Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

První set pro Akademiky

První čtvrtfinále, které se hrálo na domácím stánku pražských Engineers, skončilo lépe pro hosty. Akademici si z hlavního města přivezli výhru 6:3 a hlavně se ujímají v sérii hrané na dvě vítězná utkání vedení 1:0. Šanci na ukončení série budou mít plzeňští v pondělí doma před svými diváky.

Akademici se hnali za vítězstvím od první minuty. Hned v padesáté vteřině se dostali Západočeši do šance, branka Engineers první větší vyhlídku přežila. Ve čtvrté minutě už Akademici vedli a hádejte, kde otevřel brankový účet těchto čtvrtfinálových bojů. Dámy a pánové, Marek Princl. Ten si nejdříve vybojoval faul a v signalizované výhodě propálil brankáře Horáka. To pražský celek značně opařilo a než se nadáli, byla tu třináctá minuta a Plzeň vedla 2:0. Martin Fořt z nemožné pozice z rohu od mantinelu nachytal Horáka střelou na vzdálenější tyč a vstřelil tak svůj vůbec první letošní gól. V patnácté minutě už to byl opět závar před klecí domácích. Tentokrát vše zachránil brankář Engineers. Půl minuty před koncem první třetiny se ještě dostal do šance Marek Princl, na svou druhou branku v utkání si musel ještě počkat. První část tak skončila stavem 2:0 pro hosty.

Vstup i do druhé třetiny vyšel Plzni na podtrženou jedničku. Ve dvacáté druhé minutě opět řádil hurikán Princl, který svou střelu schoval, a i s pořádnou dávkou štěstí procedil kotouč přes Horáka. Plzeň byla v laufu a v Praze vedla už o tři branky. Ve dvacáté deváté minutě už začali hrozit i domácí. Jeden z Pražanů se ocitl sám před Jonášem Štekrem, který vytáhl famózní zákrok a dorážku z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. Minutu na to se musel Štekr činit znovu. Najmanovu ránu vyrazil ramenem. Ve třicáté čtvrté minutě své dílo dokonal Marek Princl, který tentokrát ujel v oslabení a dovršil svůj druhý hattrick v Univerzitní lize ledního hokeje a druhý hattrick proti Engineers v druhém zápase v řadě. Ve třicáté sedmé minutě přišla první vlaštovka Engineers. Miroslav Dani vypálil z pravého kruhu a kotouč za Štekra dorazil Tomáš Fabiánek. Druhá třetina nám nabídla tři branky a Akademici si během čtyřiceti minut vybudovali do poslední periody náskok 4:1.

Třetí část nám nabídla o poznání defenzivnější hokej z pohledu Akademiků. Není divu, náskok byl dostačující. Jenomže ve čtyřicáté deváté minutě přišlo další snížení. Nutno říci, že s pořádnou dávkou štěstí a odrazem od brusle dostal kotouč do branky Lukáš Spurný. Rozdíl činil už jen dvě branky. V pětapadesáté minutě vrátil tříbrankové vedení Plzni v přesilové hře Štěpán Hanzlík. Ten dorazil gumovou pryž za bezmocného Horáka a podstatně přiblížil Plzeň k vítězství. Engineers to nezabalili, zkusili powerplay, ale jejich akce končili na výborném Štekrovi. Minutu a čtyřicet pět vteřin před koncem ještě uklidil kotouč do prázdné klece Martin Fořt a bylo jasné, že je hotovo. Patnáct vteřin před koncem sice kosmeticky upravil skóre Miroslav Dani, ale to už nic nezměnilo na tom, že Akademici v roli outsidera vezou do Plzně první vítězství a v pondělí na domácím ledě můžou sérii senzačně ukončit.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři