Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Do týmu chci přinést svou bojovnost, obětavost, ale také góly a srandou do kabiny, říká Jan Morev

Olomouc má za sebou tři kola Univerzitní hokejové ligy. Do dvou z nich naskočil i nováček Jan Morev. Pro rozhovor popsal své hokejové začátky, atmosféru v olomouckém týmu, či důvod výběru vysoké školy, popsal i poslední odehraný zápas na ledě Black Dogs Budweiss, ve kterém se mu, i přes nepříznivý týmový výsledek, podařilo skórovat.

Honzo, máš za sebou dva zápasy v novém týmu, jak se rodilo angažmá v HC Univerzita Palackého v Olomouci? 

Univerzitní hokej jsem měl v hlavě, už když jsem si podával přihlášku na školu, zajímal jsem se o možnost hrát za HC UP. V srpnu jsem byl na try outu a jsem rád, že teď můžu být součástí týmu.

Z aktuálního soudku, poslední zápas jste odehráli na ledě Českých Budějovic. Výsledek byl nepříznivý, jak zápas hodnotíš, byl jsi přeci jen autorem jediné olomoucké branky. 

Jak hodnotím zápas? Mrzí mě to. Je začátek sezóny, musíme se trochu sehrát a hrát víc disciplinovaně. Co se týče branky, jsem rád, že to tam konečně spadlo, doufám že to tak bude pokračovat.

Jaká byla tvá hokejová cesta, která tě zavedla do univerzitního celku?

Má cesta je od dětství doteď spojená s týmem HK Kroměříž. Tam jsem pravidelně hrál spolu se svou kategorií i tu vyšší. V loňském roce jsem nastupoval v Kroměříži do utkání juniorky a současně jsem hrál i za muže. Vyhovuje mi být hodně na ledě a hrát více zápasů. Jsem rád, že teď, když už nejsem junior, můžu díky univerzitní lize hrát zase za dva týmy a pořádně si užívat hokej.

Jak na tebe působí univerzitní hokej? Zcela jistě ho dle tvé hokejové cesty máš s čím srovnat. 

Působí na mě velice pozitivně, hned první zápas mě bavil. Ale srovnávat bych si netroufal, protože jsem za univerzitu odehrál dva mistráky, takže jakékoliv hodnocení nebo srovnávání by bylo troufalé a nepřísluší mi. Můžete se mě na to stejné zeptat třeba po sezóně.

Co bylo tvou motivaci ke studiu na vysoké škole, jaký obor sis pro svou univerzitní cestu vybral? 

Po gymnáziu jsem se rozhodl pro studium Tělesné výchovy se specializacemi na Fakultě tělesné kultury, a to hlavně kvůli všeobecnému sportovnímu vzdělání.

Co chceš do mužstva přinést?

Mimo ten základ jako bojovnost či obětavost? Tak určitě góly a srandu do kabiny. 

O Olomouci se traduje, že má dobrý kolektiv, je to pravda? 

Kluci jsou skvělí, cítím se v týmu výborně a doufám, že je to oboustranné. Nemůžu si stěžovat.

Je něco, na co se v teto sezóně těšíš?

Těším se opravdu na každý trénink, zápas i týmovou akci. A samozřejmě na to, až vyhrajeme ligu!

Autor: Alena Ryšavá

Foto: Black Dogs Budweiss

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři