Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Jabadabadu! Akademici jsou v semifinále!

Třetí a rozhodující zápas série dopadl lépe pro plzeňské Akademiky. Ve strhujícím zápase porazili celek Engineers Prague 3:2 v prodloužení a postupují do semifinále Univerzitní ligy ledního hokeje.

Utkání o všechno začali lépe hosté ze západních Čech. V šesté minutě z vhazování vypálil David Prachař a jeho vlaštovka skončila za zády Maštalířského. Z tribuny se sice ozval posměšný pokřik „Kdo to hodil“, ale Akademici šli do vedení. Šanci na vyrovnání měli domácí v osmé minutě. Najman ovšem tečoval kotouč mimo svatyni Jonáše Štekra. Dvě minuty na to rozzvonil tyčku za Štekrem Blažek. Ke konci první periody se ovšem domácí radovali z vyrovnání. Vojtěch Matějka nejdříve obětavě zblokoval Margušovu střelu a jako odměnu si vysloužil únik v přesilové hře hostů. Ten s dávkou štěstí proměnil a vyrovnal. Po první třetiny tedy platil stav 1:1.

Po třiceti osmi vteřinách druhé části šla Plzeň opět do vedení. Není ranky, není branky. To byla věc, která pravděpodobně proběhla hlavou autorovi druhého gólu hostí Štěpánovi Hanzlíkovi. Ten vyslal na Maštalířského propagační pokus, který brankáře domácích zaskočil a propadl do branky. Hosté opět vedli. Engineers poté nevyužili přesilovou hru čtyřech proti třem a po čtyřiceti minutách hry vedli Západočeši 2:1.

Ve třetí třetině se Engineers snažili dohnat jednobrankové manko. Jejich výpady končily na famózním Štekrovi, který byl ve třetí třetině zasypán lavinou střel. Pět minut před koncem se Pražané dočkali. Dani vypálil od modré, Štekr jeho ránu vyrazil naneštěstí přímo na Vojtěcha Matějku, který vyrovnal. Dvě minuty před koncem třetí třetiny měli Engineers výhodu přesilové hry. Blažek a Raiterman se dostali do střeleckých pokusů, ale obrana Akademiků v čele se Štekrem bránila srdnatě branku Plzně. Po šedesáti minutách hry nám byl postupující stále utajen. Nutno říci, že pro oba celky to byl druhý prodloužený zápas za dva dny.

Prodloužení bylo jako přes kopírák pondělního utkání. S tím rozdílem, že přesilovou hru tentokrát dostal plzeňský celek. Marek Princl naznačil střelu od modré čáry, položil si bránícího hráče domácích, předložil kotouč Kalusovi, který ještě hledal křižnou přihrávkou Hanzlíka, a ten vypálil. Maštalířský jeho střelu neudržel, kotouč dorval do branky Jakub Štochl a spustil tím euforii Západočechů. Akademici díky jeho brance postoupili do semifinále a senzačně vyřadili jednoho z aspirantů na titul. Následná záplava emocí už je nepopsatelná.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři