Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvědi nadělili Ostravě devítku. Tomaník má druhý hattrick v řadě

Moravské derby nabídlo divákům skvělou podívanou. První třetina byla ještě gólově chudá, protože padla jediná branka. V dalším průběhu ale zápas nabral na obrátkách. Po druhé dvacetiminutovce vedla domácí Masaryčka už 4:1. Další gólové žně přinesla závěrečná perioda, ve které dali medvědi Ostravě bůra a dobře se tak naladili na poslední zápas základní části – brněnské derby proti hokejistům VUT.

Hokejisté Ostravy měli už před vzájemným zápasem, stejně jako domácí Masaryčka, jistou účast v play-off. Na brněnský led přijeli Ostravané ještě zabojovat o lepší pozici v ligové tabulce, vítěz zápasu by se totiž posunul na čtvrté místo. Oba týmy proto vstoupily do zápasu aktivně. Hned v páté minutě nabídli medvědi svému soupeři přesilovku, kterou ale hosté nedokázali využít. Skóre se poprvé měnilo až v šestnácté minutě, kdy domácí Štěpán Kučera dobře ustál souboj u mantinelu. S pukem na hokejce vybruslil na osu hřiště a střelou nad beton propálil ostravského brankáře.

Také ve druhé dvacetiminutovce se dlouho čekalo na první gól. Ještě v polovině zápasu stále platil stav 1:0 pro HC MUNI. Zdálo se, že výsledek zápasu bude spíše fotbalový. Nikdo z dvaadvaceti přítomných fanoušků to ale nevzdal a čekání se jim vyplatilo. Ve třicáté minutě se před svatyní Masaryčky sešlo několik hráčů a koutouč. Ze všech přítomných se nejlépe zorientoval hostující David Janiczek, který doklepl puk za brankovou čáru. Stačilo pouhých deset vteřin a domácí šli zpátky do vedení. Hezká křižná přihrávka našla Jiřího Svatušku, který na vzdálenější tyči zakončoval do odkryté brány. Za minutu se opět měnilo skóre. Věžník našel efektivní fotbalovou fintou dobře postaveného Ivičiče, který už měl snadnou práci. Ve 35. minutě napřáhl ke střele od modré domácí Věžník, který propálil vše, co mu stálo v cestě a zvyšoval už na 4:1.

Závěrečnou periodu zahájila Masaryčka aktivně. Snahu domácích hokejistů korunoval ve 42. minutě Pavel Tomaník, který střelou zápěstím hned po vyhrané buly dostal kotouč do ostravské brány. Ve 45. minutě našel Bartkovský žabičkou Kadlice, který zvyšoval na 6:1. I za takového stavu byli hokejisté Masaryčky při chuti a stále se snažili skórovat. Ve 48. minutě se podél levého mantinelu rozjel Tomaník a nadvakrát dostal puk za záda hostujícího golmana. Ve 52. minutě Pavel Tomaník pohotovou dorážkou dovršil hattrick. Už druhý v řadě, což je před blížícím se play-off skvěle načasovaná forma. Na konečných 9:1 zvyšoval pět minut před koncem utkání Peter Ivičič. HC MUNI je po vítězném utkání na čtvrtém místě. Poslední zápas v základní části Univerzitní ligy čeká medvědy už v úterý proti městským rivalům z VUT.

HC MUNI – BO Ostrava Vítkovice Steel 9:1 (1:0, 3:1, 5:0)

Branky a nahrávky: 16. Kučera (Štrauch), 31. Svatuška (Kučera, Matov), 32. Ivičič (Věžník, Jakubec), 35. Věžník (Matov), 42. Tomaník (Voříšek, Grman), 45. Kadlic (Bartkovský), 48. Tomaník (Bláha, Voříšek), 52. Tomaník (Jakubec, Voříšek), 55. Ivčič (Račický, Štrauch) – 30. Janiczek


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři