Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Poslední zápasy základní části ULLH dohrány! Komu se podařil finiš?

Univerzitní liga ledního hokeje má za sebou kompletní základní část! Uplynulé dva týdny byly ve znamení mnoha dohrávek, uskutečnilo se také poslední osmnácté kolo. S letošní sezonou se rozloučily týmy Riders Univerzita Pardubice a VUT Cavaliers Brno, tyto celky na play off nedosáhly. Nejvíce utkání odehráli hráči BO Ostrava, ti museli absolvovat v pěti dnech hned čtyři utkání, hodně se zapotili také hokejisté HC MUNI. Vrcholem bylo brněnské derby v naplněné Winning Group Aréně, které ovládli Cavaliers!

Olomoučtí loupili v Ústí nad Labem

Skóre zápasu bylo otevřeno až v úvodu druhé třetiny. Přesnou ránou z kruhu se prezentoval Bartoš, který poslal domácí do vedení. Krátce za polovinou utkání se trefil Harkabus a zvyšoval náskok North Wings. Olomoučtí však zvládli reagovat, Janků předvedl parádní obrat z obrany do útoku a v koncovce se nemýlil. V úvodu třetí periody vyrovnával Dubovčí, který se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru. O slovo se po delší době přihlásili Severočeši, Sajdl doklepl puk za záda Šoustala. Netrvalo to dlouho a hráči Univerzity Palackého opět srovnali, po pěkné sólové akci se radoval Palička. Zápas šel do prodloužení, v něm rozhodl nejproduktivnější hráč Olomouce, Filip Palička! Šikovný útočník ujel domácí obraně a rozhodl o zisku dvou bodů ve prospěch HCUP.

HC NORTH WINGS Ústí nad Labem – HC Univerzita Palackého v Olomouci 3:4p (0:0, 2:1, 1:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Bartoš (Janoušek, Gerstner), 33. Harkabus (Janoušek, Štěpánek), 44. Sajdl (Harkabus) – 37. Janků, 42. Dubovčí (Cach,Skopal), 45. Palička, 63. Palička.

Pardubičtí poslední zápas sezony nezvládli

V Enteria aréně se konalo rozloučení se sezonou pardubických Riders. Úvodní branka utkání padla až v deváté minutě, gólostroj hostů spustil Kronus. Po samostatném úniku uspěl Tejko. Budějovičtí pokračovali v palbě v druhé části. Bouška si dvakrát stáhl puk, poté vypálil z úhlu a gólman Riders byl bez šance. O slovo se znovu přihlásil Tejko, budějovický útočník stál na konci rychlého protiútoku. Dvořák využil přesilovku a hosté byli na koni. Kanára dovršil Grauer, který obdržel parádní přihrávku od Vochozky. To nebylo vše, dalším úspěšným střelcem hostů byl Šafář. Kronus měl v přesilovce lehkou práci, když doklepával do prázdné klece. V padesáté minutě se radovali fanoušci domácích, Hebek se prosadil bekhendovou trefou. Poté si však vzali zpět slovo hosté z Budějovic. Nikým nehlídaný Grauer obdržel přihrávku a práci měl jednoduchou. Desátý zářez hostů měl na svědomí Prokop, jeho trefa jistě potěšila klubovou kasu hostů.

Riders Univerzita Pardubice – Black Dogs Budweis 1:10 (0:2, 0:3, 1:5)

Branky a nahrávky: 50. Hebek (Stolín, Skála) – 9. Kronus (Tejko, Kaisler), 16. Tejko, 23. Bouška (Kaisler, Dvořák), 32. Tejko (Kronus), 36. Dvořák (Krtek, Šafář), 42. Grauer (Tejko), 46. Šafář (Dvořák, Kronus), 50. Kronus (Prokop, Tintěra), 51. Grauer (Tejko, Kronus), 53. Prokop (Krtek, Vochozka).

Dohrávka sedmnáctého kola pro domácí Ostravu

Dohrávku sedmnáctého kola ULLH viděli fanoušci v Ostravě, proti BO si přijeli zahrát hráči Masarykovy Univerzity. Úvodní branka utkání padla v sedmé minutě, Bernát vypíchl kotouč hostujícímu obránci a poté zakončoval do pravé části klece. Masaryčka však brzy srovnala krok. Strakoš se dobře zorientoval před brankou a slavil vstřelení gólu. Ostravané si však vzali vedení po necelých dvou minutách hry zpět. Gřesík obdržel přesnou přihrávku do slotu odkud se nemýlil. Před první sirénou šli domácí do ještě většího trháku, nejlepší střelec Ostravy ujížděl sám na branku a skóroval. Hosté se znovu ozvali v polovině utkání, Kučera našel od modré místečko nad ramenem domácího strážce svatyně. Brňané srovnali necelých devět minut před koncem, radoval se Tomaník. BOčko se však nedalo, domácí slavili v 54. minutě díky pěkné akci, kterou měl na svědomí Kovalski.

BO Ostrava Vítkovice Steel – HC MUNI 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Bernát (Baca), 15. Gřesík (Kovalski, Sysala), 18. Sysala (Ficek), 54. Kovalski (Gřesík) – 14. Strakoš (Věžník, Mokrohajský), 31. Kučera, 52. Tomaník (Věžník).


Pavel Tomaník sestřelil Akademiky

Brněnská Masaryčka prožila velmi cestovní týden, po úterním utkání v Ostravě dorazila ve středu do Plzně. Domácí v první třetině vytvářeli potřebný tlak, ale v gólovou radost jej nepřetavili. Naopak hned zkraje druhé periody skóroval Tomaník, který se od pravé tyče nemýlil. Hosté tak šli do vedení. Tomaník se za pár minut ozval znovu, tentokrát doklepl kotouč do odkryté sítě nad ležícím Štekrem. Do třetice všeho dobrého – rána Pavla Tomaníka z levého křídla skončila v domácí kleci. Plzeňští se snažili vstřelit alespoň jednu branku a rozjásat diváky, kteří se na Univerzitní ligu přišli podívat. To se jim ovšem nepodařilo a domácí fanoušci neopouštěli stadion v příliš dobré náladě.

Akademici Plzeň – HC MUNI 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Tomaník (Jakubec, Voříšek), 25. Tomaník, 36. Tomaník (Jakubec, Voříšek).

Domácí začali skvostně, vedení však neudrželi

Do Kuřimi dorazili v okleštěné sestavě hráči BO Ostrava. Vedení si vzali ve čtvrté minutě domácí, Malíř se ze slotu nemýlil. Po devíti minutách vedli Cavaliers už o dvě branky, zvyšoval opět Malíř, který udeřil v přesilové hře. Zanedlouho obdržel hostující Zajíc perfektní přihrávku a z pravého kruhu se nemýlil. Ve 14. minutě bylo srovnáno, Sysala našel úplně volného Zajíce, který zakončil za bezmocného Buriana. Gólově bohatou první periodu zakončil svou trefou Dlouhý, který vrátil Kavalírům promrhané vedení zpět. Hosté vstoupili do druhé části skvěle, skóre srovnal Ficek. Szturc poslal hráče BO po několika minutách do vedení, předvedl parádní bekhendovou trefu. V polovině utkání navýšil náskok Ostravanů Béreš, který po kombinaci zakončoval do prázdné branky. Poslední branku utkání měl na svědomí Gřesík, který se octl v samostatném úniku a neměl problém jej proměnit v gól. VUT tak připsali čtvrtou porážku v řadě.

VUT Cavaliers Brno – BO Ostrava Vítkovice Steel 3:6 (3:2, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Malíř (Šenk), 10. Malíř (Gombarčík, Antal), 18. Dlouhý (Gombarčík) – 10. Zajíc (Baca), 14. Zajíc (Sysala, Adamík), 22. Ficek (Sysala, Gřesík), 28. Szturc (Ficek), 30. Béreš (Gřesík, Sysala), 55. Gřesík (Sysala, Béreš).

I druhý souboj o Prahu zvládli lépe UK Hockey

Bitva o Prahu se odehrála v Edenu, kde obyčejně hraje své zápasy pražská Slavia. Ihned v úvodních minutách šli do vedení hráči Univerzity Karlovy. Martínek si vzal kotouč na útočné modré, obešel bránícího beka a přesně zakončil trefou na bližší tyč. Engineers srovnali v pár chvil po startu druhé dvacetiminutovky. Březina se v brankovišti správně postavil a doklepával kotouč za gólmana hostů. Karlovka však udeřila ve 37. minutě. Velkou zásluhu měl na této brance Jindra, který se nenechal obrat o kotouč a následně našel Volfa, který propálil Maštalířského v brance rivalů. V závěru utkání se podařilo hostům dostat do přečíslení, Jindra nedal Maštalířskému šanci a UK vyhráli i druhý souboj o Prahu. V ten večer zároveň hráči UK Hockey Prague převzali pohár ČAUS pro vítěze základní části.

Engineers Prague – UK Hockey Prague 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Březina (Fiala, Vobořil) – 6. Martínek (Čmejla, Klinger), 37. Volf (Jindra, Rudolph), 58. Jindra (Volf, Klinger).

Black Dogs pokračují v krasojízdě

Do Českých Budějovic dorazili k dohrávce 14. kola hráči BO Ostrava. Domácí se dostali do vedení v 16. minutě, když obdržel osamocený Tejko přihrávku před branku a nádherně trefil. Budějovičtí předvedli v závěru první části slušný tlak, zamkli hosty v jejich obranném pásmu, a nakonec díky trefě Kaislera zvýšili náskok. Domácí pokračovali v úspěšných střeleckých pokusech i ve druhé třetině. V úvodu skóroval Tintěra, v polovině utkání se zase radoval Bouška. Do listiny střelců se však zapsali i Ostravané, skóroval nejproduktivnější hráč celé Univerzitní ligy, David Sysala! To byla však jediná radost hostů, otěže převzali zpět Jihočeši. V poslední dvacetiminutovce zvyšoval Vochozka, který přesnou ránou využil převahy pět na tři. Následovala ještě pěkná kombinace v oslabení, na jejímž konci byl Kronus, který úspěšně dostal kotouč do branky soupeře.

Black Dogs Budweis – BO Ostrava Vítkovice Steel 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Tejko (Kronus, Tintěra), 17. Kaisler (Hubáček, Šuhaj), 25. Tintěra (Koupal, Prokop), 31. Bouška (Šuhaj, Šafář), 48. Vochozka (Tejko, Tintěra), 54. Kronus (Tejko) – 36. Sysala (Béreš).

MUNI naložila Ostravě devítku

Ostravané odehráli v jednom týdnu hned čtyři utkání, to poslední se jim však nevydařilo podle představ. Hosté drželi bezbrankové skóre patnáct minut, poté však domácí začali úspěšně střílet branky. Kučera si vybruslil až před gólmana a rychlou střelou dostal kotouč za něj. V polovině utkání Ostravané srovnali, Janiczek se v guláši před brankou zorientoval nejlépe. Deset vteřin po něm skóroval Svatuška a vrátil MUNI do vedení. Poté už to byla jasná záležitost v režii domácích. Ještě ve druhé části se trefili Ivičič a Věžník. Do poslední dvacetiminutovky vstoupil skvěle Pavel Tomaník, který si připsal hattrick! Útočník HC MUNI se trefil ve hře pět na pět, v oslabení i v přesilovce. K němu se ještě připojili s gólovými trefami Kadlic a Ivičič, kteří určili skóre po šedesáti minutách na 9:1.

HC MUNI – BO Ostrava Vítkovice Steel 9:1 (1:0, 3:1, 5:0)

Branky a nahrávky: 16. Kučera (Štrauch), 31. Svatuška (Kučera, Matov), 32. Ivičič (Věžník, Jakubec), 35. Věžník (Aulehla, Matov), 42. Tomaník (Voříšek, Grman), 45. Kadlic (Bartkovský, Mokrohajský), 48. Tomaník (Bláha, Voříšek), 52. Tomaník (Jakubec, Voříšek), 55. Ivčič (Račický, Štrauch) – 30. Janiczek.

Inženýři předvedli skvělý obrat, nájezdy rozhodl Fiala

Do Prahy dorazili k dohrávce 14. kole North Wings. Na první trefu zápasu se čekalo až do poloviny základní hrací doby. V přesilové hře se trefil Janousek, který poslal Křídla Severu do vedení. Pár vteřin po něm předvedli Severočeši další povedenou kombinaci, odraženého kotouče si nejrychleji všiml Tomáš Jarý, který puk doklepl za domácího gólmana. Engineers se střelecky prosadili ve 37. minutě, obranu hostů rozložil Dani a z blízkosti se nemýlil. Srovnávací trefu měl na svědomí Matějka, který přebral kotouč ve středním pásmu, zamířil do útoku a z levého kruhu se nemýlil. Do konce základní části další branka nepadla, bez gólu zůstalo i pětiminutové prodloužení, rozhodovalo se tedy v nájezdech. Vítězná branka padla až v sedmé sérii, když Fiala mířil nad beton Gerstnera.

Engineers Prague – HC NORTH WINGS Ústí nad Labem 3:2sn (0:0, 1:2, 1:1 – 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 37. Dani (Vobořil), 53. Matějka (Vobořil), rozh. náj. Fiala – 32. Janoušek (Jindra, Bartoš), 32. Jarý T. (Harkabus, Sajdl).

Cavaliers přetlačili před vyprodaným Rondem HC MUNI

V Brně se konala velká sláva, v rámci Hokejového souboje univerzit se proti sobě postavily týmy HC MUNI a VUT Cavaliers Brno. Naplněná Winning Group Arena si musela na první branku utkání počkat až do druhé třetiny, trefoval se Kavalír Plitko, který tečoval ránu od modré. Rychlá souhra hostů vedla k dalšímu úspěšnému zásahu Plitka a Cavaliers šli do dvoubrankového vedení. V polovině utkání se ozvala také Masaryčka. Jakubec zakončil podařenou souhru trefou do růžku, kterou vymetl všechny pavučinky. Ve 36. minutě se dostali HC MUNI do protiútoku a z něj vykřesali vyrovnávací branku, tu si připsal Jakubec. Ve třetí části bylo k vidění trestné střílení, ale Plitko si hattrick nepřipsal. Divácky atraktivní zápas nakonec zamířil až do prodloužení. Krátce po jeho začátku se do růžku Královy branky trefil kapitán Kavalírů Ondra Dlouhý, který tímto gólem zakončil svou kariéru v univerzitním hokeji.

HC MUNI – VUT Cavaliers Brno 2:3p (0:0, 2:2, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Jakubec (Bazala, Voříšek), 37. Jakubec (Voříšek, Tomaník) – 24. Plitko (Pernický, Kaukič), 27. Plitko (Antal, Dlouhý), 61. Dlouhý (Lašák, Kaukič).

Již v neděli 13. března se Univerzitní liga ledního hokeje posune do další fáze. Brány play off otevřou UK Hockey Prague, kteří doma vyzvou North Wings. V pondělí pak budou pokračovat další čtvrtfinálové série. Do Budějovic dorazí BO Ostrava, Engineers doma přivítají Akademiky Plzeň a HC MUNI se postaví proti týmu z Olomouce. Buďte u toho s námi!

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři