Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Boj o finále v ULLH: Navrch mají outsideři z Olomouce a Plzně

Ve středu 30. března se rozehrálo semifinále v Univerzitní lize ledního hokeje. Zápasy to byly vyrovnané a týmy bojovaly o první výhru v sérii hrané na dvě vítězná utkání. Nakonec mají navrch Olomouc a Plzeň, kteří se pokusí udělat druhý krok vstříc finále v pondělních odvetách. Oba celky budou mít navíc výhodu domácího prostředí. Jak se rodily jejich první úspěchy v semifinálových bitvách?

Popelka z Olomouce vkročila do série výborně

UK Hockey Prague si do semifinálového souboje zvolili hráče z Univerzity Palackého. Olomoučtí se tak vydali na výlet do pražského Edenu. První větší akci proměnili domácí v gólovou radost. Ve čtvrté minutě nejprve hostující obránce výborně zblokoval střelu, na dorážku si počíhal Šoustal, kterému však kotouč vypadl a bekhendová dorážka Dlaboly našla své místo v kleci Olomouce. Domácí mohli navýšit vedení v přesilové hře, Jindra střílel z levého kruhu, ale hbitý Šoustal vytáhl parádní zákrok lapačkou. Z ničeho nic přišlo vyrovnání! Janků našel přesnou žabičkou Hajšmana, který se ocitl tváří v tvář gólmanovi a vyzrál na něj bekhendovým blafákem. Ve druhé části se roztrhl pytel s šancemi, gólem však skončila pouze jediná z nich. Rosecký neměl problém uklidit odražený kotouč do klece Pražanů. Olomouc skórovala i ve třetí části. Skopal stál na konci úspěšné přesilovkové kombinace a trefil parádně do šibenice. Hosté šli do trháku deset minut před koncem základní hrací doby. Na 4:1 zvyšoval jeden z tahounů Hanáků, Palička. Karlovka se však nevzdávala. V 59. minutě přišlo snížení. Při hře šesti proti čtyřem dostal odražený puk přímo na hůl Rudolph, a ten se nemýlil. Krejčiřík však vzápětí přidal pojistku do prázdné branky. Poslední trefu zápasu obstaral Kropač, který Nováka propálil z levého kruhu.

UK Hockey Prague – HC Univerzita Palackého v Olomouci 2:6 (1:1, 0:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 4. Bořík (M. Novák, Hakl), 59. Rudolph (Volf, Jindra) – 10. Hajšman, 37. Rosecký (Kropáč), 46. Skopal (Kropáč), 51. Palička (Pírek, Krejčiřík), 60. Krejčiřík (Palička), 60. Kropáč (Rosecký, Hajšman).

Akademici předvedli další úspěšné představení

Na psí smečku z Budějovic zbyli do semifinálové série hráči z Plzně. Hra se zpočátku přelévala z jedné strany na druhou, nakonec jako první udeřili hosté z Plzně, Šibra se dostal ke střele zprava, vyražený kotouč se odrazil před branku, kde měl lehkou práci Šiška. Budějovičtí však potřebovali na srovnání skóre jen pár minut. Domácí rozjeli velmi rychle přesilovkovou akci, rychlík Kronus prostřelil z levého kruhu Štekra. Akademici si vzali ztracené vedení zpět krátce před polovinou utkání. Princl si pohrál s obranou domácích a trefil přesně ke vzdálenější tyči. Plzeň měla i na dále mnohem více ze hry. Z toho těžil i Princl, který po kombinaci se Štochlem doklepl kotouč do prázdné branky. Jihočechům se podařilo dostat na dostřel. Tejko trefil po rychlém zpracování přesně k pravé tyči. Plzeňský útočník Princl si mohl připsat hattrick, ale sudí rozpažil. Hosté však odskočili vzápětí. Švec dorazil do klece vyraženou střelu a Západočeši se radovali z využité přesilovky. Závěrečný tlak Black Dogs ovoce nepřinesl, a tak se Akademici radují z první výhry v sérii.

Black Dogs Budweis – ZČU Akademici Plzeň 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 19. Kronus (Šuhaj), 54. Tejko (Kronus, Grauer) – 13. Šiška (Šibra, Jankovský), 28. Princl (Beer), 50. Princl (Štochl), 56. Švec (Říha, Rejzek).

Druhá semifinálová utkání jsou na programu v pondělí 4. dubna. UK Hockey budou odvracet konec sezony v Prostějově, kde momentálně hraje domácí zápasy HC UP Olomouc. Psí smečka z Budějic si udělá výlet do plzeňského šapitó, kde budou čelit Akademikům. Pokud to nestíháte na stadiony, zápasy je možné sledovat na TV Tipsport či HbbTV České televize.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři