Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Zápas plný vyloučení ovládla po obratu Masaryčka

První třetinu dominovala Olomouc, která si vypracovala dvougólový náskok. Pak se domácí medvědi probrali a převzali otěže zápasu. Ve druhé dvacetiminutovce převrátili skóre ve svůj prospěch a v závěrečné třetině přidali další tři branky, hostům už skórovat neumožnili.

Hokejisté Univerzity Palackého přijeli na brněnský led hájit průběžné šesté místo v ligové tabulce, na které by se v případě úspěchu posunuli domácí. Oba týmy proto vstoupily do zápasu s velkým nasazením. Z toho pramenila také častá vyloučení, v první početní výhodě Masaryčky branka ještě nepadla. Druhá přesilovka v opačném gardu už byla rychlou záležitostí. V šesté minutě se prosadil hostující Krejčiřík, který vypálil od modré hned po buly. Krátce potom dostala Olomouc výhodu hry 5 na 3, kterou ale využít nedokázala. Další gól padl až v jedenácté minutě, kdy opět Krejčiřík vystihl rozehrávku domácích, navedl si puk do mezikruží a střelou nad levý beton překonal domácího brankáře. Zbytek první třetiny pokračoval ve vysokém tempu s šancemi na obou stranách, ale vinou nepřesné koncovky další gól nepadl.

Začátek druhé dvacetiminutovky, kterou odstartovala série několika vyloučení, dopadl lépe pro Masaryčku. Ve 25. minutě se po vyhraném vhazování ujal puku Tomaník a z mezikruží vymetl levou šibenici. Domácí útočník snížil na 1:2. Netrvalo dlouho a přišlo vyrovnání. Při hře 3 na 4 ujížděl do brejku domácí Tadeáš Jakubec, soupeř ho proto zastavil faulem. Faulovaný Jakubec nabídnuté trestné střílení využil povedenou backhandovou kličkou. Díky vyloučením olomouckých hráčů pokračovala Masaryčka v tlaku. Ten vyvrcholil v 35. minutě, kdy pálil Věžník od modré, a puk se odrazil před odkrytou bránu. Tam čekal připravený René Štrauch, který už měl jednoduchou práci a nabídnutou šanci využil. Dokonaný obrat na 3:2 medvědy nabudil, ale další šance do konce třetiny už gólem neskončily.

Hokejisté Univerzity Palackého ale ještě nesložili zbraně. Na začátku třetí periody těžili hlavně z nedisciplinovanosti domácích a vytvořili si několik brankových příležitostí, ani přesilovku 5 na 3 ale nevyužili. Dalšího gólu se fanoušci Masaryčky dočkali až v 52. minutě, kdy se při hře čtyři proti čtyřem podruhé radoval Pavel Tomaník. V 56. minutě Mokrohajský sice překonal hostujícího gólmana, ale puk se pohyboval pomalu. Za brankovou čáru proto kotouč musel dotlačit domácí Adam Strakoš, který tím změnil stav utkání na 5:2. Stejní dva hráči měli podíl i na dalším gólu. Mokrohajský našel hezkou zadovkou Strakoše, který se z mezikruží nemýlil a zvýšil na konečných 6:2. HC MUNI se po výhře posunuje v lize před svého dnešního soupeře na šestou pozici.

HC MUNI – HC Univerzita Palackého v Olomouci 6:2 (0:2, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 25. Tomaník, 27. Jakubec, 35. Štrauch (Věžník, Ivičič), 52. Tomaník (Jakubec), 56. Strakoš (Mokrohajský, Kadlic), 59. Strakoš (Mokrohajský, Kučera) – 6. Krejčiřík (Cach, Skopal), 11. Krejčiřík


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři