Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

První zápas pro Black Dogs! Proti Bo Ostrava zvítězili o tři branky

Čtvrtfinálová série mezi Black Dogs a Bo Ostrava odstartovala. Týmy sehrály kvalitní utkání, které vyznělo lépe pro domácího favorita z jihu Čech. Českobudějovičtí se trefili v každé třetin, oproti tomu soupeř pálil přesně pouze dvakrát v poslední dvacetiminutovce. První bod tedy zůstal u Black Dogs.

Utkání začalo vyrovnaně z obou stran. Domácí ani hosté si nevytvořili úvodní tlak, který by vedl k první brance. Hrálo se opatrně s patřičnou důležitostí play off. V úvodních deseti minutách jsme viděli spíše propagační pokusy, brankáři neměli příliš práce, přesto měl o něco více zákroků hostující Šindelka. Vyloženou šanci pak měl za Black Dogs Tomáš Vochozka. Jeho pokus zblízka ale do odkryté branky nezapadl. Záhy se ale tentýž hráč trefil a poslal svůj tým do těsného vedení. Následně mohli Jihočeši přidat další trefu v přesilovce, nicméně na ostravského gólmana před odchodem do kabin nevyzráli. 

Zkraje druhéhé dějství pokračoval v aktivním výkonu zatím jediný střelec Vochozka, jeho další dobrá šance ale v síti neskončila. Mrzet ho to nicméně nemuselo. Martin Koupal nabral rychlost, ujel soupeřově obraně a zvýšil na dvoubrankový náskok. Bo Ostrava rozhodně nic nevzdávala a sympaticky se snažila náskok dotáhnout. Svoboda v brance Českobudějovických byl i v druhé třetině neprůstřelný. Na opačné straně se pak neuchytila ani Prokopova střela.

Domácí byli po necelých dvou minutách závěrečné periody vyloučeni, což hosté potrestali. Kryštof Fejko dával před brankou pozor a po přesné přihrávce mu stačilo pouze nastavit hůl. Následně jsme viděli šance na obou stranách, ovšem další branky jsme se dočkali až osm minut před koncem. Jakub Šafář se tehdy prosadil z brejku - 3:1. Bo Ostrava pak zásluhou Vojtěcha Ševěčka snížila, ovšem z golového výčtů hostů to bylo vše. V její síti naopak přibyly dvě trefy. Miroslav Tejko a Radel Rolinek se totiž také zapsali na střeleckou listinu a upravili na konečných 5:2.


Branky a nahrávky: 17. Vochozka (Koupal, Tejko), 24. Koupal (Vochozka, Prokop), 52. Šafář, 59. Tejko, 60. Rolinek (Krtek) – 43. Fejko (Ševěček), 58. Ševěček (Beréš)

Black Dogs Budweis: Svoboda (Dvořák) – Kubeš, Hrůša, Grauer, Krtek, Bouška, Svoboda, Rolínek, Tejko – Vochozka, Kaisler, Prokop, Masopust, Bahula, Kronus, Šafář, Koupal, Dvořák, Přívozník, Tintěra.

BO Ostrava Vítkovice Steel: Šindelka, (Ovčari) – Gřesík, Baca, Janiczek, Ševěček, Smička, Hudec, Szturc, Ficek, – Potočný, Béreš, Moravčík, Fejko, Sysala, Revaj, Adamczyk.

Rozhodčí: Kosnar – Sýkora – Tuháček

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři