Přesunout nahoru

Po Cavaliers dorazí do Plzně i medvědi. Akademici vyzvou MUNI ve středečním duelu

Setkávají se dva neporažené týmy. Akademici mají dvě výhry se skóre 13:3, hostující MUNI pak tři výhry se skóre 20:7. Jeden z nich ale o svou neporazitelnost přijde.

MUNI letos zkouší napravit svou reputaci, když vypadli už ve čtvrtfinále play-off. Akademici se naopak pokouší navázat na loňské finále. Kdo ve středu večer uloví body? Vstupenky a permanentky kupujte ZDE.

Vstup do sezóny obou celků

Oba týmy vykročily pravou nohou. Akademici si poradili se dvěma moravskými celky. Nejprve porazili BO Ostrava, minulý týden si pak smlsli na Cavaliers Brno. Trojici moravských soupeřů uzavírá právě MUNI. I té se začátek sezóny vydařil. Nejprve zničili budějovické psy 9:2, poté vyhráli derby o Brno 5:2 a naposledy si poradili 6:3 s Ústím. Jeden z týmů tedy přijde o svou neporazitelnost.

Jaké jsou vzájemné zápasy?

Loni zvítězil pokaždé tým hostí. Nejprve Plzeň v prodloužení v Brně, když za MUNI srovnal Peter Ivičič v čase 59:59 a Plzeň zvítězila na nájezdy, v posledním kole základní části pak při plyšákové bouři MUNI rozesmutnila celou Plzeň, když zvítězila 3:0 po hattricku Pavla Tomaníka. V sezóně 19/20 bylo vše opačně. MUNI vyhrála doma 7:1 a Plzeň se doma jako obří outsider pomstila výhrou 6:1. Bilance obou týmů je tedy naprosto vyrovnaná a čeká nás zajímavý duel.

Kdo je favorit a na koho pozor?

V pozici mírného favorita nejspíše do duelu vstoupí domácí Plzeň. Pikantní zápas čeká domácího Jana Kaluse, který nastupoval v dresu obou celků. Body tradičně sbírá Princl, minulý zápas se ale probrala i druhá lajna Plzně. Její kádr je tedy daleko vyrovnanější, než loni. U MUNI není úplně těžké hledat hlavní hvězdu. Pavel Tomaník letos za 3 zápasy vstřelil hned 7 branek a vládne této statistice. Loni Plzni dal hattrick a Plzeň na něj tak letos bude muset nasadit hlídacího psa (vlastního, nikoliv budějovického), aby zvítězila. Dobrý vstup zaznamenal Hasoň přetažený z VUT nebo Gonos s Jakubcem. Očekává se daleko vyrovnanější duel než s druhým týmem z Brna. Čeká nás velice atraktivní duel.

Ice Aréna Plzeň, 19.10, 19:30. Kup si svůj lístek a doraž si užít univerzitní hokej!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři