Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Kavalírům se nezadařilo ani v posledním domácím zápase sezony, body bere Ostrava

VUT Cavaliers Brno ve středu přivítali tým BO Ostrava Vítkovice Steel. Proti favoritovi předvedli v první třetině krásný výkon, dvougólový náskok zařídil Malíř, třetí gól přidal Dlouhý. Ostravanům se ale ve zbylých dvou třetinách podařilo zápas strhnout na vlastní stranu a po výsledku 3:6 berou všechny body.

Do zápasu vlétli kavalíři plní energie a snahy užít si zápas, ve kterém nemají co ztratit. Pod větším tlakem byl jejich soupeř ze Slezska, který stále ještě bojuje o co nejlepší umístění před play-off. Kavalírská pohoda se vyplatila už ve 4. minutě zápasu. Domácí veterán Jan Malíř chtěl při svém posledním vystoupení na kuřimském ledě předvést svůj nejlepší výkon, a i díky tomu se mu povedlo otevřít skóre zápasu. Malíř nejprve nahodil puk na ostravského gólmana, který zvládl vyrazit pouze před sebe. K uvolněnému puku mířil Martin Šenk, ten ale při střele zlomil hokejku a puk tak do branky přesně dorazil až za ním najíždějící Malíř. „Byla to od Šenkyho dobrá práce, že šel do brány. Bek se pak věnoval jemu, a ne tomu puku, co tam ležel,“ pochválil střelec spoluhráče v pozápasovém rozhovoru. Tentýž hrdina přidal hned vzápětí další branku a dostal tím brněnský tým do dvougólového vedení.

To kavalírům naneštěstí nevydrželo dlouho, střeleckou premiéru si na kuřimském ledě střihnul Daniel Zajíc, a stejně jako Malíř hned dvěma góly. Srovnaný stav zápasu stihnul ještě před sirénou přehoupnout zpět na stranu domácích Ondra Dlouhý, když na konci přesilovky po kombinaci s Michalem Gombarčíkem uklidil puk za záda ostravského Šindelky. První dějství tak skončilo rozdílem jediného gólu 3:2.

Po přestávce ale jako by kavalírům došly náboje. Na ostravskou branku sice najížděli a mířili, všechny pokusy ale skončily v Šindelkově náruči. Na druhé straně ledu se naopak hosté činili. Hned zkraje druhé dvacetiminutovky využil přesilovku Dominik Ficek a srovnal skóre na 3:3, v polovině zápasu přinesl hostům vedení Daniel Szturc a následně jej ještě navýšil Viliam Béreš. Poslední slovo měl v závěrečné třetině David Gřesík a Ostravané tak po výsledku 3:6 obrali kavalíry o všechny 3 body.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři