Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Drama do posledních vteřin. Univerzita Palackého slaví první výhru nové sezóny.

UNIČOV – V rámci druhého kola Univerzitní ligy ledního hokeje přivítala Univerzita Palackého v Olomouci pardubické Riders. Duel, který byl bohatý nejen na branky, ale i na vyloučení, nakonec zvládli lépe Hanáci, kteří tak získali premiérové tři body.

Olomoučtí začali utkání lépe. Na konci deváté minuty otevřel skóre po přihrávce Filipa Paličky Martin Pěcha. Riders se ale touto brankou nenechali zaskočit, a už o tři minuty později bylo srovnáno. Souhru Marka Landmana a Jiřího Šrámka přetavil v branku Martin Maťátko. Domácí celek si však ještě do přestávky vzal své vedení zpět, a to díky trefě Davida Lavičky. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1.

Druhá třetina přinesla také první tresty. Nejprve pykal za podrážení Rudolf Klíma, a poté na druhé straně za krosček Libor Janků. Ani jednomu z celků se však nabídnutou početní výhodu nepodařilo využít. Branky tak padaly až při opětovném vyrovnaném počtu hráčů. A opět to byli Hanáci, kdo odskočil. Dominik Dubovči vybídl ke skórování Filipa Paličku.

 Vedení o dvě branky vydrželo Univerzitě Palackého necelé dvě minuty. O snížení se postaral za asistence Rudolfa Klímy Dominik Kopecký. Hra se poté ustálila a vypadalo to, že po čtyřiceti minutách bude platit skóre 3:2. Avšak toto odmítl Libor Janků, který po spolupráci s Filipem Paličkou a Martinem Pěchou rozvlnil síť v čase 39:59. Gól do šatny tak stanovil opětovný dvoubrankový náskok.

Závěrečná dvacetiminutovka přinesla mnohé. Nejprve přesilovku Pardubic po faulu Lukáše Pírka, kterou hráči Olomouce nevyužili. A tak přišel trest v podobě snížení Marka Ladmana. Následně šli na trestnou i Riders, konkrétně Jakub Muška, který se provinil podrážením. Početní výhoda sice pro Olomouc své ovoce nepřinesla, avšak krátce po jejím konci využili domácí vypracovaného tlaku a opět odskočili. Trefil se Michal Šembera.

Závěr zápasu byl poměrně divoký. Po faulu Marka Huzlíka přišla na řadu boxerská vložka v podání Libora Janků a Dominika Kopeckého. Oba zmiňovaní dostali trest do konce utkání, Huzlík navíc inkasoval dvě minuty. Riders následně odvolali brankáře Sodomku, a přesilovku 6 na 4 se jim nakonec povedlo využít, a to zásluhou Rudolfa Klímy. V šesti Pardubičtí pokračovali i poté, ke kýženému vyrovnání už se ale nedopracovali. Univerzita Palackého tak zvítězila 5:4 a připsala si první tři body do tabulky.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři