Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers v Kuřimi potvrdili roli favorita, kavalírům nadělili 9 branek

VUT Cavaliers Brno hostili v sobotu na kuřimském ledě tým Engineers Prague. I když se jim povedlo otevřít skóre zápasu, dalšími góly už nenavázali. Hosté se naopak činili a nasázeli do kavalírské brány 9 gólů. Pražští inženýři se se třemi body vyhoupli na druhé místo tabulky, brněnští hráči naopak touto porážkou definitivně přišli o naději na letošní play-off.

Utkání otevřeli kavalíři skvěle a už po pár minutách hry se ujali vedení. Z vlastního obranného pásma vyjel s pukem na hokejce Lukáš Kaukič podporovaný Janem Malířem. Situaci 2 na 1 se brněnský útočník rozhodl vzít na sebe, obhodil si obránce a přesně zasunul do pražské brány. Euforie ale domácím vydržela jen několik vteřin. Hned z následného buly se dostali do útoku hosté a Vojtěch Matějka přesnou trefou dorovnal skóre zápasu na 1:1. Aby toho nebylo málo, neuběhlo ani dvacet vteřin a Engineers skórovali znovu, když Vobořil naservíroval skvostný pas přes půl ledu najíždějícímu Ericu Fialovi. Poslední gól první části zápasu přidal dorážkou z chaosu před brněnskou bránou držitel zlaté helmy David Blažek a hosté tak odcházeli do šatny s dvougólovým vedením.

Ve druhém dějství se kavalíři natahovali po snížení pražského náskoku, zbrklé výpady do útoku si ale brankář Maštalířský zvládl pohodlně uhlídat. Na druhé straně ledu měl naopak plné ruce práce Vojtěch Burian, který ovšem vytasil hned několik krásných zákroků a hosty dlouho nepouštěl k navýšení náskoku. Pražským hráčům se i přesto zadařilo ukořistit další gól, když z mezikruží přesně pálil už podruhé v zápase Vojtěch Matějka a navýšil vedení hostů na 4:1.

Poslední třetinu doslova ovládli hosté. Kavalíři v touze po skórování otevřeli svou hru a chybami v obraně dali inženýrům víc než dost příležitostí upevnit svou dominanci. Rožek brněnské klece našel ve 46. minutě Tomáš Březina, křižnou přihrávku od Březiny následně přesně zametl Václav Burda. Gólovou spolupráci předvedli v 55. minutě Pavel Vaňous a Eric Fiala, samostatnou akci s odraženým pukem zase Matouš Horský. Kanonádu hostů korunoval minutu před koncem Matouš Najman a Engineers si tak z Kuřimi po vítězství 1:9 odvezli tři body, které je posunuly na průběžné druhé místo ligové tabulky.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři