Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

PETR JANÁSEK JE NOVÝM SPORTOVNÍM MANAŽEREM ENGINEERS! Jak se ohlíží na svojí hráčskou kariéru v Engineers a jak se těší na další sezónu v nové roli?

Petr Janásek se rozloučil se svým hráčským působením v Engineers. S týmem ale bude dál pokračovat na cestě zpátky na vrchol, a to v pozici team manažera. Prozradil nám na co bude vzpomínat a na co se můžeme v další sezóně těšit!

Uplynulá sezóna byla tvoje poslední na ledě, jak by si zhodnotil tvoje působení v Engineers?

Je to tak. Uplynulá sezona uzavřela jednu velkou kapitolu, na kterou budu do konce života vzpomínat. Přijde mi to jako včera, když jsem klukům psal, jestli by ještě neměli místo v týmu. Nakonec z toho bylo 5 nádherných let. Velice si vážím toho, že jsem mohl být u začátků univerzitního hokeje v ČR, poznal spoustu skvělých lidí a stal se součástí tak skvělé komunity. Loučení s hráčskou kariérou nebylo vůbec jednoduché, to mi můžete věřit. Chtěl bych ještě jednou poděkovat rodině, všem spoluhráčům, trenérům, realizačnímu týmu a v neposlední řadě samozřejmě fanouškům, kteří za námi stáli v jakékoliv situaci. Engineers for life! 

Když se ohlédneš zpátky, jaký moment bys vypíchnul?

Největší úspěch byl určitě vítězství v základní části v premiérové sezoně ULLH. V základní části jsme dominovali, sešla se skvělá parta lidí a vše nám vycházelo. Sezonu nám bohužel předčasně ukončil Covid a nemohli jsme si tak dojít i pro vítězství v play-off. V živé paměti mi také utkvěly vyprodané zápasy na Hvězdě. Tamní atmosféra byla naprosto fantastická. To člověka prostě neomrzí. Vzhledem k tomu, že jsme v Engineers měli vždy skvělou partu, tak mám spoustu skvělých zážitků i mimo led. Opravdu to byla velká jízda, kterou bych přál každému.

Díky tvé nové funkci se ale s týmem neloučíš úplně, co bude teď tvou náplní jako team manažera?

Engineers Prague mi toho hodně dali a chtěl jsem organizaci také něco vrátit zpět. Z toho důvodu jsem se rozhodl, že bych chtěl nějakým způsobem zůstat zakomponován ve struktuře Engineers a pomoci týmu zpět na vrchol. V rámci funkce Team Managera budu působit zejména ve sportovní stránce fungování klubu. Z toho plynou povinnosti jako nastavení a udržení efektivní komunikace napříč týmem, trenéry a vedením spolku. Dále potom také vytipování a angažování nových hráčů, administrativní činnosti spojené s účastí v ULLH, koordinace sportovních činností v průběhu roku, nastavení a dodržení sportovních cílů a další. Jsem také k dispozici generálnímu manažerovi Tomášovi Kadlecovi. Hlavní je pro mě kolektivní úspěch týmu a vytvoření soudržného kolektivu.

Co je v plánu na další sezónu, jak se celý tým připravuje?

V plánu na další sezonu je dostat se zpět na vrchol. Letní přípravu jsme letos pojali převážně individuálně. Je to z toho důvodu, aby si kluci mohli tréninky přizpůsobit svému časovému harmonogramu a měli tak čas na učení na zkoušky i trénink. Ve spolupráci se Synergy Clubem Anděl jsme hráčům připravili tréninkové plány, které individuálně dodržují. V průběhu května a června také hráči absolvují vstupní a výstupní výkonnostní testy a jednou týdně máme společný trénink formou her (fotbálek, basket apod.). Začátkem srpna se tým začne připravovat na ledě a máme v plánu také krátké společné soustředění.

Na co se můžou fanoušci v další sezóně těšit?

Minulá sezona nebyla špatná, ale závěr se nám nepodařil a máme co napravovat. Kluci tak budou hladoví a budou se prát o každý metr na ledě. Fanoušci se tedy mohou těšit na zápasy ve vysokém tempu, krev, pot a slzy  Máme v plánu také uspořádání tematických velkých zápasů v Edenu i na Hvězdě a spoustu dalších událostí. Sledujte naše sociální sítě (@engineersprague), ať vám nic neunikne. Společně se vrátíme zpátky na vrchol.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři