Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Ostrava bude hrát čtvrtfinále play-off proti Black Dogs

Je tomu pár dní, co definitivně skončila základní část, a po posledním kole proběhla tisková konference s výběrem soupeřů. České Budějovice, jakožto lépe umístěný tým, si vybral do čtvrtfinále ostravské BO. Co fanoušky čeká a na co se mohou těšit?

Black Dogs skončili po základní části druzí, a tak měli právo si vybrat svého soupeře pro čtvrtfinále play-off. Ostravané v nadupaném středu tabulky skončili nakonec sedmí, a tak Jihočeši sáhli po BOčku. Jestli to byla správná volba ukážou až následující dny, během nichž jeden z týmů musí získat dvě vítězství k tomu, aby postoupil do semifinále.

Nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec ligy

Ostravané se mohou pyšnit opět tím, že v týmu mají nejlepšího střelce celé soutěže. V první sezoně získal ocenění Marek Kovalski, tentokrát v jeho stopách pokračoval David Sysala s patnácti vstřelenými góly. K nim ještě přidal 14 asistencí a ovládl tak kanadské bodování Univerzitní ligy ledního hokeje. 

Obrana BOčka se však musí mít na pozoru, jelikož jednu z útočných formací tvoří Miroslav Tejko. Ten za základní část posbíral úctyhodných 11 branek a 15 asistencí. O další zářezy by se měla postarat gólmanská dvojice Ostravy. Jedním z nich je Martin Šindelka, jenž se pyšní úspěšností lehce pod 93% a celkem 350 pokrytými puky, které zastavil před brankovou čárou. Na druhé straně s podobnou úspěšností, ale o téměř stovkou zákroků méně chytá Ivo Svoboda.

Čtvrtfinále play-off

Fanoušci se mohou těšit na pravou atmosféru play-off. Mnoho osobních soubojů, boj o každý centimetr ledu, emoce, góly. První čtvrtfinálový souboj se odehraje v pondělí 14. března od 18:15 v Českých Budějovicích a pokračovat se bude další týden 21. března od 18:00 v RT TORAX ARENĚ, kde se všichni těší na domácí publikum a skvělé fanoušky


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři