Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Do play off jdeme s pokorou a vůlí sáhnout si až na dno! hlásí Viktor Martínek

Viktor Martínek patří mezi lídry týmu Univerzity Karlovy a prožil podařenou základní část, když dokázal sbírat více než dva body na zápas. Nakonec se zařadil na druhé místo ligové produktivity a měl by platit mezi tahouny UK i ve vyřazovacích bojích.

Viktore, máte za sebou základní část, kterou jste ovládli. Jak bys zhodnotil první část sezony?

Základní část sezony nejde hodnotit jinak než kladně. S klukama jsme podle mě předváděli skvělé výkony a moc mile mě to překvapilo. Myslím si, že jsme do toho dávali všechno, jak hráči, tak realizační tým, který perfektně šlapal. Vytvořili jsme si skvělou partu, která funguje skvěle jak na ledě, tak mimo něj. Osobně jsem se základní částí moc spokojený.

Jaká byla vůbec týmová očekávání před touto sezonou? Po roce bez hokeje se vyměnilo hodně hráčů a začínalo se od nuly.

Očekávání jsme měli asi všichni stejné, a to takové, že si konečně zahrajeme po dlouhé pauze hokej. Je pravda, že na try outech byla spousta hráčů. Do týmu se dostali ti nejlepší a podle výsledků se to vedení mužstva letos hodně povedlo, protože to zatím klape a v týmu je dobrá chemie. Nechci tvrdit, že jsme od začátku věděli, že můžeme hrát takhle vysoko, ale už na try outu bylo vidět, že budeme mít kvalitní hráče a bylo jen na nás, jak se s tím popereme. Myslím si, že se nám to zatím daří skvěle.

A jaká jsi měl před sezonou od týmu očekávání ty?

Já to mám nastavené tak, že mám vždy cíle nejvyšší a nerad prohrávám. Ale určitě jsem nečekal, že prožijeme takhle dobrou základní část. Největší radost nemám jen z výsledků, ale hlavně z toho, že nás ten hokej všechny baví a hrajeme ho pro radost a s ohromnou chutí. To je to, proč ten hokej všichni ještě hrajeme.

A jaká jsi měl očekávání od sebe před sezonou?

Od sebe jsem nijak velká očekávání neměl. Z toho, abych se honil za nějakými osobními úspěchy, jsem asi už vyrostl. To, že se povedly nějaké góly a asistence, je pro mě jenom plus. Hlavně se chci hokejem bavit. Nicméně jsem se na sezonu poctivě připravoval, abych byl kondičně výborně připravený. Hodně jsem se připravoval sám. Mám rád kolo, běh, plavání. Rád zvedám železo. Díky tomu mám kondici stabilně dobrou. Troufnu si říct, že jednu z nejlepších v lize. Co se týče přípravy na ledě to bylo horší a na začátku sezony to bylo trochu znát.

Nakonec jsi lídrem týmové produktivity a na špici té ligové. Čím to je, že se ti takhle daří?

Teď mě trochu mrzí, že jsem neudělal o jeden dva body víc a nepodařilo se dostat na to první místo, ale David Sysala je skvělý hráč a potvrdil to i proti nám, když vstřelil pět gólů. A proč se mi tak daří? Poslechl jsem rad trenérů a hraju jednoduchý přímočarý hokej, bez zbytečných kudrlinek, které mi asi i trochu škodily a nese to ovoce. Myslím si, že mi v tom hodně pomohlo i angažmá v Americe, kde se takhle hraje. Taky musím poděkovat spoluhráčům, protože bez nich bych tolik bodů určitě nezískal.

Nemáš úplně nálepku bezproblémového hráče, ale vypadá to, že v UK dokážeš sekat latinu a jsi prospěšný týmu. Oproti první sezoně je to velká změna. Čím to je?

Asi jsem trochu dospěl. A ne jenom na hokeji, ale i v osobním životě jsem začal přemýšlet jinak než dřív a začal jsem si uvědomovat, co můžu a nemůžu dělat. Už nejsem tak divokej, jak jsem byl třeba dva roky zpátky.

Vstupujete do prvního play-off univerzitní ligy jako nejlepší tým a vítěz základní části, volili jste si svého soupeře pro čtvrtfinále. Koho sis přál pro 1. kolo?

Nemám vyloženě oblíbený tým, proti kterému bych chtěl nastoupit. Co se týče cestování, tak nejlepší bylo jednoznačně Ústí nad Labem. Nakonec volba padla právě na North Wings, kteří spadli v posledním kole na pátou příčku v tabulce a mohli jsme si je vybrat. Ale do play off jdeme určitě s pokorou, protože Ústí je kvalitní soupeř a nic nám nedá zadarmo. Myslím, že to bude dobrý hokej a nakonec dokážeme přes North Wings přejít do dalšího kola. Jdeme krok po kroku a první krok je pro nás přejít přes čtvrtfinále. Věřím, že náš tým má sílu a když budeme šlapat jako jeden tým a bojovat jeden za druhého, tak uspějeme.

Jak vidíš šance svého týmu v play-off? Není trochu svazující pozice lídra soutěže?

Věřím, že máme v týmu zkušený kluky a nenecháme se tímhle svázat. Všichni moc dobře víme, že play off začíná od nuly a co bylo v základní části se nepočítá. Věřím, že dokážeme ještě přidat a sáhnout si až na dno, protože každý chce vyhrát ten pohár a utkání budou ještě těžší, než tomu bylo v základní části.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři