Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Nováček bojuje za splnění snu

Patrik Vašíček je jednou z nových tváří, které se perou o místo v medvědí partě. Na modro-bílé barvy by si přitom nemusel příliš zvykat, je totiž odchovancem brněnské Komety. Po maturitě strávil rok v USA. „Naučil jsem se anglicky a poznal, jak to v Americe funguje. Jak po hokejové, tak studijní stránce. Skvělá zkušenost, která mi hodně dala,“ vzpomíná Patrik. Aktuálně dokončuje bakaláře na Ambisu (soukromá vysoká škola v Brně, pozn.red.), následně plánuje pokračovat studiem na Masarykově univerzitě. Poslední dva roky hrál druhou hokejovou ligu ve Žďáru nad Sázavou.

Patriku, kdy ses o HC MUNI dozvěděl?

O hokejovém týmu Masarykovy univerzity jsem věděl od nástupu na vysokou. Vždycky jsem se snažil najít cestu, jak zvládat školu i hokej zároveň. HC MUNI toto spojení nabízí parádně. Víc jsem to začal vnímat v poslední sezoně, kdy tam hráli kamarádi a občas jsem chodil na zápasy.

Proč ses přihlásil do letošního try-outu?

Jedním z důvodů byli již zmínění kamarádi. Velké lákadlo je určitě souboj univerzit, kde bych si rád zahrál.

Jaká příprava u tebe try-outu předcházela?

Většinu léta jsem trénoval, připravoval jsem se s druholigovým týmem HC Vyškov, byl jsem na ledě skoro každý den. Po konci ve Vyškově jsem měl čtrnáct dní pauzu, takže bylo fajn si zase zahrát a zabruslit.

Co zatím na nový tým říkáš?

Tým vypadá moc dobře, jsou v něm starší zkušení kluci i nováčci. Těžko se to posuzuje po tak krátké době, ale věřím, že až si všechno sedne, tak to bude fungovat.

Jaký je tvůj hokejový sen?

Je jich určitě víc, ale jeden, který bych si rozhodně chtěl splnit, je zahrát si před vyprodaným Rondem. Jako malý jsem s tátou chodil na zápasy Áčka (HC Komety Brno, pozn.red.). Ta atmosféra je nepopsatelná. Rád bych si to prožil také z druhé strany, tedy ze hřiště.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři