Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC North Wings padli po boji i ve druhém utkání a postup do semifinále slaví Karlovka

Ústí nad Labem - Druhé čtvrtfinále mezi HC North Wings a UK Hockey Prague slibovalo dramatickou bitvu, a to se také potvrdilo. Vyrovnané utkání plné emocí bylo k vidění v Ústí nad Labem. Domácí HC North Wings se snažili ze všech sil odvrátit vyřazení, nicméně i přes dobrý výkon, nakonec slavil vítěz základní části. Křídla Severu zakončila svou pouť před branami semifinále, nicméně za celou sezonu si zaslouží velkou pochvalu a uznání, neboť i v této sérii byli velkému favoritovi rovnocenným soupeřem.

2. čtvrtfinále ULLH, po 21. 03. 2022, 18:30. ZS Ústí n.L.
HC North Wings Ústí nad Labem - UK Hockey Prague 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky:
27. J. Jindra (Kuchař, Amirov), 49. Šíma (Šebesta) – 14. Hakl (Rubeš, D. Jindra), 15. Klinger (Rudolph, Síla), 36. D. Jindra (Rubeš, Hakl).

Sestavy:
HC North Wings Ústí nad Labem:
Skokan (Gerstner) – Štěpánek, Šíma, Jarý, Miškovič, Straka, Šebesta, Balcar – Amirov, Janoušek, Kuchař, Bartoš, Jindra, Jaroš, Sajdl, Jarý, Harkabus, Dytrych.
Trenér: Lukáš Místecký

UK Hockey Prague: Novák (Mašek) – Klinger, Kopenec, Chládek, Málek, Novák, Dlabola – Bořík, Halberštát, Martínek, Rubeš, Velas, Glitta, Hakl, Síla, Jindra, Rudolph, Volg, Čmelja, Šimanský.
Trenér: Aleš Hybner

Rozhodčí: Marek Domský – Adam Kurtin, Pavel Beneš. Vyloučení: 4:5. Navíc: Martin Kuchař, Lukáš Sajdl (NW) 5+do konce utkání za bitku - Viktor Martínek, Jakub Kopenec (UK) 5+do konce utkání za bitku. Využití: 1:0. Střely: 37:42. Diváci: 301.

Report:

Druhé čtvrtfinále mezi HC North Wings a UK Hockey Prague nabídlo otevřený hokej hned od samého úvodu utkání. Nicméně domácí své možnosti nedokázali přetavit v branku, a tak se do vedení dostali hosté z Prahy. Nedorozumění v domácí obraně potrestala Karlovka ideálně vyřešenou situací třech proti jednomu a vedoucí branku vstřelil Frederic Hakl - 0:1! O necelé dvě minuty později už to bylo s domácími ještě o něco horší. David Rudolph předal kotouč na zlatém podnosu Michaelu Klingerovi, a ten trefil odkrytou domácí branku - 0:2! Po první třetině byli o dvě branky blíže semifinále tedy hosté. 

Do druhé třetiny vlétla domácí Křídla Severu, ale brankář Novák předvedl v prvních pěti minutách druhé částí důležité dva zákroky. Až v sedmé minutě druhé části se podařilo domácím snížit na rozdíl jediné branky. Jan Jindra pronikl po levém mantinelu a svou ranou našel místo u tyčky brankáře Nováka - 1:2! Do konce druhé části si však hosté vzali své dvoubrankové vedení zpět. Mladší z bratrů, David Jindra dokázal vrátit do sítě odražený kotouč od brankáře Skokana - 1:3! To byl také stav po dvou odehraných třetinách. 

Opět na startu třetí třetiny měli domácí několik šancí na snížení. Matěj Harkabus vysunul Dana Bartoše, ale Novák opět dokázal podržet svůj tým. Na kontakt se dostali domácí až v přesilové hře. Michal Šíma napřáhl od modré a jeho rána skončila až za Kristiánem Novákem - 2:3! Domácí se poté hnali za srovnáním. To měl na hokejce Lukáš Sajdl, ale jeho teč nerozvlnila síť. V závěru to domácí ještě zkusili v šesti bez brankáře, nicméně ani tento risk neznamenal srovnání. V závěru ještě došlo na několik pěstních soubojů, to už však nic nezměnilo na tom, že postup do semifinále mohla slavit, po výhře 3:2 Univerzita Karlova.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři