Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Play Off už v pátek! Engineers čeká souboj s Akademiky z Plzně

Konečně. Historicky první Play Off Univerzitní ligy a s ním i souboj o Pohár Jana Palacha se rozběhlo a do čtvrtfinálové série už v pátek vstoupí také pražští Engineers. Jako vítěz prvního ročníku, kdy byla sezóna ukončena kvůli covidu, jistě myslí na ty nejvyšší příčky. Díky ULLH do českého hokeje zavítala také novinka v podobě #ULLHPlayOffPicks, kdy týmy z prvních míst měly možnost zvolit si soupeře pro čtvrtfinále. A Engineers, jakožto třetí tým základní části, si vybrali plzeňské Akademiky. Určitě nás čeká velmi zajímavá série, která začne v pátek na Hvězdě. Na co se můžeme těšit?

Na úvod jsme se na pár slov k Play off zeptali kapitána Engineers, Petra Janáska:

„Play-off je bez debat nejlepší část hokejového roku, která rozhoduje o tom, jestli sezona byla úspěšná nebo ne. Je to v podstatě úplně nová soutěž. Každý hráč se na to těší a chce si to zahrát. Věřím, že jsme maximálně připraveni, vrátili se nám hráči po zranění a na tréninku je cítit odhodlání.“

A co říká kapitán na soupeře z Plzně?

„Plzeň je kvalitní tým, se kterým máme bohatou historii. Jedná se v podstatě o takové malé derby, které bude pro diváky i hráče určitě atraktivní. Očekávám bojovný hokej, kde budou rozhodovat maličkosti. V sezóně každý z týmů vyhrál svůj domácí zápas. Domácí prostředí tedy bude hrát zásadní roli i teď. Chtěl bych tedy tímto pozvat všechny fanoušky Engineers, aby nás v pátek 18.3. přišli podpořit. V průběhu celé sezony několikrát dokázali, že jsou to nejlepší fanoušci v lize a tvoří nedílnou součást našeho týmu. Chtěl bych jim tímto poděkovat za dosavadní support, kterého si všichni moc vážíme a žene nás dopředu.

Jak už zmínil kapitán, na Engineers nečeká vůbec nic jednoduchého, protože s Akademiky to letos mají 1:1 na zápasy. Po úspěšném prvním utkání na Hvězdě, kde pražský tým před 510 diváky zvítězil 4:1, se v Plzni dařilo více Akademikům a Engineers si odvezli prohru 3:5.

Průběh aktuální sezóny byl u obou týmu celkem odlišný. Zatímco Engineers se dařilo hlavně v první polovině, Akademici po slabším startu zabrali až v té druhé, kdy například v únoru vyhráli 4 ze 4 zápasů. Následovaly však 2 prohry se silnými týmy UK a MUNI. Pražané na lehčí krizi ze začátku roku 2022 dokázali zareagovat a díky zlepšeným výkonům si z posledních 5 utkání připsali 4 vítězství.

Dle postavení v tabulce po základní části budou jako favorité do čtvrtfinále nastupovat Engineers. Z celkových šesti vzájemných utkání v posledních třech sezónách Pražané vyhráli hned pět a každé s poměrně jasným skóre. Poslední vzájemný souboj však v lednu dokázali ovládnout Akademici. A jak už Univerzitní liga několikrát ukázala, o překvapení v ní není nouze. I podle vyjádření hráčů z obou stran budeme sledovat boj o každý metr ledu a o tvrdé souboje nebude nouze. Oba týmy mají ve svých řadách šikovné hokejisty, takže oko diváka jistě uvidí i povedené individuální akce. 

My věříme, že více jich bude na straně Engineers! Přijďte se o tom sami na vlastní oči přesvědčit už tento pátek na Hvězdu.

Start utkání bude v 19:00.

Dejte nám zájem na Facebookové události, ať vám neunikne nic podstatného!

Odkaz na nákup VSTUPENEK najdete zde.

Vidíme se na zimáku! Odveta v Plzni je na programu v pondělí, 21.3.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři