Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Jsem rád, že se dařilo mně, i celému týmu! hlásí po prvním utkání Honza Málek

První utkání čtvrtfinálové série dokázalo UK na domácí půdě zvládnout. Velmi dobrým výkonem k výsledku přispěl i obránce Honza Málek, který musel nahradit v první obraně nejproduktivnějšího obránce základní části. Jak se s touto situací popasoval a co očekává od dalšího průběhu série? To nám řekl v krátkém rozhovoru.

Máte za sebou úspěšný vstup do čtvrtfinále. Jaké bylo první utkání v play-off, cítil jsi rozdíl oproti základní části?

Samozřejmě, že rozdíl oproti základní části tam byl. Ale tohle je nejlepší část sezóny, na kterou jsme se všichni těšili. První utkání nebylo vůbec jednoduché, ale je to play-off a těžké bude každé utkání. V první třetině se nám podařilo dát dva góly, i když jsme tolik střel neměli. Naštěstí v druhé třetině nám to tam napadalo a byli jsme o něco klidnější. Ve třetí třetině jsme si to lehce zkomplikovali, ale vedení se nám podařilo udržet.

Ty jsi nastoupil v 1. obraně místo zraněného Dana Piskače a dokázal sis s touto pozicí skvěle poradit. Připouštěl sis nějaký tlak z toho, že v sestavě nahrazuješ našeho nejlepšího obránce?

Menší tlak tam byl, ale spíše větší zodpovědnost. Snažil jsem se odehrát dobré utkání, což si myslím, že se mi celkem povedlo. Piskyho je těžké nahradit, ale jsem rád, že se dařilo jak mně, tak celému týmu a dokázali jsme první utkání zvládnout.

V pondělí budete bojovat o druhé vítězství v sérii a její ukončení. Co od utkání očekáváš?

Určitě to bude podobné utkání jako to první. S Ústím to bývají většinou gólové zápasy. Musíme do utkání vstoupit o něco lépe než do toho prvního a vyvarovat se zbytečným faulům. V Ústí je velký hřiště, takže to bude dost o bruslení. Věřím, že dokážeme v Ústí uspět a ukončit sérii ve dvou zápasech.

Druhé utkání v sérii se hraje v Ústí nad Labem od 18:30.

Utkání budete moct sledovat živě na TV Tipsport!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři