Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Těším se, až se znovu sejdeme na ledě, říká trenér HC MUNI po konci sezony

Masaryčka skončila po základní části čtvrtá a bez potíží tak proklouzla do nadstavbových bojů. Play-off bylo letos zařazeno do programu Univerzitní ligy vůbec poprvé. V cestě za vytouženým titulem medvědi narazili na hokejisty Univerzity Palackého. Olomouc vyšla ze vzájemného souboje šťastnější a pro HC MUNI tak letošní ročník skončil ve čtvrtfinále. Na průběh celé sezony jsme se zeptali hlavního trenéra Masaryčky Jiřího Čtvrtníčka.

Jak hodnotíš letošní ligový ročník?

Začnu trochu zeširoka. Věděli jsme, že po minulé sezoně, která se ani nerozjela, bude tato sezona jiná. Z důvodu dokončení studia, věku a dalších okolností skončilo sedm hráčů, kteří každý rok tvořili základ týmu. Museli jsme proto tyto hráče nahradit jinými. Sezona byla ve vlnách, které se měnily jednou za měsíc až dva. Po prvním týdnu jsme byli zklamaní, protože jsme očekávali větší konkurenci na tryoutu. Postupně se kluci začali nabalovat a vracet z dovolených a kvalita rostla. Tvořil se základ týmu. Bohužel jsme dovolili hráčům hrát různé nižší soutěže a z toho důvodu jsme v plné sestavě trénovali do začátku play-off zhruba pětkrát. Jsem však spokojen s přístupem všech hráčů. Výsledek je možná zklamáním, ale také příslibem do budoucna. Věříme, že se nováčci zapracovali do týmu a postupně bude kvalita a sehranost týmu stoupat.

Komu z medvědů sezona vyšla, ocenil bys za letošek někoho?

Sezona rozhodně vyšla Pavlovi Tomaníkovi, přestože by si ji určitě také představoval lepší. Ocenil bych přístup Tadeáše Jakubce, který do všeho dává 100 % a ještě si přidává. Dál bych chtěl z jednotlivců ocenit všechny tři brankáře, kteří zasáhli do zápasů. Petr Koval odchodil snad i tréninky, které nebyly. David Holub dostal obrovský prostor poté, co Filip Král nemohl kvůli zdravotním komplikacím hrát. A následně se do toho musel zpátky dostat. Ale poděkování samozřejmě patří celému týmu. Potěšily mě také výkony některých mladých hráčů, na kterých můžeme příští rok stavět.

Na co se do budoucí sezony těšíš?

Na všechny soupeře. Také na naše mladé hráče, kteří porostou a budou předvádět výborné výkony. Dále na nové hráče, které letos budeme vybírat trochu jinou formou. A na naše fanoušky, kterým věřím, přineseme o něco lepší výsledek na konci sezony. Hlavně už se těším, až se budeme moct znovu sejít na ledě.

Kdo podle tebe ovládne letošní sezonu Univerzitní ligy?

Celkového vítěze si nedovedu ani tipovat. Soutěž je neuvěřitelně vyrovnaná a my s Engineers jsme toho maximálním důkazem. Finále bych odhadoval UK - UPOL.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři