Přesunout nahoru

Do Plzně dorazí jejich oblíbený soupeř - Cavaliers Brno

Hned pětkrát se potkaly oba týmy od vzniku ULLH, body ale zatím sbíral jen jeden tým. Domácí Akademici zatím všechny duely vyhráli. Podaří se jim na to navázat, nebo Brno zlomí šňůru proher?

První body se pokusí získat Cavaliers, Akademici se naopak pokusí navázat na výhru nad BO Ostrava. Kdo se bude ve středu večer radovat? Vstupenky a permanentky kupujte ZDE.

Jakou nohou vstoupily do sezóny oba týmy?

Většinou se do Plzně jezdí na kvalitní pivo, brněnští Cavaliers se však přijedou poprat o body. Vstup do sezóny jim totiž vůbec nevyšel. Po třech zápasech se krčí na posledním místě s 0 body a skóre 5:15. Postupně podlehli po sympatickém výkonu 2:4 v Ústí, 2:5 s MUNI před skoro 8000 diváků a o víkendu pak doma 1:6 s Engineers. Podle začátku sezóny tak Cavaliers nejspíš ani letos neokusí play-off, ale sezóna je ještě dlouhá. Akademici mají za sebou jen jeden zápas, kde si poradili s Ostravou 4:2 po ne úplně hladkém průběhu. Právě to by pro ně mohlo být hlavní motivací proti Brnu, aby zápas rozhodli od první minuty a nedoháněli v poslední třetině. Cavaliers totiž nedají svou kůži lacino.

Jak dopadly loňské vzájemné zápasy?

První duel se odehrál v rámci druhého kola v Kuřimi. Akademici zvítězili 5:2, když je trápilo domácí duo Dlouhý - Kaukič. Týmovým výkonem ale soupeře přehráli. Odveta, která se odehrála na stadionu plzeňské Škodovky patřila mezi ty divoké. Po druhé třetině svítilo na tabuli 5:4, když za Cavaliers zaznamenal hattrick Jan Malý. Až v poslední třetině Akademici definitivně odskočili a zvítězili 9:4. Excelovala především první lajna, kde zaznamenal Hanzlík 3+1, Princl 2+3 a obránce Prachař 3+0.

Kdo je favorit a kdo je klíčovým hráčem obou mužstev?

Favoritem budou bezpochyb domácí Akademici, ať už vzhledem k vzájemné bilanci či loňskému finále. Tradičně by je měl táhnout Princl s Kalusem, zároveň se mohou opřít o nové posily jako Vavřička nebo Roubal. Bude zajímavé sledovat, kdo nastoupí v bráně, zda to bude Jonáš Štekr nebo svou šanci dostane Jirka Černý. Cavaliers před sezónou obdrželi obrovskou ránu, když dlouholetý kapitán a tahoun Ondra Dlouhý odešel do Jižních Čech, kde nosí dres Black Dogs Budweis. Společně s ním odešlo více borců, dres s rytířem tedy nosí opravdu mnoho nováčků. Oporou Cavaliers je především Lukáš Kaukič, jinak se Brňané spoléhají spíše na týmový výkon. Pokud ale nováčci naberou formu, mohou být nepříjemným soupeřem.

Ice Aréna Plzeň, 12.10, 19:30. Ulov si svůj lístek a doraž!



Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři