Přesunout nahoru
čt 4. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Univerzita Palackého nadělovala, Black Dogs si z Hané odvezli sedmičku

V pondělí vyzvala Univerzita Palackého na domácím ledě Black Dogs Budweiss. Domácí byli v režii zápasu od jeho úvodní minuty. Po první třetině vedli 3:0. Ve střední části hry se tempo utkání mírně srovnalo, Hanáci i Jihočeši vstřelili po jedné brance. Ve třetí části hry si ale Olomouc opět otevřela střelnici a nasázela do sítě hostů další tři kousky. HC Univerzita Palackého v Olomouci porazila českobudějovické Black Dogs vysoko 7:1.

V pondělním zápase nepanoval bezbrankový stav ani dvě minuty. O první přesný zásah domácích se postaral Filip Palička. Akce začala u Janků, který poslal puk z prostoru za vlastní bránou až na útočnou modrou, kde jej přebral produktivní útočník, jenž vyrazil do samostatného úniku a zavěsil do Dvořákovy branky. V 5. minutě bylo vedení domácích navýšeno zásluhou kapitána HC UP. Krejčiřík vybojoval puk za brankou a poslal jej na pravý kruh, kde stál připraven Pavel Skopal, který hostujícího gólmana překonal přesnou střelou na přední tyč.

Hosté se ke slovu příliš nedostali, ale i přesto měli na svých holích velkou šanci na kontaktní branku. Tejko v oslabení uprchl domácích hráčů a řítil se tváří v tvář na Šoustala. Domácího gólmana si sice položil, ale dostat kus černé gumy za brankovou čáru, se už hostujícímu forvardovi nepovedlo. Zato domácí navýšili své vedení na tříbrankové. Ve 13. minutě našla přihrávka do mezikruží Dominika Cacha, který prostřelil Dvořáka. Ke konci třetiny se hosté ještě snažili skórovat, aby smazali manko a dostali se zpět do zápasového tempa. Jihočeši se usadili v pásmu a hrozba přišla z hole Tintěry. Šoustal ale zůstal v první dvacetiminutovce neprůstřelný a domácí odcházeli do kabiny s pohodlným náskokem 3:0. 

Do druhé třetiny vstoupili hosté s jasným zámyslem snížení nepříznivého skóre. Hned v úvodní minutě se představili ofenzivními choutkami, ty ale neměly dlouhého trvání. V 21. minutě totiž zvýšil stav na 4:0 pro Olomouc svou dělovkou z levého kruhu Vojtěch Krejčiřík. Tímto zásahem skončilo pro hostujícího gólmana angažmá v zápase a na jeho místo se do branky Black Dogs postavil Svoboda.

Tento impuls hostům pomohl, ve 24. minutě Jihočeši v nabídnuté přesilové hře snížil. Kubeš prověřil svou střelou Šoustala, olomoucký strážce klece ránu vyrazil do prostoru před sebe, kde čekal na dorážku Miroslav Tejko, který kotouč poslal mezi nohy olomouckého brankáře. Následně se výkon hostujícího celku o něco málo zlepšil a hra se zdánlivě vyrovnala. Výraznější šance se ale nadále objevovaly hlavně na domácí straně. Po druhé periodě HC UP vedlo znovu o tři branky, akorát s rozdílným skóre 4:1. 

Poslední třetina střetnutí opět ukázala velký rozdíl mezi předvedenou hrou domácích a hostů. Hned ve 42. minutě zvýšil skóre na 5:1 Libor Janků. Janků vystřelil po zemi od modré čáry prudkou ránu, která prošla Svobodovi mezi betony. V následujících minutách se hosté opět snažili vypracovat si šance. Hrůša si v kombinaci nerozuměl se spoluhráči. Bouškova dělovka letěla mimo tři tyče. Šuhaj zase provětral pouze výstroj Šoustala. Stav mohl zhruba v půlce třetí třetiny upravit domácí kapitán, který byl podporován ofenzívou. Skopal si vyjel s pukem před Svobodu, vystřelil, hostující gólman vyrazil puk před sebe a olomoučtí útočníci nepříjemně doráželi. Jihočeský brankář ale měl situaci pod kontrolou.

V 53. minutě ale Svoboda po sérii povedených zákroků přece jen kapituloval. Univerzita Palackého využila přesilovou hru, Kuchař z levého kruhu nahrál na modrou čáru na Dušana Kerdu, který se svou střelou nad vyrážečku nemýlil.  V 54. minutě, krátce po navýšení domácích na 6:1, se na uničovském stadionu strhl pěstní souboj. Matuška s Bouškou vyfasovali trest za bitku, Žižlavský s Hrůšou byli oceněni pouze dvouminutovými tresty za hrubost. Nehokejový souboj ale za zápasem neudělal tečku. Ta přišla až v 58. minutě z čepele Martina Pěchy, který v samostatném úniku vyzrál na Svobodu a upravil skóre na konečných 7:1.

Univerzita Palackého v Olomouci si vyšlápla na třetí celek tabulky 7:1 a  posunula se na šesté místo tabulky. 

Autor: Alena Ryšavá 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři