Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Csaplarova past sklapla! I na potřetí doma Plzeň vítězí!

Akademici si z domácího stadionu udělali pro nový rok tvrz, ve které se nevyhrává. I třetí duel roku 2022 na domácím ledě zvládli. Tentokrát si vylámali zuby budějovičtí Black Dogs. Vyrovnaný zápas s heroickým koncem rozhodly nájezdy. V těch uspěli Kalus s Reitspiezem a Plzeň tak zvítězila 3:2.

První třetina nám nabídla krásný hokej na nahoru a dolu. Spousta šancí ovšem nepřinesla žádnou branku. Do větších příležitostí se za hosty dostal Miroslav Tejko, Tomáš Vochozka a Jonáš Kronus. Na všech pokuse si pochutnal domácí muž se železnou Jonáš Štekr. Za domácí to zkoušel Princl a Kalus, recept na domácího brankáře také zatím nenašli.

Druhá třetina v podání Akademiků byla hrůza a utrpení. Hned ve čtvrté minutě prostřední části šli hosté do vedení. Tomáš Vochozka nahodil kotouč bekhendem od modré čáry a ten skočila až za Štekrem. Po čtyřech minutách se Black Dogs radovali podruhé. Plzeňští obránci se spolu špatně domluvili a úplně sám jim před brankou vyplaval Jonáš Kronus, který v souboji Jonášů zvítězil nad Štekrem. Během čtyř minut druhé třetiny si tedy Budějovice vypracovaly dvoubrankové vedení. Akademici mohou být rádi, že v nepovedené dvacetiminutovce inkasovali jen dvakrát a měli šanci utkání ve třetí třetině zvrátit.

Na začátku třetí třetiny opět zahrozili hosté. Vochozku s Prokopem Štekr vychytal a udržel Akademikům šanci na vyrovnání. V polovině třetí třetiny přišlo snížení. Do situace dva na jednoho se dostal Štěpán Říha a Jan Rejzek. Říhá předložil krásnou nahrávku Rejzkovi do prázdné branky a ten neodmítnul. 1:2. Akademici v letošní sezóně ukazují, že bojují do posledních minut. To se jim vyplatilo i tentokrát. Čtyři a půl minuty před koncem vypálil bombu od modré čáry Jakub Štochl, jeho střelu se snažil dorazit Vít Reitspiez, ale puk spíše posunul do prázdné branky Marku Princlovi, který kotouč uklidil tam, kam patří. Akademici tak opět dokázali nepříznivý vývoj utkání vyrovnat.

V úvodu prodloužení měli hosté výhodu přesilové hry. Tu Akademici ubránili. Poté donutil Marek Princl faulovat Davida Svobodu a bylo z toho trestné střílení, Princl ovšem tentokrát neproměnil. A tak přišly na řadu nájezdy. Štekr vychytal všechny střelce Black Dogs, nutno podotknout, že jednou ho zachránila horní tyč, a tak to na sebe vzal Vít Reitspiez a Jan Kalus. Oba dva své nájezdy proměnili takřka identicky a rozhodli o dvou bodech pro Plzeň.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři