Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Univerzita Palackého čepovala Ostravě dvanáctku. Na Hané padlo celkem sedmnáct branek!

V pondělí se na Zimním stadionu v Uničově utkala poražená mužstva ze čtvrtfinále UNI Cupu. Domácí Univerzita Palackého v Olomouci vyzvala tým BO Ostrava Vítkovice Steel. Hosté brzy otevřeli skóre duelu, avšak v půlce první třetiny bylo srovnáno. Následně se týmy ještě přetahovaly, ale jakmile Olomouc vstřelila třetí branku, začala v zápase dominovat. Během utkání padlo celkem sedmnáct branek, o dvanáct z nich se postarali domácí. HC Univerzita Palackého v Olomouci porazila BO Ostrava vysoko 12:5.

Úvodní třetina zápasu přinesla poněkud rozpačitou hru na obou stranách. První šanci, a i branku si vypracovali Ostravané. V 7. minutě využil otevřeného prostoru před domácí bránou Vojtěch Ševěček. Hanáci na tuto přesnou trefu reagovali vyrovnáním v 9. minutě, o které se z levého kruhu postaral Lukáš Pírek. Na Pírka navázal o tři minuty později svou dobře zacílenou ranou Dominik Cach a Olomouc si překlopila vývoj zápasu na svou stranu. Radost z vedení však domácím dlouho nevydržela. V 18. minutě si v přesilové hře našel díru v řadách Hanáků Viliam Béreš, který srovnal skóre duelu. 

Do té doby vyrovnané střetnutí zlomily poslední minuty první části hry. Přesně po devíti sekundách od Bérešova gólu úřadoval znovu Dominik Cach, který Šemberu prostřelil ranou z první. A to nebylo z holí domácích vše. Olomouc BOčku odskočila minutu a půl před koncem na rozdíl dvou branek, kdy se, opět z první, trefoval Jan Kropáč. Po první periodě tedy do kabin odcházeli spokojenější domácí, kteří hájili vedení 4:2.


Ve druhé části hry začal tým HC UP přesilovou hrou, ze které mohl vytěžit další branky. Ve hře v početní výhodě hrozil průnikem mezi hostující obranou rychlý Procházka. Následně HC UP vytvořilo delší pásmo tlaku před hostující klecí. Byli to ale Ostravané, kdo ve druhé třetině skóroval jako první. V 28. minutě se prosadil Martin Révaj a BO bylo domácím opět na dostřel. Tato skutečnost hosty značně motivovala a vytrvale tlačili před Pražanem, avšak bez výsledku. Následovala část, ve které si týmy přehazovaly kotouč z jedné strany na druhou, k vidění bylo pár ofenzivních akcí kupředu na obou stranách. Nechyběly ani rychlé úniky do přečíslení či samostatné brejky. Poté přišla olomoucká smršť. Hanáci se trefili do konce druhé části hry čtyřikrát. 

Vše začalo v půli zápasu. Kdy Dubovči poslal pohlednou bekhendovou přihrávku na Vojtěcha Krejčiříka. O dvě minuty později překvapil Šemberu vedle tyčky Šimon Káčer. Uběhly další dvě minuty a Olomouc zvýšila svůj náskok v přesilové hře díky Janu Kropáčovi. Branka vznikla z tlaku před hostující klecí, kdy Šembera nedokázal zastavit puk z holí důrazných domácích. A to bylo z jeho angažmá v tomto duelu vše. Po sedmé brance soupeře jej mezi třemi tyčemi nahradil Morys. 


To Olomouc vůbec nerozhodilo. Ba naopak se snažila tříbrankové vedení ještě navýšit. A snaha přinesla své ovoce. Minutu před koncem vyrazil do ofenzivní akce dva na jednoho Jan Matuška s Dominikem Cachem, kteří si vyťukali brankáře a první jmenovaný upravil skóre po druhé části na 8:4. 

Olomouc byla při chuti i po pauze mezi prostřední a poslední části klání. Hned po čtyřiceti pěti sekundách navýšil na 9:4 Mikuláš Rimmel a desátou branku přidal vzápětí z přečíslení dva na jednoho při hře čtyři na čtyři Jan Macel. Poté se opět ozvalo BO. V 7. minutě ujel Marek Kovalski na domácí branku a překonal Pražana nad lapačku pod víko. Kovalski se prosadil i v 11. minutě a upravil skóre na 10:5. Domácí ale s tímto výsledkem nebyli spokojeni a přidali další dvě přesné trefy. V 15. minutě se při hře čtyři na čtyři uvolnil Šimon Káčer a z první vystřelil nad lapačku hostujícího brankáře. Tečku za gólovými hody udělal až půl minuty před koncem Mikuláš Rimmel, který svou pohotovou dorážkou do prázdné brány zajistil konečný výsledek zápasu 12:5.

Ohlas po zápase:

Dominik Dubovči (HC Univerzita Palackého v Olomouci): „Do zápasu jsme nastoupili dobře. Ačkoli jde o přípravu, tak si myslím, že jsme k utkání přistoupili zodpovědně. Pomohli nám určitě i nováčci, kteří do zápasu šli naplno. Výhra nás těší. Myslím si ale, že soutěž bude o něčem jiném. Půjde o rychlejší hokej a určitě bude více záležet na tom, kolik chyb uděláme, protože je soupeři budou připraveni trestat. Toto vítězství nám dodalo sebevědomí, se kterým je super, že nastoupíme do úvodu sezóny. Na druhou stranu vím, jak na tom náš tým je a ve výsledku půjde do sezóny jen o to, jak dobře se připravíme a jak přistoupíme k jednotlivým zápasů. 

Autor: Alena Ryšavá

Foto: Josef Poleňa 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři