Přesunout nahoru

Padl rekord v návštěvnosti Univerzitní ligy! Druhé kolo nabídlo pikantní souboje

Šlágrem druhého týdne Univerzitní ligy ledního hokeje se beze sporu stal Hokejový Souboj Univerzit, který se konal v Brně. Fanoušci VUT a MUNI se postarali o vytvoření nového rekordu v návštěvnosti ligového utkání, do Ronda zavítalo 7 700 diváků! Co se ještě v uplynulém týdnu událo?

Olomouc si poradila s Riders

První utkání týdne se konalo v Uničově, kam Olomouc pozvala pardubický celek. Na začátku to však byli hosté, kteří si vytvořili množství nebezpečných šancí, ale Huzlík předvedl pěkné zákroky. Na druhém konci ledové plochy se zaskvěl i Sodomka, který famózně vyřešil přečíslení. Pardubice nadále tlačily, ale skóre odšpuntovala domácí Olomouc. V deváté minutě se ke střele od modré čáry napřáhl Martin Pěcha a prostřelil všechny a všechno. Riders však nezůstali pozadu, pěknou akci po vhazování zakončil Martin Maťátko. Hanáci zanedlouho skórovali znovu, tentokrát našel kotouč David Lavička a dorážkou se mu podařilo rozvlnit síť za hostujícím gólmanem.

Ve druhé periodě se přiostřilo, první branka však přišla až ve 27. minutě a byli to domácí, kteří utíkali ve skóre. Filip Palička trefil přesně mezi betony Sodomky. Hosté dokázali rychle odpovědět, zmatky v obraně Olomouce využil Dominik Kopecký, který vypálil přesně. V dalším průběhu se hrála poměrně vyrovnaná partie. Riders se nepodařil konec prostřední části, jelikož dvě vteřiny před sirénou přesně vystřelil Libor Janků a hráči z Univerzity Palackého šli do vedení 4:2.

Pardubičtí ve třetí třetině zabrali, na rozdíl jedné branky upravil v 52. minutě Marek Ladman. Dvě minuty na to však udeřili opět domácí, Lavička výborně našel křižnou přihrávkou Michala Šemberu, který už měl práci velmi snadnou. Hosté bojovali o další gól, což se po chvíli podařilo, Rudolf Klíma vykřesal plamínek naděje. Na více se však Jezdci nezmohli a utkání skončilo výsledkem 5:4 pro domácí Olomouc.

HC Univerzita Palackého v Olomouci – Riders Univerzita Pardubice 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Pěcha (Palička), 16. Lavička (Procházka, Šembera), 28. Palička (Dubovčí), 40. Janků (Palička, Pěcha), 55. Šembera (Lavička) – 12. Maťátko (Ladman, Šrámek), 30. Kopecký (Klíma), 52. Ladman (Maťátko, Pražák), 60. Klíma (Pražák, Ladman).

North Wings doma poprvé padli

Do Ústí nad Labem dorazili Black Dogs, kteří si chtěli napravit reputaci z prvního kola, kdy vysoko prohráli s MUNI. Hosté se od začátku stali aktivnějším celkem, který si vypracovával značný počet šancí. Do vedení šli Budějovičtí v 11. minutě, kdy potrestali nabídnutou přesilovku. Na levé tyči byl velmi důrazný Lukáš Prášek, který slavil svůj první gól v sezoně. Domácí také zahrozili, pěknou šanci vytvořil Harkabus, ale gólman Ludvík působil v brance hostí jistě.

Ve druhé periodě se hned několikrát zaskvěli oba maskovaní muži. Domácí Skokan si poradil s nájezdem Kaisera, hostující Ludvík zastavil hned dvakrát Janouška. Za polovinou utkání Black Dogs navýšili své vedení, v útočném pásmu se octli dva osamocení hráči a kapitán Jiří Kubeš dokázal tuto situaci přetavit v branku. Atmosféra na ledě houstla a emoce šly hned několikrát ven. Domácí však ve 38. minutě znovu inkasovali. Tomáš Vochozka ukázal své kvality ostrostřelce a překonal Skokana.

Poslední dvacetiminutovka nabídla slušné pokusy na obou stranách. Znovu se v 52. minutě ozvali Jihočeši, Dominik Kaisler byl před brankou důraznější a přihrávku od Schwartze proměnil ve čtvrtý gól svého týmu. Ústecký Harkabus měl ještě v závěru utkání solidní šanci, Dominik Ludvík však zůstal nepřekonán a Budějovice si připisují první tři body do tabulky.

HC North Wings Ústí nad Labem – Black Dogs Budweis 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Prášek (Janoch, Kubeš), 32. Kubeš (Schwarz), 38. Vochozka (Grauer, Bouška), 52. Kaisler (Schwartz, Dundáček).

Vládci Brna jsou z MUNI

Veliké utkání se odehrálo v brněnské Winning Group Aréně, kam zavítalo neuvěřitelných 7 700 diváků! Místní derby nabídlo parádní pikantní souboj. Jako domácí byli v zápisu značeni hokejisté z VUT. První však udeřila Masaryčka, Jan Gonos se opřel na modré do kotouče a černá guma se zastavila až v síti VUT. I domácí měli slušné šance, které musel řešit pozorný Holub. Hokejisté hostující MUNI navýšili ve 20. minutě své vedení. Obrana Cavaliers si na moment odjela na dovolenou a nechala v tom gólmana Martinčíka samotného, hráči v modrém měli snadnou práci, na konci akce stál Jakub Voříšek.

Ve druhé periodě pokračovala MUNI v budování náskoku. Téměř v polovině utkání zvyšoval na rozdíl tří branek kapitán Pavel Tomaník, který pálil z mezikruží. Pár solidních šancí měli také domácí, Zeman však v nájezdu na Holuba neuspěl. Svou produktivitu potvrdili hokejisté Masarykovy univerzity, kteří přidali čtvrtý gól. Matěj Drlík tečoval střelu od modré přesně do víka.

Ve třetí třetině hokejisté Cavaliers zabrali. Povedenou přesilovkovou kombinaci zakončil Martin Lašák, který obdržel parádní přihrávku do předbrankového prostoru, odkud se bez problémů prosadil. Další gólová akce nastala o pár minut později, kdy hráči v červeném zaútočili ihned po vhazování. Vojtěch Pernický si na modré počkal na vhodný moment, vypálil a hráči VUT slavili snížení na 2:4. I když se Kavalíři srdnatě snažili o další branky, byli to hráči Masaryčky, kteří udeřili. Bazala našel na hraně brankoviště milimetrovou přihrávkou Pavla Tomaníka a kapitán MUNI slízl smetanu.

Více se toho už v brněnské Winning Group Aréně nestalo a hokejisté HC MUNI si kromě bodů do tabulky zvedli nad hlavu pohár pro vládce Brna.

VUT Cavaliers Brno – HC MUNI 2:5 (0:2, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 42. Lašák (Kaukič, Pernický), 46. Pernický (Zemánek, Kaukič) – 6. Gonos (Vašíček, Kadlic), 20. Voříšek (Kadlic, Hasoň), 29. Tomaník (Malenovský, Hasoň), 39. Drlík (Gergel, Vašíček), 55. Tomaník (Bazala).

Gólmani UK Hockey stále nepřekonáni

V rámci druhého kola Univerzitní hokejové ligy dorazili do Prahy hokejisté z Ostravy. Aktivnější byla ihned od začátku domácí Karlovka, která kontrolovala hru. Postupem času rozhýbali ztuhlé nohy z dlouhé cesty i Ostravané, kteří pár výpadů do útočné třetiny také předvedli. První dějství však zůstalo bez vstřelené branky.

Domácí prolomili střelecké trápení ve 27. minutě. Filip Čmejla nalezl nedaleko branky odražený kotouč a nekompromisně zavěsil. Po šestadvaceti vteřinách udeřili domácí znovu, Adamec prostrčil touš na Davida Jindru, který nekompromisně vypálil z mezikruží. Povedená pasáž skončila další přesnou ránou domácích. Na začátku 29. minuty se Pražané hnali dva na jednoho, ke kotouči se na závěr dostal Filip Čmejla, který vypálil dělovku golfákem. Celek z hlavního města poté několikrát propadl a nebezpečné situace musel řešit Mašek. Na druhé straně se několikrát vyznamenal i Šembera.

Ve třetí periodě byla hra opět vyrovnaná, ale branka k vidění nebyla. Gólmani Karlovky tak prozatím zůstávají v novém ročníku nepřekonáni. V prvním kole odvedl slušnou práci proti Riders Pícl, ve druhém zápase střežil pražskou klec David Mašek, který rovněž své soupeře vynuloval.

UK Hockey Prague – BO Ostrava Vítkovice Steel 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Čmejla (Dlabola, Rudolph), 27. Jindra (Adamec, Odehnal), 29. Čmejla (Volf, Rudolph).

Engineers vezou tři body z Kuřimi

Pražané vyrazili k předehrávce čtvrtého kola do Kuřimi, kde své domácí zápasy hrají hokejisté VUT Cavaliers. Hosté se hned od začátku dostávali do herní převahy, což se v deváté minutě projevilo i na skóre. Blažek našel před brankou volného Tomáše Fabiánka, který uspěl bekhendovou střelou mezi betony. Necelé dvě minuty na to udeřili Pražané znovu, Vojtěch Matějka si v předbrankovém prostoru počíhal na odražený kotouč, který pohotově zasunul do branky. V první periodě skórovali také domácí, Martin Lašák se dostal v oslabení 3 na 5 do útoku a prezentoval se přesnou střelou do růžku pražské svatyně.

Domácí Cavaliers hráli v úvodu druhé periody velmi slušně, dokonce jim byla nabídnuta přesilovková hra, kterou však nevyužili. Naopak před polovinou utkání navýšili vedení Engineers, Staněk našel křižnou přihrávkou Tomáše Fabiánka, útočník Pražanů dorazil kotouč do odkryté klece. Celek z hlavního města šel zanedlouho do trháku, když dopravil dorážku do brněnské sítě Pavel Vaňous. Hosté přidali v prostřední části ještě jednu branku, kapitán David Blažek pálil z otočky do horní části klece.

Gólová smršť hostů vyhnala z branky Michala Martinčíka a střežit klec domácích vyrazil na poslední dvacetiminutovku David Vašátko. Brněnský gólman inkasoval v 54. minutě, Inženýři se po ubráněném oslabení dostali do útoku a Lukáš Spurný uspěl střelou pod vyrážečku. Do úniku se dostal i Matějka, ale Vašátko bravurně použil svůj beton. Více branek již v Kuřimi nepadlo a Pražané tak odjedou z Moravy se třemi body a dělí se o první místo v tabulce s UK a MUNI.

VUT Cavaliers Brno – Engineers Prague 1:6 (1:2, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Lašák – 9. Fabiánek (Blažek, Burda), 11. Matějka (Šíma, Slavata), 28. Fabiánek (Staněk, Spurný), 32. Vaňous (Spurný), 38. Blažek (Burda), 54. Spurný (Březina, Januška).

Univerzitní liga pokračuje i v příštím týdnu dalšími zajímavými zápasy! Ve čtvrtek 13. října bude v pražském Edenu tradiční Bitva o Prahu. Kompletní rozpis všech utkání naleznete ZDE.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři