Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Líbí se mi, že je každý zápas úplně jiný a žádné vítězství není zadarmo, říká o Univerzitní lize Michal Šembera

Michal Šembera, odchovanec Lanškrouna, který si velkou část své mládežnické kariéry odžil v Šumperku, je nováčkem v olomouckém univerzitním celku. Úvod sezóny se rychlému forvardovi daří. Posbíral už čtyři kanadské body. Znamenal jednu branku a tři asistence. Přihrávky jsou jeho specialitou. Jako svou největší přednost uvedl, že dokáže najít spoluhráče v dobré pozici pro střelu. Daří se mu, zůstává však pokorný. „Bodově se mi v prvních zápasech dařilo, ale to v hokeji samozřejmě není všechno a vím, že mám stále na čem pracovat," uvědomoval si.

Michale, jsi nováčkem v olomouckém univerzitním týmu. Jak jsi si sedl s novým kolektivem? 

S novým kolektivem jsem si sedl skvěle. Hodně kluků jsem znal už dřív, protože jsme proti sobě hráli v jiných klubech, takže pro mě příchod mezi kluky byl o něco jednodušší. Myslím, že jsme si v týmu sedli.

V úvodních zápasech sezóny se ti dařilo. V domácím zápase proti Riders jsi dokonce zaznamenal branku. Jak myslíš, že jsi se v týmu uvedl?

Bodově se mi v prvních zápasech dařilo, ale to v hokeji samozřejmě není všechno a vím, že mám stále na čem pracovat. 

Jaké jsou tvé hokejové přednosti? 

Myslím si, že mojí předností je, že dokážu najít spoluhráče v dobré pozici pro střelu. 

Za námi jsou tři úvodní zápasy Univerzitní ligy. Jak na tebe zatím soutěž působí? 

Liga na mě zatím působí velmi dobře. Líbí se mi, že každý zapas je úplně jiný a musíme jít do každého utkání na sto procent, protože žádné vítězství v této soutěži není zadarmo.

Jsi odchovancem Lanškrouna, kde hraješ Krajskou ligu. Který styl hokeje, respektive která soutěž tě více baví? 

To je dobrá otázka, baví mě samozřejmě obě soutěže. Ale kdybych si měl vybrat, tak si asi zvolím Univerzitní ligu. Přece jenom je to pro mě něco nového. Líbí se mi na tom, že je to o mladých hráčích a tím je ten hokej rychlejší.

Jaká byla tvoje hokejová cesta, která tě dovedla na práh HC UP?

Moje hokejová cesta začala v Lanškrouně, když mi bylo pět let. Někdy ke konci základní školy jsem přešel do Šumperka, jak na střední školu, tak na hokej. Po konci juniorky a zároveň střední školy v Šumperku jsem chtěl na vysokou školu tady v Olomouci a univerzitní hokej byla jedna z věcí, co mě sem táhla.

Co bylo vlastně tvou motivací ke studiu a následně tedy i pro působení v univerzitním týmu?

Vždycky mě bavil sport, takže pro mě byla Fakulta tělesné kultury jasná volba. Ještě jsem si přál, aby mi vyšel i ten univerzitní hokej, což se mi splnilo.

Autor: Alena Ryšavá

Foto: Black Dogs Budweiss 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři