Přesunout nahoru

Akademici deklasovali Cavaliers!

Velmi ostrý nástup domácích zažilo Brno v Plzni. Ve 30. minutě prohrávalo už 7:0 a ve vzduchu visela rekordní porážka ULLH. Tu se ale nakonec Brnu podařilo odvrátit a zápas skončil 9:1.

ZČU Akademici vstupovali do zápasu s kurzem podobným, jako kdyby na hřiště Slavie dorazil divizní mančaft. Papírově tedy nemělo být o čem a Akademici to rychle potvrdili i na ledě. Už v první minutě se prosadil Jan Kalus po přihrávce Víta Reitšpiese. V 7. minutě pak vedení znásobil při přesilovce Štěpán Hanzlík šikovnou tečí. Ještě hůř pro Brno bylo v 10. minutě, když se trefil David Roubal. Třetinu uzavřela opět první lajna, konkrétně bek Jakub Štochl, který se trefil od modré. První třetina tedy skončila 4:0 a byť v hokeji není nic nemožné, zápas vypadal rozhodnutě.

Ani druhou třetinu se nic zásadního nezměnilo. Naopak v 25. minutě využili Akademici další přesilovku a trefil se Daniel Malý, čímž vyhnal hostujícího brankáře Vašátka, kterého nahradil Martinčík. Za další minutu se trefil Štěpán Říha a ve 30. minutě přidal svou druhou branku David Roubal. Na tabuli viselo skóre 7:0 a s Brnem to vypadalo opravdu mizerně. V 35. minutě se pak Akademici prosadili hned dvakrát. Svou druhou branku přidal Jan Kalus a o 28 vteřin později se trefil i Jakub Sysel. Tady naštěstí pro Brno kanonáda dočasně skončila a druhá třetina skončila 5:0, celkově tedy Akademici vedli 9:0.

Třetí třetinu domácím ale přece jen zvlhnul střelecký prach. Nevyužili ani dvouminutovou přesilovku 5 na 3 a zápas se začal hodně zvrtávat. Frustrované Brno hodně přitvrdilo a Akademici si to nenechali líbit. V 52. minutě nastala dvojitá bitka, kde Daniel Malý v klidu přepral Pöschla, zatímco Štochl s Pejkovičem skončili remízou. Odměna byla ale pro všechny stejná - 5+20 a odchod do šaten. O dvě mnuty později dostal trest do konce utkání i dvoubrankový Jan Kalus a na Brno čekala pětiminutová přesilovka. V té se nakonec přece jen prosadilo a vzalo domácímu Štekrovi nulu na kontě. V 57. minutě se trefil nejaktivnější hráč hostů, Lukáš Kaukič.

Tady to v podstatě od první minuty bylo spíše o kolik, než kdo. Akademici si na soupeři pošmákli a jedinou kaňkou jsou tresty Malého, Štochla a Kaluse. Na straně Plzně bodovala především první a druhá lajna - Kalus 2+2, Princl 0+4, Roubal 2+1, Vavřička 0+3, Hanzlík 1+2 a obránci Sysel a Štochl zaznamenali oba 1+1

I třetí zápas Akademici odehrají doma. 19.10 v 19:30 přivítají doma druhý brněnský tým a to MUNI. Vstupenky a permanentky jsou k dostání ZDE.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři