Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Zápas v Plzni obstaral tři hattricky, Olomouc míří do play off

Předposlední kolo základní části ULLH je minulostí a že se děly věci! Olomoučtí hokejisté rozstříleli favorizované Black Dogs a zajistili si poslední vstupenku do play off. North Wings nadělili Pardubicím opět sedm kousků. Atraktivní souboj v Plzni rozhodla až třetí třetina, v zápase se předvedli hned tři hráči s hattrickem! Akademici zamířili o víkendu do Prahy, kde podlehli týmu z Karlovky. Povedený obrat předvedli před vlastními fanoušky hokejisté HC MUNI.

Olomouc si zajistila postup do play off

Tým Univerzity Palackého přivítal v Uničově favorizované Black Dogs. Domácí hokejisté udeřili hned ve druhé minutě, kdy využil samostatný únik Palička. A Olomoučtí pokračovali v jízdě, Skopal upěl střelou na bližší tyč. V první periodě ještě překonal chytajícího Dvořáka Chach. I druhá dvacetiminutovka nabídla aktivní hokej. Za Hanáky skóroval Krejčiřík, který vyslal ránu z mezikruží. Hosté následně snížili díky gólu Tejka, který využil mezírku mezi nohama domácího brankáře. Posledních dvacet minut hry se hráči Univerzity Palackého hnali za postupem do vyřazovacích bojů. Nejprve se ze vstřelené branky radoval Janků, jeho rána prošla mezi betony. Domácí využili přesilovku pět na tři, v ní se trefil Kerda. Střelecký účet uzavřel Pěcha, který i s trochou štěstí překonal gólmana budějovického týmu.

HC Univerzita Palackého v Olomouci – Black Dogs Budweis 7:1 (3:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Palička (Janků, Dubovčí), 5. Skopal (Krejčiřík, Rimmel), 13. Cach (Kerda, Hajšman), 21. Krejčiřík (Skopal, Rimmel), 42. Janků (Pěcha, Palička), 53. Kerda (Kuchař, Hajšman), 58. Pěcha (Palička, Krejčiřík) – 24. Tejko (Kubeš).

Souboj nováčků jasně pro North Wings

Pardubičtí Riders dorazili do Ústí nad Labem s jasným cílem – oplatit North Wings vysokou porážku, kterou utrpěli před domácím publikem v polovině listopadu. Ze začátku to nevypadalo vůbec špatně. Riders se dostali do vedení po povedené kombinaci, na jejímž konci stál zkušený obránce Vacek. North Wings dokázali srovnat až těsně před první sirénou, Harkabus perfektně tečoval střílenou přihrávku od Jaroše. Severočeši pokračovali v gólové jízdě v průběhu druhé třetiny. Pár vteřin po jejím začátku uvítal Riders na ledě Polák, který po vhazování propálil vše, co mu stálo v cestě. Následně předvedl pěkný přesun do útočného pásma Jaroš, který zakončoval pohotovou střelou, s ní si Sodomka neporadil ideálně. Domácí úřadovali i nadále, postupně skórovali Amirov či Polák. Zmar hostujícího celku podtrhla obdržená branka ve vlastní přesilovce, Sajdl dorážel z levého kruhu. Pardubičtí však ve třetí části dokázali snížit, Ladman otočkou překvapil gólmana. Křídla Severu reagovala přesnou střelou ze slotu, kterou měl na svědomí Janoušek. Kapitán hostů Vacek jen kosmeticky upravil na konečných 7:3.

HC NORTH WINGS Ústí nad Labem – Riders Univerzita Pardubice 7:3 (1:1, 5:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 19. Harbabus (Jaroš, Šíma), 21. Polák (Sajdl), 22. Jaroš (Jarý), 26. Amirov (Kuchař, Petržílka), 26. Polák (Sajdl, Šebesta), 40. Sajdl (Petržílka), 54. Janoušek (Amirov, Kuchař) – 8. Vacek (Ladman, Králíček), 45. Ladman (Skála, Pražák), 59. Vacek (Jindra).

Tři hattricky v jednom utkání a jasná výhra Akademiků

Akademici přivítali brněnské Cavaliers v LogSpeed CZ Areně, kde obvykle hrají svá domácí utkání plzeňští Indiáni. Skóre otevřel domácí Hanzlík, který mířil nad betony gólmana Kavalírů. Hosté srovnali v polovině první periody, Balát upaloval sám na branku a nemýlil se. Do vedení dostal Brňany Jan Malý, který uklidil puk do branky. Do šaten se šlo za vyrovnaného stavu, přesilovku Akademiků totiž využil Princl. Nedáš, dostaneš – hokejová klasika, to se stalo v úvodu druhé třetiny, když neuspěli Malý ani Balát, nakonec se za domácí prosadil Prachař. Hosté však rychle reagovali, Malý si vybojoval pozici v brankovišti a dorážel za záda Černého. Další dvě rány patřili Západočechům, Prachař tečoval šikovné nahození a Hanzlík doklepl puk za Vašátka. Brňané se nevzdávali a před druhou sirénou zkompletoval hattrick Malý. V poslední dvacetiminutovce Akademici definitivně zlomili svého soupeře. Hattricky postupně dotáhli do konce Hanzlík a Prachař. Osmou branku domácích zajistil Švec, který se prosadil v úniku. Druhým gólem v zápase se blýskl Princl, po skvělém ťukesu s Kalusem.

Akademici Plzeň – VUT Cavaliers Brno 9:4 (2:2, 3:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 9. Hanzlík (Princl, Reitspies), 14. Princl (Hanzlík), 22. Prachař (Říha), 33. Prachař (Říha), 35. Hanzlík (Princl, Reitspies), 42. Hanzlík (Princl, Kalus), 44. Prachař (Fořt, Říha), 46. Švec (Retspies, Fořt), 47. Princl (Kalus) – 12. Balát, 12. Malý J. (Běhal), 25. Malý J. (Pernický), 39. Malý J.

Pražané budují výrazný náskok v čele tabulky

Do hlavního města dorazili rozjetí plzeňští Akademici. Úvodní branka utkání padla ve druhé minutě, Glitta využil příhodně odraženého kotouče od zadního mantinelu a domácí zamířili do vedení. Hosté z Plzně však bleskově srovnali, když proměnili nabídnutou přesilovku. Radoval se Hanzlík, kterého přihrávkou přes osu našel Princl. Akademici zapomněli ve třinácté minutě na Rubeše, který se zjevil v předbrankovém prostoru úplně sám, obdržel přesný pas a z blízké vzdálenosti se nemýlil. Pražané měli i spoustu dalších šancí, ale žádná z nich gólem neskončila. Akademici tak stále živili naději na vyrovnání a zkoušeli risk bez brankáře. Ten se jim nevyplatil, když vyhodil puk do branky Martínek.

UK Hockey Prague – Akademici Plzeň 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Glitta (Velas, Martínek), 13. Rubeš (Hakl, Klinger), 60. Martínek – 3. Hanzlík (Princl, Štochl).

MUNI předvedla skvělý obrat proti Olomouci

Do Sportovního centra Lužánky dorazili k dohrávce šestnáctého kola hráči Univerzity Palackého. A hosté začali velmi dobře, Krejčiřík pálil ihned po vhazování a kotouč skončil v brance domácích. Stejný hráč vystihl o pár minut později vyhození soupeře a proměnil chybku domácích v druhý gól. Masarykova Univerzita se o slovo přihlásila na začátku druhé části, Tomaník vyslal ránu do levé šibenice. Z trestného střílení skóroval Jakubec, který srovnal skóre na 2:2. Obrat domácích dokonal Štrauch, který doklepl odražený kotouč za olomouckého gólmana. HC MUNI to však nestačilo, Tomaník střílel po pěkné přihrávce od Jakubce. Pátá odbila po gólu Strakoše, který dotlačil kotouč za brankovou čáru. Poslední úpravu skóre provedl Strakoš, který překonal Novotného střelou pod beton.

HC MUNI – HC Univerzita Palackého v Olomouci 6:2 (0:2, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 25. Tomaník (Jakubec), 27. Jakubec (TS), 35. Štrauch (Věžník, Ivičič), 52. Tomaník (Jakubec), 56. Strakoš (Mokrohajský, Kadlic), 59. Strakoš (Mokrohajský, Kučera) – 6. Krejčiřík (Cach, Skopal), 11. Krejčiřík.

Univerzitní liga ledního hokeje se blíží ke konci základní části, dorazte podpořit týmy přímo na stadion! A pokud to na zimák nestihnete, tak ČT Sport zařazuje do vysílání souboj mezi BO Ostrava a MUNI 1. března od 18 hodin. O dva dny později bude na obrazovkách České televize k vidění Bitva o Prahu mezi Engineers a Karlovou Univerzitou. 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři