Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Preview: Tradiční úvodní zápas s BO Ostrava!

Výlet přes celou republiku čeká v prvním kole ULLH BO Ostrava. V úterý v 19:30 se představí na půdě Akademiků Plzeň.

Jak už je zvykem, los spojil týmy plzeňských Akademiků a ostravského BO už v prvním kole. Opakuje se tak scénář loňské i předloňské sezóny. Loni vykročili pravou nohou Akademici, předloni pak Ostrava. Vstupenky a permanentky kupujte ZDE.

Jaká byla příprava v obou táborech?

Loňský vicemistr začíná už potřetí v řadě na domácí půdě s BO Ostrava. Historická bilance vychází lépe pro Ostravu, která vyhrála hned čtyři z šesti duelů, oba loňské ale patřily právě domácím. Doma zvítězili 6:2 a v odvetě na druhé straně republiky nakonec soupeře udolali v prodloužení, když minutu před koncem srovnával Rejzek. Ostrava sehrála tři přípravné zápasy, kde porazila oba brněnské kluby, MUNI i Cavaliers, načež ten poslední prohrála v Olomouci až házenkářským výsledkem 12:5. U Plzně byla příprava neveselá – tým prohrál oba své duely. Nejprve doma 0:1 s UK Hockey Prague, následně v Budějovicích 3:7, kde tým hrubě nezvládl druhou třetinu. Přípravu ale pojal tým Tomáše Ceperka testovací metodou, tyto výsledky tedy nemusí nic znamenat. 

Co loňská sezóna v podobě zítřejších soupeřů?

Oba týmy loni získaly 25 bodů, měli bychom tedy vidět poměrně vyrovnaný duel. Akademici se budou moci opřít o své loňské opory. Body sbírající Mário Princl a spolehlivý Jonáš Štekr v bráně budou základními kameny letošního snažení Akademiků. Ostravští se i letos mohou spolehnout na dvojici Kovalski – Sysala. První jmenovaný vyhrál bodování v sezóně 2019/2020, druhý jmenovaný pak v loňské sezóně. Zároveň se stal i nejlepším střelcem. Bude zajímavé, jak si poradí hosté s obrannou fází. Právě tam měli loni největší problémy, které je stály lepší umístění. Akademici naopak budou chtít navázat na velice povedenou jízdu v play-off. Navíc je poženou domácí fanoušci, kteří jsou po loňsku namlsáni a neberou nic menšího než výhru.

Ice Aréna Plzeň, 27.9, 19:30. Univerzitní hokej je zpátky!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři