Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Nová sezona se rozjíždí! V týmu šampionů vrcholí přípravy na nový ročník

Loňští vítězové Univerzitní ligy ledního hokeje z Univerzity Karlovy mají za sebou první fázi přípravy na novou sezonu. Tryoutový víkend a první přípravné utkání, ve kterém se nováčci poprali o místo v týmu mistra.

Sezonu zahájil již tradičně Tryout pro nové hráče. O místo v týmu se letos opět popralo přes 50 hráčů a úroveň nováčků byla opět o kus vyšší než minulý rok. Dva dny mohli sledovat trenéři a management týmu nové hráče a vybrat z nich ty, kteří budou bojovat o místo ve finální soupisce pro nadcházející sezonu. Na ledě ve vršovickém Edenu se prohánělo hned několik bojovníků, kteří mají zkušenosti s druholigovým, ale i prvoligovým hokejem.

Po tryoutových trénincích čekal na nováčky nelehký a exotický soupeř, jihokorejský univerzitní tým Yonsei, který dokázal porazit prvoligovou Slávii nebo odehrát velmi dobré utkání s Táborem, vítězem loňského ročníku druhé ligy. Tým složený z velké části právě z nových hráčů korejskému soupeři podlehl 1:3, ale hráči podali velmi dobrý výkon a hlasitě si řekli o šanci hrát v nadcházející sezoně v dresu s písmeny UK na prsou.

Sportovní manažer týmu Pepa Vošahlík se s námi podělil o své dojmy po první části přípravy. „Musím říct, že jsem velmi mile překvapený z úrovně hráčů, kteří přišli na tryout. Všichni projevili obrovskou vůli a velké nadšení hrát za náš univerzitní tým. Vůbec nám neulehčují výběr týmu pro nadcházející ročník. Vzhledem k tomu, že jsme měli loni velmi mladý tým, volných míst na soupisce není moc, ale noví hráči vytvářejí zdravou konkurenci pro kluky z mistrovského ročníku. Všichni hráči přes léto makali a já se moc těším na novou sezónu. Chtěl bych poděkovat i klukům, kteří neprošli první částí přípravy. Opravdu se snažili, ale je znát, že úroveň ligy se každým rokem zvyšuje."


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři