Přesunout nahoru

UK poráží Akademiky a potvrzuje první místo v tabulce!

Utkání mezi UK Hockey Prague a Akademiky Plzeň provází vždy lehká rivalita obou soupeřů. UK si v posledním kole, díky bodu z Českých Budějovic, zajistilo vítězství v základní část. Akademici zažívali šňůru čtyř vítězství v řadě, na kterou chtěli navázat i v Praze.

Skóre utkání se měnilo záhy po úvodním vhazování. Druhá útočná formace UK se dokázala prosadit z první vážné šance. Nepřesnou střelu Velase dorážel Oliver Glitta, přesně pod horní tyčku Jonáše Štekra. V dalším střídání se proti pravidlům provinil domácí Adamec a Akademici dokázali hned z první přesilové hry vyrovnat. Přesnou střelou z pravého kruhu srovnal stav plzeňský Štěpán Hanzlík. V polovině první třetiny šli do vedení opět domácí. Fredy Hakl vybojoval puk před brankou, kterou s kotoučem obkroužil a přihrávkou zpoza brankové čáry našel zcela volného Filipa Rubeše. Ten střelou z první mířil přesně k levé tyči Štekrovy branky. Na další větší příležitost se čekalo do konce první části. Do samostatného úniku se dostal Glitta, ale Štekr dokázal sklapnout své betony včas a vytěsnit puk mimo branku. V poslední minutě první třetiny se nesportovním chováním provinil domácí obránce Marek Novák a rozhodčí jej vykázal do šaten. Akademici získali výhodu jednoho muže v poli po dobu pěti minut. Do konce první třetiny však početní převahu využít nedokázali.

Ve druhé části pokračovala dlouhá početní výhoda Akademiků, ale ti měli problém vůbec zavézt kotouč do obranného pásma UK, natož pak ohrozit Novákovu branku. Dále byl ve druhé třetině vidět spíše boj obou týmů, který nebyl příliš pohledný pro oko fanouška a na ledě se začalo vyostřovat. Po takových pološancích UK se strhly dvě mely a rozhodčí nekompromisně vylučoval. Ve druhé části žádná branka nepadla a ani jeden z týmů si nevytvořil výraznou brankovou příležitost nebo převahu.

Ve třetí třetině měli hned v úvodu dvě ohromné příležitosti hosté, kteří jeli sami na brankáře Nováka, ale ani Jan Rejzek, ani Štěpán Říha brankáře UK nepřekonali. Plzeň s blížícím se koncem utkání tlačila a měla výhodu i přesilové hry čtyři minuty před koncem, ale Kristián Novák předváděl v utkání, stejně jako Štekr na druhé straně, velmi dobrý výkon a se všemi střelami Akademiků si poradil. V závěrečné hře hostů bez brankáře dokázal nejproduktivnější hráč UK Viktor Martínek trefit odkrytou branku střelou přes celé kluziště a pojistil výhru svého týmu na 3:1.

UK získalo tři body, porazilo plzeňské Akademiky podruhé v sezoně a stvrdilo tak své dominantní postavení v tabulce Univerzitní ligy. Akademici touto porážkou nevyužili svou šanci posunout se na čtvrtou příčku tabulky a naladit se před play-off vítězstvím i nad třetím týmem ze špičky tabulky po předchozích vítězstvích nad Engineers a Black Dogs.

UK Hockey Prague : Akademici Plzeň 3:1

Branky a nahrávky: 2. Glitta (Velas, Martínek), 13. Rubeš (Hakl, Klinger), 60. Martínek – 3. Hanzlík (Princl, Štochl)

UK Hockey Prague: K. Novák (Mašek) – M. Novák, Kopenec, Klinger (C), Adamec, Málek, Piskač – Glitta, Martínek, Rubeš – Jindra, Volf, Bořík – Velas, Šimanský, Hakl – Rudolph

Trenér: Aleš Hybner

Akademici Plzeň: Štekr (Černý) – Jankovský, Šibra, Štochl, Soukup, Beer (C) – Prachař (A), Rejzek, Reitspies – Šiška, Šefl, Říha – Hanzlík, Králíček, Princl – Kalus, Švec, Fořt – Šucha

Trenér: Tomáš Ceperko

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři