Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

North Wings nadělili Kavalírům, Ostrava rozhodla těsně před koncem

Uplynulý týden nabídl hned pět utkání Univerzitní ligy ledního hokeje, díky nim máme jasno o dalších postupujících do play off. Nejprve se ale Black Dogs přibížili UK Hockey v čele tabulky a ukončili dlouhou šňůru výher pražského celku. North Wings si díky kanonádě zajistili postup do vyřazovacích bojů. Stejná rovnice platila pro Akademiky a Ostravany, kteří dokázali zvítězit a míří do play off. Mezi osmičkou nejlepších týmů ULLH nebude chybět ani brněnská MUNI. Zbývá tedy jediné postupové místo, ke kterému mají nejblíže hokejisté z Olomouce.

Black Dogs přerušili vítěznou sérii UK Hockey Prague

Hráči z Karlovy Univerzity si udělali výlet do Českých Budějovic. Svědky první branky jsme byli v patnácté minutě, kdy se prosadil z druhé vlny domácí Kaisler. Záhy padla také druhá branka do pražské klece. Grauer poslal kotouč do víka. Hosté se na střeleckou listinu zapsali v úvodu druhé třetiny, Rudolph byl na konci kombinace v přečíslení. Další přečíslení pražských hokejistů přineslo další branku, Piskač se prosadil mezi betony. Otočku dokončil Hakl, který překonal Svobodu bekhendovou střelou. Budějovičtí srovnali krok, Rolínek se prosadil nad beton Maška. Ke konci druhé dvacetiminutovky šli do vedení opět hosté z Prahy, Volf přetavil příznivý odraz od zadního mantinelu v gólovou trefu. Nepříznivý stav domácí srovnali tři minuty před koncem, kdy úspěšně dorážel Prášek. Šedesát minut vítěze utkáni neurčilo, a tak se šlo do prosloužení. V tomto úseku zápasu skóroval Pinkas z Black Dogs, který číhal před brankou na dorážku.

Black Dogs Budweis – UK Hockey Prague 5:4p (2:0, 1:4, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Kaisler (Šafář, Dvořák), 16. Grauer (Svoboda), 36. Rolínek (Prášek, Bouška), 57. Prášek (Vochozka, Šuhaj), 64. Pinkas (Kubeš, Prášek) – 21. Rudolph (Čmejla, Volf), 27. Piskač (Volf), 29. Hakl (Velas, Rudolph), 39. Volf (Kopenec, Čmejla).

Křídla Severu deklasovala brněnské Kavalíry

Kanonáda ústeckých North Wings začala v sedmé minutě, když se trefil pod horní tyčku Šebesta. O pár minut později domácí zvyšovali, Amirov doklepl střelu Brandnera do odkryté branky. Třetí radost domácích obstaral Balcar, který našel skulinku v postoji gólmana Buriana. Úspěšnou gólovou smršť v první třetině završil Amirov, který uspěl ranou mezi betony. Hosté se ve druhé třetině zlepšili, ale své šance v branku nepřetavili. A tak pokračovali v krasojízdě Severočeši, Petržílka využil přesilovou hru a odbila pátá. Další branku Křídel Severu přidal kapitán Polák, který ránou švihem rozvlnil síť za Burianem. I třetí perioda byla v režii domácích North Wings, kteří přidali ještě dvě slepené trefy do branky Brňanů. Nejprve skóroval Tomáš Jarý, který mířil mezi betony a poslední branku utkání měl na svědomí Harkabus.

HC NORTH WINGS Ústí nad Labem – VUT Cavaliers Brno 8:0 (4:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Šebesta (Harkabus, Jaroš), 12. Amirov (Brandner, Straka), 16. Balcar (Dytrych, Sajdl), 19. Amirov, 36. Petržílka (Balcar, Sajdl), 39. Polák (Sajdl), 45. Jarý T. (Štěpánek), 47. Harkabus (Šebesta, Jarý P.).

Ostrava rozhodla několik vteřin před sirénou

Velmi vyrovnané utkání se uskutečnilo v Uničově, proti olomouckým hokejistům se postavil tým BO Ostrava. Střelecký účet zápasu otevřel domácí Filip Palička, který zasunul odražený puk do klece. Do první sirény stihl srovnat ostravský útočník Kovlaski, který prostřelil Novotného. Na začátku druhé periody měla Olomouc více ze hry, to se projevilo ve 34. minutě, kdy skóroval Rosecký. Zanedlouho bylo však opět srovnáno, Moravčík se po pěkné individuální akci radoval ze vstřelené branky. Třetí třetina přinesla atraktivní podívanou, Hanáci šli opět do vedení, Krejčiřík použil k překonání Šindelky forhendovou střelu. Ostravané však za moment opět srovnali krok, kotouč zametl do klece střelec Sysala. Do vedení šli také hosté, Sysala proměnil trestné střílení. Střela Dominika Kuchaře znamenala další vyrovnání stavu, stalo se tak tři minuty před koncem. Vše nasvědčovalo tomu, že se bude prodlužovat, ale necelé čtyři vteřiny před koncem základní hrací doby udeřili hráči BO Ostrava. Benát předvedl skvělý přehled a z dorážky rozhodl o zisku tří bodů do tabulky ve prospěch Ostravy.

HC Univerzita Palackého v Olomouci – BO Ostrava Vítkovice Steel 4:5 (1:1, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 6. Palička (Krejčiřík, Kropáč), 34. Rosecký (Krejčiřík, Palička), 45. Krejčiřík (Rosecký), 57. Kuchař (Palička, Krejčiřík) – 15. Kovalski (Gřesík, Sysala), 37. Moravčík (Adamczyk), 48. Sysala (Gřesík, Baca), 53. Sysala (TS), 60. Bernát (Adamczyk, Dvořák).

Akademici osedlali pardubické Riders a zajistili si play off

Vskutku důležité utkání se odehrálo v plzeňské Ice Aréně, do západočeské metropole dorazili pardubičtí Riders. Domácí poslal do vedení Šibra, který byl na konci přesilovkové kombinace. Za Východočechy záhy skóroval Bezděk. Chvíli před první sirénou se upalovali Akademici v oslabení na pardubickou branku, Kalus se nemýlil. Druhou třetinu otevřel Kalus, který se prokličkoval před gólmana a bekhendovou trefou navýšil vedení svého celku. Krátce po polovině utkání se připomněli hosté, Bureš se prosadil střelou přes obránce. Třetí perioda byla jasně v režii Západočechů, kteří do ní vlétli jako uragán. Plzeňští nejprve dostali přesilovou hru, ve které skóroval Říha. Deset minut před koncem dokončil hattrick Jan Kalus, který si v utkání zároveň připsal hattrick Gordieho Howea za gól, bitku a asistenci. Pardubičtí se pokusili o zázrak při hře bez gólmana, ale naopak sami inkasovali, když kotouč do odkryté klece nasměroval Hanzlík. Akademici tak míří do play off a Riders musí urvat body v následujících zápasech, aby alespoň živili šance na postup mezi osm nejlepších.

Akademici Plzeň – Riders Univerzita Pardubice 6:2 (2:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Šibra (Kalus, Štochl), 17. Kalus (Šibra, Štochl), 22. Kalus (Rejzek, Soukup), 44. Říha (Beer, Princl), 51. Kalus (Fořt, Rejzek), 58. Hanzlík (Kalus, Štochl) – 8. Bezděk (Bureš, Hebek), 32. Bureš (Bezděk, Pražák).

Kavalíři schytali od Pražanů devítku

Do Kuřimi dorazili Inženýři z Prahy. O úvodní trefu zápasu se postaral domácí útočník Kaukič, který si obhodil pražského obránce a přesnou ranou skóroval. Ve stejné minutě však hosté vyrovnali, Matějka dokončil úspěšně přečíslení. O pár vteřin později skóroval Fiala, který zakončil k levé tyči. Další zásah přidal Blažek, který využil zmatku v brněnské obraně. Kuriozitou je, že všechny tyto branky padly v rozmezí jediné minuty. V Kuřimi bylo vážně veselo. Gólová lavina v podání Pražanů pokračovala i v dalším průběhu utkání. Ve 27. minutě rozvlnil Matějka síť za zády brněnského gólmana. Další trefu přidal Březina, který vymetl růžek. Šestou branku hostů měl na svědomí Burda, který obdržel parádní přihrávku a z brankoviště se nemýlil. V kanonádě pokračoval Fiala, který doklepl z obtížného úhlu kotouč do branky. V 56. minutě přišla osmá branka hráčů, kteří přijeli z hlavního města, tentokrát se radoval Horský, který skóroval díky střele z mezikruží. Poslední gól nadělil Kavalírům Najman, který nahazoval od modré. Brněnští Cavalliers po tomto zápase ztratili veškeré šance na postup do play off, i kdyby získali ze zbylých zápasů plný počet bodů, brány čtvrtfinále v letošním ročníku ULLH neotevřou.

VUT Cavaliers Brno – Engineers Prague 1:9 (1:3, 0:1, 0:5)

Branky a nahrávky: 5. Kaukič (Lašák) – 5. Matějka (Blažek), 5. Fiala (Vobořil, Vaňous), 6. Blažek (Matějka, Janásek), 27. Matějka (Najman, Janásek), 46. Březina (Janásek, Maštalířský), 48. Burda (Březina, Janiurek), 55. Fiala (Vaňous), 56. Horský (Burda, Klement), 59. Najman (Blažek, Vobořil).

Po uplynulém týdnu nám v ULLH zbývá vyluštit poslední rébus, v play off zbývá poslední místo, o ně stále bojují pardubičtí Riders, ale větší šance mají rozhodně hráči z Olomouce. Následující dvě kola nám tuto nejasnost pomohou vyřešit, zároveň se týmy poperou o nejlepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů. Také se hraje o pohár pro vítěze základní části, k němu mají aktuálně velmi blízko hráči UK Hockey Prague, bez šancí však nejsou ani Black Dogs. Další utkání základní části jsou na programu již od pondělí 21. února! 

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři