „Bali (David Balát) se obětoval, stáhl na sebe dva hráče a já už si jen vzal odražený puk a gólmana poslal na párek,“ přiblížil situaci Zemánek. S podobným entusiasmem pokračoval domácí tým i v následujících minutách, odhodlán zvrátit stav utkání ještě ve svůj prospěch. Hostujícího gólmana se několika dělovkami opět pokoušel překonat Vojtěch Pernický, Holub však svůj tým podržel a snížení medvědího náskoku nedopustil. Rozbouřené emoce rivalů se silně projevily v půlce posledního dějství, kdy rozhodčí posílali sednout hráče z obou stran ledu jak na běžícím páse. I když kavalíři až do konce utkání vynakládali enormní snahu vylepšit si pošramocenou reputaci především z první třetiny, dorovnat ani navýšit se jim již bohužel nepodařilo. Medvědi si tak z kuřimského ledu odvezli tři body a posunuli se na čtvrté místo tabulky.


VUT Cavaliers Brno - HC MUNI: (0:3, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Hasoň (Sabol, Vojtěch Pernický), 41. Zemánek – 1. Račický (Štrauch), 10. Ivičič (Novosedlík, Voříšek), 20. Račický (Bartkovský), 26. Voříšek (Novosedlík, Ivičič)

VUT Cavaliers Brno: Huzlík – V. Pernický, Malý, Běhal, O. Holub, L. Pernický – Plitko, Malý, Uhlíř, Zemánek, Hasoň, Šenk, Novák, Kaukič, Balát

HC MUNI: D. Holub (Král) – Uhříček, Surán, Kučera, Bláha, Věžník, Gonos – Svatuška, Voříšek, Bazala, Pavel, Kadlic, Tomaník, Ivičič, Bartkovský, Strakoš, Novosedlík, Štrauch, Račický


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři