Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Poslední třetina rozhodla o vítězství Akademiků

Zatímco domácí Akademici naskočili v plné sestavě, hostující Ostrava postrádala pár hráčů, v čele s Markem Kovalskim. Zápas, který přinesl šest branek, ale jen tři střelce, nakonec skončil plným bodovým ziskem pro domácí po výsledku 4:2. Hosté se tak na dalekou cestu domů vydali s prázdnou.

Domácí Akademici vstupovali do zápasu v roli velkého favorita, jako první se ale radovali hosté. Domácí brankář Štekr se ještě ani nezahřál a už lovil puk z brány. Šibenici u bližší tyčky mu vymetl na začátku 3. minuty Viliam Béreš a hosté se dostali do překvapivého vedení 1:0. Radost jim ale moc dlouho nevydržela. Za necelé čtyři minuty srovnal domácí Vít Reitšpies po tlaku Akademiků na 1:1. První třetinu pak hodně poznamenalo především velké množství vyloučení hostujícího celku, který dostal 10 trestných minut. Akademici měli výrazně navrch, ale často situace překombinovali a hráli jak se říká až do kuchyně. Dobrý zápas navíc chytal hostující brankář Daniel Šembera. Další branku už jsme tedy v první třetině neviděli a do šaten se šlo za stavu 1:1, se kterým byli určitě spokojenější hosté.

Druhá třetina pokračovala v podobném duchu, jako skončila ta první, ale hosté se stále více osmělovali a hrozili z nebezpečných protiútoků. Hned několikrát ujížděli do slibných protiútoků, všechny ale zdárně likvidoval Jonáš Štekr. Stejně tak na druhé straně Daniel Šembera pokračoval ve svém skvělém výkonu, a společně s dobře postavenou brankou držel naděje svého týmu na bodový zisk. Snahu o vedoucí branku ale hostům komplikovalo především dalších 10 trestných minut. I po čtyřiceti minutách tak na světelné tabuli zůstal stav 1:1.

Ani ve třetí třetině ke změně herního obrazu nedošlo. Akademici měli navrch a hosté podnikali útočné výpady. Až v 53. minutě se dočkali diváci další branky, bohužel pro ně byla za záda Jonáše Štekra. Viliam Béreš si v rychlém protiútoku poradil nejprve s dojíždějícím bekem a následně i s domácím Štekrem v bráně. V 53. minutě šla tak Ostrava do vedení 2:1 a s jejich bodovými nadějemi to najednou vypadalo velice světle. Ani tentokrát se ale moc dlouho neradovali. Za minutu a kousek, v 54. minutě Plzeň konečně využila svou první přesilovku, když Marek Princl propálil vše, co bylo před ním. Nutno říci, že hostující brankář puk pravděpodobně viděl až v síti. Akademikům vyrovnávací branka dala křídla a byl jich plný led. V 57. minutě se konečně dočkali domácí diváci vedení jejich mužstva. Jakub Štochl napřáhl od modré, Vít Reitšpies puk šikovně tečoval a i výtečně chytající Šembera byl tentokrát bez šance. 3:2 pro Akademiky. Ostrava se pokoušela o srovnání, ale jejich naděje zhatilo to, co je provázelo v podstatě celý zápas. Vojtěch Ševeček obdržel necelé dvě minuty před koncem další trest a Akademici před sebou měli další přesilovku. Dvojice střelců Reitšpieš - Princl si pohrála s brankářem hostů, načež na druhého jmenovaného čekala odkrytá zívající branka. 4:2 pro domácí.

Ač předvedli hosté velice houževnatý a bojovný výkon, o šanci na body se připravili vlastní nedisciplinovaností. 28 trestných minut je zkrátka ohromné množství, které je stálo spoustu sil. Akademici naproti tomu obdrželi trestných minut jen 8. Střely na branku vyšly jednoznačně ve prospěch domácích v poměru 41-21. V dresu Plzně patřil mezi nejlepší Vít Reitšpies a Marek Princl, v dresu Ostravy to pak byl taktéž dvougólový Viliam Béreš a velkou pochvalu si zaslouží i hostující brankář Daniel Šembera. Po dramatickém průběhu nakonec zaslouženě vítězí domácí Akademici.

V příštím zápase Akademici přivítají znovu na domácí půdě Cavaliers Brno. Utkání se bude hrát 12.10 v 18:30 a jste srdečně zváni do plzeňské Ice Areny. Vstupenky a permanentky jsou k dostání ZDE.




Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři