Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

České Budějovice sebraly Ostravě vedení, v Olomouci se prodlužovalo

Se začátkem nového týdne odstartovalo také páté kolo Univerzitní ligy ledního hokeje, v němž se sehrály dva napínavé duely. Oba skončily rozdílem jedné branky, přičemž v jednom případě se nerozhodlo v základní hrací době.

Black Dogs Budweis - BO OSTRAVA VÍTKOVICE STEEL 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Šuhaj (Vochozka, Prášek), 29. Grossmann (Šuhaj, Prášek), 49. Kříž (Vávra, Rolínek), 55. Masopust (Vochozka, Sitter) – 22. Janík (Kovalski), 32. Kovalski (Sysala, Gřesík), 35. Moravčík (Janík, Kovalski)

Ostravany čekal po daleké cestě velmi tuhý boj s českobudějovickými hokejisty. Domácí hráči si během prvních dvaceti minut vytvořili jednobrankové vedení, avšak Ostrava nezahálela a velmi produktivní druhou periodou jasně dala najevo, že je připravena soupeři nedat nic zadarmo. Hosté přišli o své hubené vedení a pět minut před závěrečnou sirénou přenechali veškeré body soupeřům, protože ze středu pálil ostrými Šimon Masopust. Za Ostravu byl nejvíce vidět Marek Kovalski, který byl u všech gólů.

HC Univerzita Palackého v Olomouci - HC Masaryk University 3:4p (2:1, 1:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Müller (Vaňo), 18. Cach (Mareček), 36. Janků (Hajšman, Skopal) – 6. Říčka (Tomaník), 54. Lašák (Hasoň, Bustin), 58. Vaverka (Hasoň, Bustin), 62. Bustin (Kučera)

Olomouc měla zápas proti Brnu rozjetý parádně. Po vyhrané první třetině se dostala ke třetímu zásahu, jenž pro ni znamenal vedení o dvě branky. Kluci z Masarykovy Univerzity se ale nevzdali a dvě minuty před koncem základní hrací doby bylo srovnáno na 3:3. Diváci tak mohli vidět opět dva duely se stejným výsledkem, i když tento musel být rozseknut až v prodloužení. Postaral se o to kapitán brněnského celku Peter Bustin po necelých dvou minutách nastaveného času.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři